Kom-ned-i-kroppen

udgivet:

Derfor skal du huske at komme “ned i kroppen”

Selvom vi faktisk har en tredjedel mandlige læsere her hos Miss Grey, så er dette indlæg altså lige rettet mod kvinder.

Mænd. I må gerne læse med. Men det er nu engang kvinder, som ofte har dette problem, og derfor bør læse med lige her.

Og hvad er det så for et problem, vi snakker om? Det er såmænd problemet med at komme “ned i kroppen”

Hvorfor har kvinder svært ved at komme ned i kroppen?

Som kvinde, har du sikkert problemer med at tænke for meget, og haste lidt for meget rundt.

De kære tanker, og det travle program, starter ofte rigtig tidligt på dagen. Det starter ofte, når du står ud af sengen, og begynder at bevæge dig rundt i en dyb tåge af forvirring i din lejlighed, eller i dit hus. Hvor er kaffen, og hvorfor ser du tyk ud idag? Det der tøj, det kan du sgu da ikke have på, og shit man, der er et mega vigtigt møde eller en mega vigtig fremlæggelse senere. DU NÅR DET ALDRIG.

Senere på dagen begynder bekymringerne så igen. For du havde jo pakket en glutenfri madpakke hjemmefra med ekstra grønt og kød. Den får du spist, men fordi du (i din egen optik) ikke klarede mødet som du skulle, så har du brug for lidt trøst, og smutter forbi den første tank efter en Snickers. For ja, efter en Snickers, så bliver man altså bare lidt mere sig selv.

Senere på dagen, så begynder den dårlige samvittighed så. Hvorfor spiste du nu SUKKER, når du havde aftalt med dig selv, at idag var dagen, hvor du kørte på med Anne Bechs nye dræberkur, hvor alt hvad der ligner mel og hvidt stads netop er forbudt? Så burde du jo tage i fitness, for det er der, du dræber den dårlige samvittighed.

Men kan du egentligt nå derover? For så vil du jo komme sent igang med aftensmaden, og du havde lovet dig selv at nå din personlige TO-DO.

Okay. Pause. Stop.

Det er altså på grund af alle de her tanker, og det hastige tempo, at vi kvinder har svært ved at komme ned i kroppen. Det kører med 180 kilometer i timen på øverste etage. Og midt i den fart, der sker der en afkobling mellem kroppen og hovedet.

Det der kort sagt sker, er, at du begynder at leve i dit hovede. Og det er her, at du ikke mærker dig selv, hvilket både smitter af på velværet – men i den grad også nydelsen og lysten til og under sex.

Sådan kommer du ned i kroppen igen

Det er faktisk meget simpelt.

Hvis du vil ned i kroppen igen, så skal du sætte tid af til at mærke kroppen. Første skridt er at prøve at komme ud af tankerne ved at komme lidt væk fra hverdagen.

Det kan være en lang, god gåtur – enten alene eller med en veninde, en tur i svømmehallen eller en Yogatime. For nogle virker det også med hård motion, da du på den måde, vil være tvunget til at komme ned og mærke din egen krop i bare smerte og sved.

Det vigtigste er derfor at tvinge dig selv ud af hverdagen, og så skabe fysisk kontakt igen ved at bruge din krop.

LÆS OGSÅ: Når kvinder ikke mærker kroppen, sker der en afkobling, som blandt andet kan gøre det sværere at opnå nydelse og orgasme.

Se Også