Ghostet

udgivet:

Er du blevet ghostet af en mand?

Kære Læsere!

Er du blevet ghostet af en mand? Dagens indlæg har et MEGET seriøst udgangspunkt. Forleden dag faldt jeg i snak med en god veninde om et helt specielt fænomen mænd er verdensmestre i at udføre.

Faktisk troede jeg, at jeg var alene kvinde på denne jord til at opleve dette. Men der tog jeg grueligt fejl! Mens jeg i frustration og med brede armbevægelse bekendte mine sørgelige mandefrustration, oplevede jeg genkendende nik fra alle kvindfolk omkring mig.

Men hvad er det jeg snakker om? Jo kære kvinder – jeg vil gerne præsentere dig for fænomenet ghosting.

LÆS OGSÅ: Den ULTIMATIVE guide omkring GHOSTING.

Meget udbredt sygdom blandt mænd!

Åbenbart er dette fænomen meget udbredt hos mænd, for jeg har aldrig hørt om en kvinde gøre dette (fortæl mig hvis du har!). Men lad mig udspecificere det for dig. Har du nogensinde oplevet at date en fyr, hvor du generelt har en følelse af at det går ret godt for jer? Du ved, I er nået dertil, hvor ordet seriøst snart rammer overfladen (eller måske også et stykke tid før dette). Lige pludselig så opstår der et brud i jeres kontakt. Der går en dags tid uden snapchat eller søde beskeder. Du tænker at han sikkert bare har travlt eller andet. Men meget lidt ved du om, hvad der faktisk foregår…

Fem dage senere…

Har du stadig ikke hørt fra ham. Du begynder nu så småt at sende beskeder og måske en lille opringning uden held. Nårh ja, vi har jo alle travlt engang imellem. Har du glemt at han sagde noget om en ferie eller eksamen eller noget? Hmm, måske er det det!

To uger senere…

Du er nu officielt blevet ignoreret i en uoverkommelig periode, og forvirringen er for alvor sat ind. Den mand du har datet, haft sex med og som skrev lange seriøse og søde beskeder til dig er nu… forsvundet?

ghosting

Min kære kvinde, du har oplevet at blive Ghostet. Måske vi kvinder kan være ligeså forvirrende på 99 andre områder, men hvad foregår der lige? Der kan være så utrolig mange årsager til ghosting, og jeg er helt sikkert på udkig efter at finde nogle af dem!

Årsagen bag fænomenet

Der findes utallige årsager bag dette fænomen, men som sagt så har jeg taget kampen op for at finde frem til nogle af de mest hyppige årsager til, hvorfor mænd reagerer på denne specifikke måde. Tid til at få mysteriet løst…

Han er bange for følelserne

Simpelt og nemt, tøser. Vi kender jo vores dejlige mænd og ved at til tider kan det være svært for dem at overskue alle de der følelser og humørsvingninger vi kvinder render rundt med. En af årsagerne til at han måske har ghostet dig, er at han ikke kan overskue at finde ud af, hvilke følelser han selv har. Eller også er han bare mega overvældet over alle dine kærlighedserklæringer? I hvert fald så er det blevet bevist, at mænd der har det lidt svært med følelserne, er i stand til at ghoste dig ofte på grund af deres egen frygt.

Han vil ikke tage konfrontationen

Dette er noget som jeg personligt faktisk selv har oplevet. For ikke så lang tid siden havde jeg et ikke så rart skænderi med Mr. Teddy. Faktisk så var det alle vores parforholdsproblemer, som var oppe og vende i luften. Imidlertidig så var jeg blevet utroligt såret af noget han havde sagt og gjort, og på en eller anden måde, så endte vi med at ignorere og forbigå hinanden i stedet for at skændes og komme over det som vi plejer. Dagen efter vores opgør forsvandt Mr. Teddy og jeg så ham ikke igen før tre dage efter. Ingen beskeder, ingen opkald, på trods af at jeg alligevel havde sendt ham nogle få beskeder.

Jeg blev altså ghostet af min egen kæreste, men simpelthen fordi at han på dette punkt slet ikke kunne overskue konfrontationen med mig.

Da jeg spurgte min mor til råds, var hendes voksne råd helt klart. Hun havde oplevet rigtig mange mænd gøre dette. Flygte og lave noget andet i stedet for at tage konfrontationen. Det er trods alt nemmere, ikke?

Det blev for hurtigt seriøst

En anden årsag til ghosting kan være at I stadig er i datingfasen. Alt kører som glat smør og I flirter, snakker om fremtiden og skal måske snart have sat en officiel titel på? Som nævnt før, så forsvinder manden pludselig? Holder op med at svare eller bruger slet ikke samme energi på at lave aftaler med dig. Faktisk virker det som om, han helt har mistet interessen. Måske har han cuttet dig helt væk. For det er trods alt nemmere at ignorere dig, end at fortælle, at han synes det går lidt for stærkt eller at han måske bare ikke gider dig længere…

…og i virkeligheden så handler alle disse årsager om mænd, der ikke tør sige tingene som de er. Enten har I datet og han finder ud af at han ikke gider dig eller et forhold lige nu. Ellers har I været i seng sammen og han har så fundet ud af, at han ikke skal være sammen med dig alligevel. Ingen af disse ting er måske særligt rare at få afvide, så måske skal vi acceptere ghosting eller det vi ved det nok i virkeligheden dækker over. 

Hvad skal du dog gøre?

Så hvis du nu har været udsat for ghosting eller er det i øjeblikket, hvordan håndterer du så sådan en situation bedst? Jeg giver dig her et par små gode råd til at håndtere situationen nu hvor du er helt bevidst om hvad det (måske) handler om.

Forstå at det ikke handler om dig

Ofte når vi bliver afvist (som det ofte føles som når du bliver ghostet), så har vi alle en tendens til at give os selv skylden. Vi bliver selvkritiske og spekulerer over hvad du har gjort for at få ham til at reagere sådan? Og selvom nogle af de overliggende grunde til, hvorfor han skulle ghoste dig, kan virke som om at det er dig der er noget i vejen med – så husk at det er det ikke! Det er ham det handler om, hans følelser og hans frygt.

Bevar roen og vær “the bigger person” 

Selvom at du har lyst til at ringe og skrive til ham hele tiden, og efterlade tusind beskeder med ubesvarede spørgsmål – så lad være. Den bedste måde at reagere på ghosting er ved selv at ghoste. Bevar værdigheden (eller hvad vi skal kalde det) og hold dig fra ham. Glem din vrede selvom den er mere end berettiget, og gå ud og lav noget andet. Tag ud og drik en drink, se nogle veninder. Hvis han har taget et valg om at ghoste dig, kan du alligevel ikke gøre noget ved det. Så lad endeligt være med at sidde derhjemme og stirre på mobilen.

Katten efter musen?

Selvom at vi ofte synes det er lidt åndssvagt, når vi snakker om denne metode, kan vi ikke ignorere at det virker. Du kender det selv fra når vi kvinder skal være “kostbare” overfor en mand. Katten efter musen er spillet, hvor den ene jagter den anden, og du har helt sikkert også selv hørt om, hvor meget mænd elsker deres jagt. Begær får manden til at jage og forelskelsen får ham til at blive. Så derfor kære kvinde, som jeg beskrev ovenover – stop med at jagte ham. Indtag position som en mus og lad ham være i fred.

Accepter at det måske er forbi

Til slut kan det være en ide at acceptere det er slut. Også selvom det kan være rigtig svært at opgive en flirt eller en person du har datet. Du opgiver nemlig en hel masse drømme du måske har haft om fremtiden. Men ærligt, hvad vil du også med en mand som behandler dig sådan? Lad ham gå og smut ud og find en mand der tør stå ved sine følelser.

Er du en mand og har du ghostet en kvinde før?

…så ville jeg elske at høre fra dig! Vi har alle forskellige måder at se tingene på, og årsager til, hvorfor vi gør de ting vi gør. Måske har du ghostet en kvinde af en helt anden årsag end hvad vi kender til? I så fald så ville jeg elske hvis du ville dele din historie nedenunder i en kommentar eller i en mail på: mv@missgrey.dk

Much Love

Miss Vanilla

Se Også