prævention

udgivet:

Hvorfor bruger jeg ikke prævention?

Prævention er en vigtig ting, når du dyrker sex! Dette indlæg handler på ingen måde om, eller er nogen som helst opfordring til, ikke at bruge prævention. Jeg er her simpelthen bare for at fortælle dig min historie. Og måske netop, hvorfor jeg ikke bruger prævention i øjeblikket.

Er der mangel på prævention?

For et stykke tid siden (faktisk over et år siden), skrev jeg lidt om derfor overvejer jeg at droppe P-piller. Jeg kan allerede afsløre nu, at jeg droppede dem kort efter jeg skrev indlægget. Det var egentligt med intentionen om at få en spiral. Og denne spiral tænker jeg meget på! Men jeg endte med til dels at holde mig tilbage på grund af prisen på sådan en. Den er ikke ligefrem billig. Men også fordi at jeg har en underliggende frygt for opsætnings processen, hvis vi skal kalde det for noget.

Tanken om at sprede benene, få spredt sine bedre halvdele og åbnet livmoderen op – hvorefter der opsættes en genstand, er mere eller mindre angstfremkaldende. Jeg ved godt, det sikkert ikke er så slemt, som jeg gør det til i mit hovede. Men jeg ved i forvejen fra min læge, at jeg er ret smalt anlagt – og det derfor nok ikke bliver helt smertefrit.

Men hvis det ikke skal være spiralen, så har jeg absolut ingen idé om, hvad jeg skal anvende. Jeg har bestemt ikke lyst til at gå tilbage på p-piller eller andet hormonpræparat. Og jeg ved, at kondomer får jeg ikke brugt, og de fleste kan jeg ikke tåle.

Så hvad gør man når der er mangel på prævention?

De konsekvenser, vi ikke snakker om?

Jo, selvfølgelig er der graviditets spørgsmålet. Og det er sikkert det, du også sidder og tænker på. Kønssygdomme er jo ikke spørgsmålet her, da jeg har en fast, seksuel partner. Men spørgsmålet om graviditet hjemsøger mig da hver eneste måned.

Og hver eneste måde bliver jeg lykkeligt genforenet med min menstruation. Og selvom det er utroligt lettende, og dejligt, jamen så spøger der et andet spørgsmål. Når jeg nu har dyrket ubeskyttet sex i snart halvandet år uden graviditet – hvad betyder det så?

Og jo, det er da usansynligt åndsvagt. Og det er helt sikkert noget, jeg aldrig kan anbefale til nogen. Fordi du lever lidt i en konstant frygt (i tilfælde af, at du selvfølgelig ikke vil være gravid).

Hvad så, hvis uheldet er ude?

Men på en eller anden måde virker en graviditet umulig. Men også tanken om, at hvis uheldet er ude, er jeg ikke typen der går ind for abort. Men jeg er heller ikke klar til at få børn.

Og med alle disse spørgsmål rumsterende i mit hoved, vælger jeg bare at ignorere det hele. Men jeg ved godt, jeg skal tage mig sammen og få lavet den spiral – det er 100% det jeg gerne vil! Og husk nu, at prævention er vigtig. Bare fordi jeg har været “heldig” indtil nu, betyder det ikke at jeg er det fremover.

Husk I altid er velkomne til at smide en kommentar nedenunder eller sende en mail på mv@missgrey.dk. Find mig også på instagram som Missvanilladk.

Much Love

Miss Vanilla

Se Også