sex-alder

udgivet:

Hvorfor har mænd så stort et orgasme fokus?

Kære Læsere!

I dagens tanke slog det mig lidt, alt det her omkring orgasmer. Og orgasmer og mænd. Og mænds fokus på den kvindelige orgasme. Jeg kan ikke lade være med at spekulere på, hvorfor vi tænker at orgasmer er så vigtige og hvorfor de er lig med seksuel succes?

Vi mænd og kvinder er forskellige?

Jeg har selv en tendens til nogle gange at sammenligne mænd og kvinder ret så meget. Og hvorfor ikke egentligt? Der er så mange forskelle og så mange ligheder, og især når det kommer til sex synes jeg vi kommer til at tro vi er mere ens end vi er.

Faktisk læste jeg forleden dag en super god kommentar fra en ung kvinde omkring ligestilling blandt mænd og kvinder. Hun påpeger hvordan der ofte er for stort et fokus på at vi skal være lige på alle punkter. Men hvad hun prøver på at sige er at vi alle skal være lige meget værd, lige værdifulde. Men vi kan jo aldrig være ens. For vi er jo ikke ens som mænd og kvinder, og der er fysiologiske forhold der gør at vi simpelthen bare er mega forskellige. Jeg tror på at vi alle skal vurderes fra samme udgangspunkt og at mænd og kvinder skal have de samme muligheder i verden.

Nå men, det var så min lille feminist der lige skulle ud. Men hvad har det her så med sex at gøre? Jo, hvis vi starter med at kigge på at mænd og kvinder bare ikke er ens seksuelt. Især når det kommer til orgasmer ser jeg hvordan vi ofte vurdere vores partner ud fra vores eget udgangspunkt – ja og hvordan kan vi andet end at vurdere ud fra hvad vi selv kun oplever?

Her mener jeg især mandens orgasme. Mandens orgasme har et formål. Han skal levere noget sæd, helt biologisk, for at sikre sig sin slægts overlevelse. Og sådan er det jo ikke helt indrettet for os kvinder, vores orgasme er faktisk ret ligegyldig biologisk i første øjekast. Så kan vi altid diskutere om det er det eller ej på et andet tidspunkt.

Er sex uden orgasmer dårlig sex?

Men i hvertfald, hvor jeg vil hen med dette er nemlig mandens orgasme fokus. Jeg oplever at næsten alle mænd føler sig som en fiasko hvis kvinden ikke er kommet, hvis kvinden ikke har opnået en orgasme. Og dette fokus gør det bare endnu sværere.

Jeg har flere gange forsøgt at forklare min kæreste, at det var virkelig god sex og at jeg nød det på trods af at jeg ikke kom. Jeg tror at han accepterede det, men ikke nødvendigvis forstod det. For han virker altid utilfreds bagefter hvis jeg ikke er kommet, og jeg bliver ofte frustreret over at han skal være så fokuseret på mig og min orgasme – i stedet for bare at nyde sådan som han selv har det.

Fordi for mig der er sex så meget mere end en orgasme. Det er tætheden, det er at mærke ham røre ved mig og stimulere alle de dejlige steder. Det er at se ham nyde at jeg rører ved ham og se ham opleve sin orgasme. Personligt for mig så er min egen orgasme bare en ekstra dejlig lille ting.

Men på den anden side, hvis jeg vender det rundt og tænker på hvis min kæreste ikke kom af sex – så ville jeg måske også være en smule skuffet. Fordi jeg nyder virkelig at se min kæreste komme, det er noget som især også tænder mig seksuelt. Det er faktisk lidt et problem fordi at det tænder mig så meget, at jeg er så tæt på at komme – og så er showet ligesom forbi fordi hans orgasme er ovre.

Så ja, måske lidt dobbeltmoralske tanker herfra men ikke desto mindre end vigtig diskussion at tage op. Hvad er din holdning til orgasmer? Har du eventuelt en kæreste som aldrig er sjældent kommer, eller har svært ved det? Eller måske oplever du bare selv at have svært ved at opnå en orgasme som kvinde? Smid en kommentar nedenunder eller send en mail på mv@missgrey.dk hvis du vil fortælle din historie!

Much Love

Miss Vanilla

Se Også