Kære Læsere!

Denne dejlige tirsdag kommer dagens indlæg til at handle om noget, som alle seksuelle aktive kvinder bliver nødt til at tage stilling til på et eller andet tidspunkt. Nemlig prævention! Når det kommer til mig selv, er det nemlig en lang historie kort…

Menstruation? Hvad er det?

Spøj til side – jeg ved selvfølgelig godt, hvad menstruation er. Men pointen er, at jeg personligt var en lille smule anderledes på dette punkt. Jeg fik min menstruation ret normalt omkring de 14 år, som så mange andre. Men efter min første menstruation, så gik der pludseligt ret mange måneder uden der skete noget?

Min mor overvejede om vi skulle et smut forbi lægen efter tre måneder, men så kom “Tante Rød” pludseligt på besøg igen. Efter besøget gik der godt 6 måneder uden der skete noget. Vi smuttede til lægen. Vi snakkede om min noget uregelmæssige cyklus og at det muligvis kunne være at min krop skulle have lidt hjælp til at komme igang.

Her er P-piller en rigtig god ide, idet de sørger for at din krop menstruerer regelmæssigt. Så lægen mente at jeg skulle hoppe på dem som 15 årig og jomfru, selvom det ikke var så normalt. På den måde begyndte mange års P-pille forbrug og efterlader mig nu som næsten 20 årig med et spørgsmål…

Kan jeg stoppe med P piller?

For jeg er en smule nysgerrig om min krop efter 5 år kan klare sig selv så at sige. Udover det så er jeg ikke den store fan af at proppe min krop med hormoner. Det har været en lang overvejelse og jeg overvejer det stadig. Jeg har nemlig hørt om en masse kvinder, der har haft en del daglige gener såsom kvalme, oppustethed og hovedpine og efter de har stoppet deres P-piller er alle disse ting forsvundet. Jeg har nemlig også selv oplevet en del af de symptomer og er nysgerrig efter om de muligvis forsvinder ved et P pille stop.

Men hvad så med prævention?

For børn er langt ude i fremtiden. Det som jeg egentligt overvejer er en ret lille spiral, der gives til kvinder, som ikke har født endnu. Tanken er en smule skræmmende, da jeg ved en del siger det gør ufatteligt ondt at få den sat op. Men tanken om ikke at skulle bekymre sig i tre år er dog ret rar.

Som I kan læse er der mange tanker og overvejelser. Er der nogle af jer, som har gode erfaringer med P pille stop eller spiral? Så ville jeg elske at høre om det på mv@missgrey.dk eller i en kommentar nedenunder.

Håber I alle har en dejlig dag derude!

Much Love

Miss Vanilla

8 KOMMENTARER

 1. Jeg er for en måned siden stoppet på p-piller efter to år, og har fået sat en kobberspiral op (er 22 og har ikke født). Indtil videre har der ikke har været nogle gener. Opsætningen gjorde ondt meget kortvarigt (vi taler få sekunder). Til gengæld er svært for min krop at vænne sig til at være uden hormonerne – jeg har store humørsvingninger og er meget træt – men det forsvinder forhåbentlig snart, og jeg vil gerne være min “egen” krop igen med en ægløsning. Så jeg er fortaler for spiraler. Som min gynækolog sagde, så koster kobberspiralen kun 300 kr., og det er værd at prøve om det virker for én, så man slipper helt for hormonprævention. Ellers ville jeg også prøve en hormonspiral, det er trods alt bedre end p-piller.

  • Hej Clara! Tusind tak for dit svar. Jeg går nemlig også og rigtig gerne vil opleve min egen krops ægløsning, og har virkelig længe overvejet at stoppe med P pillerne som jeg jo også skriver. Tusind tak fordi du læser med!

   Mvh
   Miss Vanilla

 2. Jeg er 36, har født, og er på min nummer 2 hormonspiral. Det gjorde kortvarigt ondt, både ved den første og nr. 2.
  Grunden til at jeg har valgt hormonspiral frem for alm. kobber er simpelthen pga menstruation eller manglen på samme. Jeg har mens max 4 gange årligt, når min krop og spiral er blevet gode venner. Og når jeg får mens, så har jeg ikke behov for mere end et alm trusseindlæg. Ulempen i starten (2-3 mdr) med både kobber og hormonspiral kan være kraftige blødninger og uregelmæssig mens.
  Vil anbefale, at du får en gynækolog til opsætning uanset om det er kobber eller hormon, da de har meget mere erfaring i det end almindelige praktiserende læger (nogle er selvfølgeligt dygtige til det, men nogle er ikke!).

  • Hej Stine! Tusind tak for din kommentar. Jeg er nemlig også lidt i tvivl om hvilken spiral jeg så eventuelt skulle vælge, men jeg tænker at det må jeg snakke med min gynækolog om. Som jeg også skriver så får jeg ikke rigtigt min egen menstruation så det kan være en kobberspiral også vil være god til mig. Tusind tak fordi du læser med!
   Mvh
   Miss Vanilla

 3. Jeg er 21, og har nu haft hormonspiral i omkring 1 år, og jeg er så glad for den!
  Jeg har fået den fra Mirena og den holder 5 år også selvom jeg ikke har født 🙂
  Desuden er der ikke en pille man skal huske hver dag og så er det for mig en bonus at jeg ikke får menustation 🙂

 4. Jeg er 18 år og har været på p-piller siden jeg var 16! For godt en måned siden besluttede jeg mig for at droppe pillerne og erstatte dem med en kobberspiral! Bedste beslutning ever! Valgte kobberspiralen da jeg ikke er stor fan af at proppe hormoner i kroppen. Det gjorde i mit tilfælde vanvittigt ondt! Jeg lå på sofaen i 2 dage og græd det meste af første dag fordi det gjorde så ondt i min mave (føltes som slemme mens smerter!) men efterfølgende har det været det bedste jeg har gjort for mig selv længe! Og så er det jo de næste 5 år og ikke kun 3 år man ikke skal tænke på prævention som du skriver! 🙂

  • Hej Nikoline!
   Hvor rart at høre du er glad for spiralen. Jeg håber virkeligt også jeg bliver glad for den, og at den er det hele værd. Tak fordi du læser med!
   Mvh
   Miss Vanilla

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here