Kom videre efter bruddet med kæresten

udgivet:

Kom videre efter bruddet

Kære læser,
Læste du med sidste gang, hvor jeg fortalte dig lidt om Mr. Tough Love og “de andre damer”? Hvis du gjorde, kunne du nok fornemme at det var et forhold som virkelig endte med at gøre mig meget sårbar. Jeg mistede lidt mig selv i min kærlighed til Mr. Tough Love.
Hvis du selv har oplevet den store kærlighed og mistet den igen, ved du nok hvad jeg snakker om. Så hvordan kommer man egentligt videre? Hvordan løfter man sig selv op af dybet og binder sig selv igen? Læs med, og få mit bud på det.

Husk på hvorfor I gik fra hinanden

Efter et svært brud er min opfattelse, at mange føler de lidt har “mistet” sig selv og måske endda noget af sin selvrespekt. Og det er vel egentligt meget naturligt, da vi altid er i udvikling – og der sker jo enormt meget med en når man er i et forhold. Specielt hvis det også er et udfordrende et af slagsen.

Så hvordan finder man egentligt sig selv igen?

Efter et brud gør alt selvfølgelig ondt. En tanke der dog altid har hjulpet mig, var at tænke på at hvis han virkelig var “the one”, så ville vi ende tilbage sammen. Og hvis ikke, så er det kun for det bedste at man gik fra hinanden. Forsøg at få hold på dine tanker, og lad være med at lade dem “løbe af med dig”.

Man må gerne tænke på sig selv, og tænke lidt dårligt om ham/hende. Var han dig utro? Var han altid en idiot når han var sammen med sine venner? Talte han ned til dig? Hvad end det var, så fokuser på det når du savner ham mest, og snak med nogle om det. Alt det med tilgivelse og gode følelser kan altid komme, når man er nået længere i helingsprocessen.

Husk på hvad du er værd, og hvad du egentligt har brug for i en partner.
Da Mr. Though Love og jeg gik fra hinanden gik det op for mig, at jeg havde brug for en mand som respekterede mig – også når han havde drukket. Jeg havde haft meget løse grænser ifh. Mr. Though Love, og det resulterede også i at jeg til sidst ikke stolede på min egen dømmekraft og mavefornemmelse. Så stol på dig selv, og mærk efter hvad der føles rigtigt og forkert. Også efter forholdet!

Selvrespekt og at bede om hjælp

Lod du dig rive med? Gjorde han dig så blød i knæene, at du glemte hvad du egentligt selv ville eller følte?
Når forholdet ender og du står tilbage med en rådden blanding af sorg og surrealisme – og måske lidt vrede – så kan man hurtigt komme til at bebrejde sig selv. Eller også kan man blive vred på sig selv over, at man lod så meget ske.

Efter mit brud havde jeg virkelig brug for, at finde mig selv og min selvrespekt igen. Jeg var så knust – og istedet for at hanke op i mig selv, synes jeg det var synd for mig. Men jeg blev også vred på mig selv – hvorfor lod jeg det komme så vidt? Hvorfor “opdagede” jeg det ikke? Sandheden er bare, at det kan man ikke altid. Hvis man tror på det bedste og oprigtigt ønsker noget, så kæmper man også for det. Så i stedet for at banke sig selv oven i hovedet, skal man være lykkelig for oplevelsen, lektien, og at man er et menneske som kan kæmpe så meget for noget.

Så hvordan får du din selvrespekt igen?

Noget der ikke kan anbefales, er at isolere dig selv alene med dine egne tanker. Det ender altid skidt. Selvom du ikke har lyst, så prøv at se dine venner eller din familie. I behøver ikke altid lave noget, bare mærk at der er et andet menneske som inderligt elsker dig, og vil være der for dig. Om det så er din mor, din søster, mormor, veninde eller kammerat.

Forsøg så vidt muligt at komme ud og lave noget, du elsker. Kan du lide at male? Danse til musik? Gå i byen? Gå til dans? 

Hvad end du elsker at lave, så lav det. Find dig selv igen.
Jeg skulle næsten til at finde mine interesser på ny, da jeg pludselig stod som singlemor igen (og tro mig: det kan være svært at være alene om et barn, når man har kærestesorger.)<

Alt jeg havde lavet af interesser, var næsten altid med Mr. Though Love. Men du behøver ikke en mand for at have det sjovt! Lav lige præcis det du vil. Tag ja-hatten på og vær modig. Husk på hvem du er. En sej, modig og stærk kvinde, som tror på kærlighed.
Og endte du som mig med at være alene med et barn, så husk at det er okay at bede om hjælp nogle gange. Hellere at dit barn er lidt ekstra hos mormor og morfar, end at det ser dig være ulykkelig og bare sidde i sengen og spise is. Det er ikke skamfuldt at bede om hjælp (barn eller ej).

Flirt dig glad!

Har du nogensinde overvejet hvad det at flirte gør ved dig? Bliver du ukomfortabel over komplimenter eller seksuelle hentydninger, eller bliver du varm indeni?

Flirt er ikke altid seksuelt, og jeg tror personligt på at hvis folk flirtede lidt mere, ville alle være lidt gladere. 

Det kan være et sødt smil til manden i Netto, eller et strejf på en andens skulder. Flirt behøver ikke at være seksuelt, og som sexolog Joan Ørting siger: “Hvor mennesker mødes opstår sød musik. Det er vildt dejligt. Flirt er godt. Vi har brug for den anerkendelse, der følger med. Vi bliver set. Og det gør os glade og åbner os op”

Flirt dig glad og kom videre

Så er du nået dertil hvor det føles okay at være lidt kærlig overfor andre mennesker, så gør det endelig – og tag imod! Det er så vigtigt at blive set og anerkendt efter et forhold. Der er så mange mænd derude som ville elske en, som dig. Hav mod på det og drop skyldfølelsen eller den dårlige samvittighed. Du er single, nyd det. 

Drop sammenlignerne og bind dig igen

Er du nået dertil hvor du gerne vil finde Mr. Right – eller bare have en kæreste – kan det dog hurtigt blive noget sværere end bare at flirte lidt uskyldigt. Det er absolut ikke nemt at stole på et andet menneske igen, og man kan nemt komme til at sammenligne sin nye fyr med den forhenværende. Men lad være det med det. Du ønsker jo ikke en som din eks igen, og alle mennesker er helt forskellige. De kan selvfølgelig have nogle af de samme træk, og du foretrækker måske mænd med visse “egenskaber” (jeg skal fx. have en mand som gider nusse mine fødder. Ingen diskussion der.).
Men derfra og så til at sammenligne mange af de ting de gør, det fungerer bare ikke. Giv slip på din fortid. Giv slip på den mand, som sårede dig. Vær åben, vær fri og vær modig – og giv dig hen.

Det kan være svært at give sig helt hen til et andet menneske igen, men stol på at det hele bliver okay, og stol på at du har lært så meget om dig selv nu, at du er klar til et forhold igen. Lad være at have travlt; men lad også være med at vente flere år med at finde en ny, kun fordi du ikke kan komme dig over din ekskæreste.

Giv en ny en reel chance, og du vil ikke blive skuffet!

Personligt har jeg stadig svært ved at binde mig, men jeg forsøger at slappe helt af omkring det, og tager min tid. Jeg er ikke helt klar, og det skal man være før man gør det. Ellers går det hurtigt i stykker igen. Find dig selv før du springer ud i det – men så skal du også bare springe!

Jeg håber at du fik noget ud af mine tanker og erfaringer. Læs med næste fredag – og smid endelig en kommentar, eller send en mail til: mm@missgrey.dk
Husk du også kan følge lidt med i mit “civile” liv på Instagram: missmilfdk

XOXO Miss MILF

Se Også