Hvordan tackler man en svær forelskelse?

“On-again-off-again-forhold” har jeg desværre haft et par stykker af. Og det er ikke nemt. Faktisk er det pissesvært. Det gør ondt hver gang forholdet stopper, for man når hele tiden at opbygge håbet om, at det rent faktisk kommer til at fungere denne gang.

Jeg datede en der var mentalt syg

Lad os kalde ham Mr. S for nemhedens skyld. Jeg var meget forelsket i ham. Han var utrolig ustabil, og han kunne aldrig svare mig på, hvad jeg betød for ham. Vi startede ud som bollevener, og nåede at have det forhold i et halvt år, før jeg fik følelser for ham. Da jeg fik dem, gik jeg længe uden at fortælle ham om det, fordi jeg var bange for at han ville droppe mig. Det endte han så også med at gøre, men det var før jeg fik fortalt ham om mine følelser. Det var starten på et meget langt on-again-off-again forhold.

LÆS OGSÅ: 6 tegn på, at I er mere end bollevenner

Der gik to måneder før Mr. S tog kontakt igen. Og siden da har det været lidt af en rutsjebanetur med op-og-nedture. Jeg har efterhånden ikke tal på, hvor mange gange vi har aftalt at starte forfra, derefter droppet det, og så startet igen. Det har stået på i et år nu, og det er først for et par uger siden, at han fortalte mig om sin sygdom. Og samtidig fortalte han, at jeg betød meget for ham, og at jeg hele tiden havde været mere for ham end bare en bolleven – men han har perioder, hvor han ikke kan samle sig om noget og nærmest mister evnen til at føle. Og i de perioder gider han ikke have kontakt til mig overhovedet.

Hvordan tackler man at være forelsket i en psykisk syg?

Snak om sygdommen, og hvordan den påvirker vedkommende

Den her er vigtig!! Hvis man dater en psykisk syg, så er man nødt til at vide, hvordan den sygdom påvirker vedkommendes humør. Det er kun fair at du ved, hvad du går ind til og bliver en del af, for det er ikke altid nemt

Hav tålmodighed

Selvfølgelig er det afhængig af hvilken sygdom man lider af, men i perioder kan en psykisk syg gå helt ind i sig selv og miste lysten til at have kontakt med omverdenen. Dette kan føre til perioder, hvor du ikke hører fra vedkommende og dét er rigtig svært. Automatisk begynder man jo at tro, at det er en selv, der har gjort noget forkert, men det er altså sjældent tilfældet – men tålmodighed er simpelthen så vigtigt

Tænk dig om en ekstra gang

Det har ved gud ikke været nemt for mig at være forelsket i Mr. S. Der var lange perioder, hvor jeg ikke hørte fra ham og han havde svære humørsvingninger. I de perioder hvor han havde det godt og følte sig rask, var han fantastisk og jeg blev mindet om, hvorfor jeg faldt for ham. Men nogle gange ville jeg ønske, at jeg aldrig havde mødt ham, for jeg er blevet såret gentagende gange. Det er alt andet end nemt at være i forhold med én, der har så slem en sygdom, som han har, og det er meget psykisk krævende.

Ikke for at antyde at det forholder sig sådan for alle psykisk syge, for det gør det selvfølgelig ikke, men i mit tilfælde var det sådan her, og jeg tror der er andre, der har oplevet noget lignende. Derfor er det vigtigt, at man forbereder sig på hvad det indebærer at være i et forhold med en som Mr. S.

Hvis nogen går igennem noget lignende, så vil jeg sige; husk at være tålmodig, men også at sige fra, hvis du ikke kan mere.

Det gør dig ikke til et dårligt menneske. Det er vigtigt at passe på sig selv også

Kh Miss Fox <3

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here