svigerfamilie

udgivet:

Hvor meget skal en svigerfamilie fylde?

Kære Læsere!

Idag skal vi snakke lidt om den såkaldte svigerfamilie langt de fleste af os har, når vi er i et forhold. Jeg har selv lidt en speciel svigerfamilie og min kæreste og jeg har haft mange skænderier når det kommer til hvor meget de skal fylde. Jeg har før gået med følelsen af ikke at være accepteret eller at blive overhørt, ikke inkluderet i beslutninger. Her giver jeg dig mine oplevelser med hvordan du kan håndtere et par situationer med svigerfamilien.

Er vi voksne nu?

Min kæreste Mr. Teddy og jeg mødtes første gang da vi var ret unge. Jeg var faktisk kun 15 år gammel og han var 16 år. Vi blev slet ikke kærester før 2 år senere, men hvis du har lyst til at læse vores historie kan du gøre det her: En skrøbelig kærlighedshistorie..

Derfor har Mr. Teddy og jeg oplevet rigtig mange af ungdomslivets store vanskeligheder og sejre sammen. Vi er gået fra teenagere til unge mennesker og nu mere eller mindre voksne mennesker i starten af 20’erne. Jeg har altid været utrolig selvstændig og flyttede hjemmefra i en alder af 18 år, mens Mr. Teddy var lidt længere om at forlade reden.

Jeg mistede min far tidligere i år, og mit forhold til min mor er bedst når det sker i doser. Men historien er en helt anden med Mr. Teddy’s familie som jo er min svigerfamilie. Hans mor og far er skilt, men han er forholdsvist tætte med dem begge og kernefamilien er måske splittet men ånden er bevaret. Jeg har nydt at være en del af denne følelse, som jeg aldrig selv oplevede.

Men det har dog haft betydning for nogle ting. Jeg er vandt til at tage mine egne beslutninger, ikke at forvente at få hjælp hjemmefra og mine forældre har slet ikke skulle have noget at have sagt fra den dag jeg blev 18 år.

Så hvad gør man så når man skal tage en masse voksne beslutninger sammen med en person som stadig gør alt hvad mor og far siger?

Når svigerfamilien hjælper “lidt” for meget til

Det skal slet ikke være en hemmelighed at Mr. Teddy’s familie har gjort utroligt mange ting for mig. Hvis du har læst vores historie så ved du også at jeg har boet hos hans mor i mange måneder. Jeg har altid været velkommen.

Det er lidt en anden historie med hans far. På hans fars side ligger der rimeligt mange penge, og det har på sin vis skabt en naturlig mistillid til omverdenen føler jeg nogle gange. Jeg kunne ikke være mere ligeglad med penge, men det tog mig et godt stykke tid at overbevise dem om at det ikke er derfor jeg er sammen med Mr. Teddy. De har været venlige, søde og åbne men altid med lidt forbehold.

Mr. Teddy og hans forældre

Noget helt andet er Mr. Teddy’s forhold til sine forældre. Jeg har som sagt altid været utroligt uafhængig, taget alle mine egne valg fra den dag jeg blev 18 år og vil helst gøre det hele selv. Men det bringer selvfølgelig en usikkerhed med sig. En usikkerhed som Mr. Teddy ikke kan klare. Han har det aller bedst når han får lov til at lade især hans far hjælpe ham med at finde den rigtige vej og skabe et sikkerhedsnet under ham.

Se, jeg siger ikke at det ene er mere rigtigt end det andet. Fordi vi er alle forskellige når det kommer til de her ting. Det handler mere om at vi opfatter tingene på to helt forskellige måder når det kommer til at være voksen og selvstændig.

For at give et eksempel så ville Mr. Teddy i nuværende situation aldrig turde købe en lejlighed hverken helt selv eller sammen med mig, hvor jeg er fyr og flamme efter det. Nej, den lejlighed vi fik var købt af hans far og dermed fulgte et stort nok sikkerhedsnet med til at Mr. Teddy var tryg.

Hvornår er et sikkerhedsnet godt?

På sin vis har jeg jo også mærket til Mr. Teddy’s sikkerhedsnet. Og jeg har for første gang i mit liv virkelig følt mig tryg samtidig med at alting blev gjort på den helt rigtige måde. Et sikkerhedsnet under sig fra ens forældre kan være en fantastisk ting, og selvom jeg nød dette så var der også tidspunkter hvor jeg har måtte sige fra overfor Mr. Teddy.

Jeg har nemlig følt at min svigerfamilie har fyldt alt for meget nogle gange.

Netop fordi de ønsker at gøre alting så godt som muligt for os, så har jeg følt at de nogengange stikker næsen lidt for langt ind over dørtrinnet. Mange af de store beslutninger jeg har skulle tage med Mr. Teddy om livet og fremtiden – har lige skulle vænnes først med far eller mor. Og det har han jo også ret til. Men i nogle tilfælde har jeg simpelthen sagt fra, især fordi jeg kan have en fornemmelse af at nogle af hans holdninger er hans far’s eller mor’s ord.

Det kan være du tænker at det er en hård udmelding at komme med. Men jeg føler at når man skal vokse sammen som par, så er man nød til at stole på hinanden og sammen kunne finde frem til løsninger. Og en del af det at blive voksen, som er den process vi begge er midt i, så handler det om at finde sine egne holdninger og meninger.

Men alt i alt så føler jeg mig dog ekstremt heldig når det kommer til min svigerfamilie og ville ikke bytte dem for noget i verden. Husk du altid kan smide en kommentar nedenunder eller sende en mail på mv@missgrey.dk

Much Love

Miss Vanilla

 

 

Find mig på instagram: Missvanilladk

Find mig på snapchat: Missgreydk

Skriv til mig på: mv@missgrey.dk

Find os på facebook: Missgrey

 

Se Også