Misgrey-blog-cover-stående-kvinde

udgivet:

Min krop er min værste fjende

Kære læsere – her får du: “Min krop er min værste fjende”.

Traditionen tro er det blevet tid til endnu en omgang temasøndag her hos Missgrey.dk.

På denne skønne søndag handler det om mit forhold til min egen krop. Som du kunne læse tidligere på ugen her på bloggen, kæmper jeg i øjeblikket med nogle ekstra kærestekilo, som jeg først er blevet opmærksom på her for nylig.

Så i dag har jeg valgt en lidt anderledes vinkel på emnet. For selvom min vægt er en af grundene til, at jeg betragter min krop som min værste fjende, er der nogle andre ting, som gør, at min krop og mit sind ikke er i balance.

Min krop er min værste fjende: En kvindekrop i ubalance

Denne historie startede for omkring fem år siden, hvor jeg stoppede med at tage P-piller.

Jeg havde ikke en fast kæreste på det tidspunkt, hvilket gjorde, at jeg brugte kondom hver gang, jeg dyrkede sex. Derfor syntes jeg ikke, der var nogen grund til at fylde min krop med hormoner.

Da jeg stoppede, tænkte jeg ikke over, at årsagen til, at jeg startede med at tage pillerne i første omgang, var, at mine menstruationer aldrig har været regelmæssige. Jeg havde glemt det, fordi P-pillerne faktisk havde formået at løse det problem.

Efter et par måneder begyndte min krop at opføre sig mærkeligt. Mine menstruationer udeblev, og mine bryster begyndte at producere mælk. Første gang jeg oplevede, at der løb modermælk ud af mine bryster, gik jeg i panik. Fordi jeg selvfølgelig troede, at jeg var gravid.

Jeg tog en graviditetstest, som (heldigvis) var negativ. Efterfølgende kontaktede jeg min læge med mine symptomer. Jeg fik at vide, at den slags hormonel ubalance var normal, når man stoppede med at tage P-piller efter så mange år.

Det ville angiveligt gå over af sig selv.

Min krop er min værste fjende

Når kroppen ikke kan det, den er skabt til

Problemet var bare, at det ikke gik i orden. Faktisk blev symptomerne kun værre med tiden.

Min læge prøvede sig frem med forskellige medikamenter for at normalisere min cyklus og samtidig få mælkesekretionen fra mine bryster til at forsvinde. Men intet hjalp. Efter næsten tre år som forsøgskanin, fik jeg endelig overtalt min læge til at henvise mig til en specialist.

Det kunne jo ikke være rigtigt, at jeg skulle leve med, at mine bryster udskilte modermælk i tide og utide og at min menstruationscyklus levede sit eget liv.

Jeg havde på ingen måde kontrol over, hvornår der løb mælk ud af mine bryster, hvilket var enormt hæmmende, når jeg skulle være sammen med andre.

På et tidspunkt oplevede jeg faktisk, at en fyr fik klemt om mit ene bryst på den helt rigtige måde under er forspil, hvilket resulterede i, at han sprøjtede modermælk i øjet på sig selv. Det var ikke liiigefrem et turn-on for nogen af os, kan jeg hilse og sige.

Hos specialisten fik jeg langt om længe et svar, jeg kunne bruge til noget.

Dog var det ikke en særlig god nyhed.

På den dag for godt og vel to år siden blev jeg nemlig diagnosticeret med en hormonforstyrrelse kaldet PCOS (Poly Cystisk Ovarie Syndrom). Det er en meget hyppig lidelse, som ses hos 5 – 10% af alle kvinder i den fødedygtige alder. Nogle kvinder finder først ud af, at de har PCO(S), når de prøver at blive gravide. De har nemlig ikke andre symptomer end de såkaldte æggeblærer, der sidder på æggestokkene, som kan gøre, at kvinden ikke kan opnå graviditet pga. manglende ægløsning.

Jeg glemmer aldrig den dag.

Speciallægen fortalte mig nemlig, at jeg højst sandsynligt ville få svært ved at blive gravid. Min verden brød fuldstændig sammen. Ikke fordi at det var aktuelt på daværende tidspunkt, men fordi jeg altid har ønsket mig en stor familie.

Meningen med mit liv er at blive mor. Derfor var det utrolig hårdt for mig at få at vide, at det ikke bare ville være lige til.

Min krop er min værste fjende

Jeg føler mig ikke som en rigtig kvinde

Jeg kæmper stadigvæk med det faktum, at jeg ikke føler mig som en rigtig kvinde, nu min krop er min værste fjende. Netop da jeg med stor sandsynlighed ikke kan få børn på naturlig vis. Udover fertilitetsproblemer har jeg nogle andre symptomer som følge af denne hormonforstyrrelse, der påvirker mit forhold til min egen krop.

Blandt andet har jeg enormt svært ved at tabe mig og efterfølgende vedligeholde et vægttab.

Jeg skal leve efter en meget særlig diæt, fordi jeg ikke kan optage sukker i kroppen. Denne kost kan være meget svær for mig at overholde – specielt i sociale situationer. Samtidig skal jeg træne minimum en time om dagen for at være normalvægtig. Derudover døjer jeg med akne og øget hårvækst, som et resultat af for meget mandligt kønshormon i blodbanen.

Så derfor – kære læser – betragter jeg min krop som min værste fjende. Det er en daglig kamp for mig at føle mig tilpas i min egen krop. Heldigvis er det blevet betydeligt nemmere at leve med, efter at jeg har fået min hormonspiral. Desuden er den øgede mængde af det mandlige kønshormon med til at holde gang i mit høje sexdrive. Der er altså ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget 😉

Jeg ved også, at jeg er meget heldigere end mange andre kvinder, der har PCOS. Derfor vælger jeg hver dag at kæmpe videre sammen med alle de andre stærke ladies derude, der er i samme båd som mig.

Hvordan er dit forhold til DIN krop?

Kære læser. I forbindelse med denne udgave af temasøndag, “Min krop er min værste fjende”, kunne jeg VIRKELIG godt tænke mig at høre fra DIG. Jeg ved nemlig, at der er rigtig mange af jer unge kvinder derude, som også kæmper med lavt selvværd.

Derfor vil det betyde utrolig meget for mig, hvis du deler din historie med mig i en kommentar. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at stille spørgsmål til PCOS og andre af de tanker, jeg har delt i dette indlæg.

Tak fordi du læste med – Hav en dejlig søndag!

KH.
Miss Felicity.

Se Også