Enhver ved, at kvindens seksualitet er kompleks. Ingen af os er ens. Faktisk er vi alle meget forskellige, både når det kommer til, hvad der tænder os, og hvordan vi får orgasmer. Men på trods af, at vi ved, at kvinder er forskellige, hersker der stadig myter og fordomme. Der er også visse områder, som endnu er dårligt belyst.

For at gøre dig, kære læser, klogere på emnet, kommer her tre gode ting om kvindens seksualitet.

3 ting om kvindens seksualitet

1. Kvinder kan også dyrke sex uden at få følelser involveret

Ifølge Daniel Bergner, der er forfatter til bogen ”What Do Women Want? Adventures in the Science of Female Desire”, er vores grundlæggende forståelse af kvinder, og følelser under sex, forkert. Hans forskning og research peger på, at følelsesmæssig intimitet ikke altid er så stærk for kvinder, som alle går og tror.

Kvinder er i stand til at have sex, der er mindst ligeså rå og dyrisk, som det er for nogle mænd.

2. Kvinder kan få op mod syv forskellige orgasmer

Ja, og så er det ikke engang lyv. Amanda Lagoni, som skriver hos ChriChri.dk, forklarer, at der findes mange former for orgasmer. Det er dog også vigtigt at huske, at bare fordi der findes mange, så er det ikke ensbetydende med, at vi skal kunne få dem alle. Bare rolig.

De syv forskellige typer af orgasmer, som Amanda Lagoni nævner, er: Klitorisorgasme, skedeorgasme, den blandede orgasme, orgasme ved vaginalåbning, livmoderhalsorgasmen, analorgasme og sprøjteorgasme.

Dog er det klitorisorgasmen, som er den mest almindelige. Og faktisk er det sådan, at 50-75 procent af alle kvinder skal have deres klitoris stimuleret for at få en orgasme.

3. Kvindens seksualitet er mere fleksibel end mandens

Et nyligt studie viser, at kvindens seksualitet er meget omskiftelig. Vi kan gå fra at være lesbisk til biseksuel til heteroseksuel – og tilbage igen. En af årsagerne er, at kvinders seksuelle tiltrækning afhænger mere af et bestemt individ, dets evne til at formere sig og andre forhold end det at definere sig selv som enten heteroseksuel eller homoseksuel.

Generelt set kan kvinder være mere åbne for at eksperimentere og udforske en af samme køn.

EFTERLAD ET SVAR