Derfor flytter jeg sammen med Mr. Boyfriend

udgivet:

Derfor flytter jeg sammen med Mr. Boyfriend

Kære læsere.

Det virker måske drastisk, at jeg flytter sammen med Mr. Boyfriend efter mit forrige indlæg, men vores første skænderi har egentlig kun gjort os mere sikre på beslutningen. Nu ved vi nemlig, at vi også kan overvinde hverdagens udfordringer, så længe vi angriber dem i fællesskab. Som overskiften fortæller, har Mr. Boyfriend og jeg besluttet os for at flytte sammen. Det er et stykke tid siden, at vi begyndte at tale om at tage det næste skridt i vores forhold. Efter et par måneder, hvor han ikke havde sovet hjemme hos sig selv mere end en enkelt nat, besluttede vi os for at flytte sammen. Det virkede så dumt at betale husleje to steder, når vi alligevel brugte alt vores tid sammen i min lejlighed. Nogle gange var han der også, når jeg ikke var hjemme. Samtidig elsker vi hinanden og er overbevidste om, at vi har en fremtid sammen. Derfor flytter min kæreste og jeg sammen. Faktisk har vi allerede flyttet alle hans ting, men officielt deler vi først adresse fra næste måned. Nu er vi efterhånden ved at være færdige med flytningen, og vi er kommet godt på plads i det der nu skal være vores fælles hjem.

For mig er det et kæmpe stort skridt, da jeg aldrig har prøvet det før. Faktisk har jeg ikke boet sammen med nogen udover min familie. Derfor havde jeg heller ikke tænkt over de udfordringer, der kan være, når man flytter sammen. De udfordringer, jeg er stødt på, har jeg besluttet mig for at sætte nogle ord på i dette indlæg. For selvom Mr. Boyfriend og jeg er et lykkeligt par, har der alligevel været et par overraskelser hen af vejen.

Er det for tidligt at flytte sammen?

Eftersom Mr. Boyfriend og jeg har været sammen et halvt år, kan det virke tidligt at flytte sammen. Heldigvis har vi generelt oplevet stor opbakning fra vores nærmeste. Alligevel har der været enkelte personer, som har stillet spørgsmålstegn ved vores beslutning. Jeg havde på intet tidspunkt tænkt den tanke, at det kunne være for tidligt at flytte sammen, men jeg må indrømme, at da andre begyndte at stille det spørgsmål, kom jeg en smule i tvivl om vores beslutning.

Men hvordan ved man, om man har valgt det rette tidspunkt, når man flytter sammen? Jeg synes jo ikke, vi har gjort noget impulsivt. Vi har snakket rigtig meget om det gennem en længere periode, hvor vi virkelig har overvejet situationen. Derudover har vi haft en slags generalprøve på to måneder, hvor han har kunnet gå hjem til sig selv når som helst, men det har ikke været aktuelt. Det værste, der kan ske, er jo, at vi går fra hinanden, hvilket vi også har plan for, hvis det skulle ske, men på nuværende tidspunkt er vi overbevidste om, at vi skal være sammen for altid. Så nej, jeg synes ikke, det er for tidligt, at vi flytter sammen og starter på vores liv sammen.

key-1148920

Den usexede snak om økonomi

Inden man flytter sammen, kan man ikke undgå at snakke om økonomi. For når man flytter sammen, er man fælles om at betale udgifterne. Det har medført, at vi har snakket en masse om, hvordan vi skulle gøre det. For hvad fungerer bedst? Skal man have fællesøkonomi, eller kan det gøres på en anden måde? Jeg ved, at det er den ting, at par oftest skændes om. Derfor ville jeg gerne have en ordning, hvor vi kunne undgå at gøre økonomien til et stort problem.

Derfor beholder vi hver vores konto, men opretter en fælles budgetkonto. På den måde bliver regningerne betalt af os begge, men vi har stadig hver sin konto, så vi kan bruge vores lommepenge, som vi lyster. Jeg tror på, det er en god løsning, når man flytter sammen for første gang.

Når dit og mit bliver til vores

En anden udfordring i dette tilfælde har været, at han flytter ind hos mig. Jeg har boet i den samme lejlighed gennem hele min ungdom, hvilket lejligheden også bærer præg af. Jeg har derfor haft den tanke, om han overhovedet ville føle sig hjemme i en lejlighed, som han ikke har haft nogen indflydelse på, når det kommer til indretning og beliggenhed. Han mener ikke, at det er et problem, hvilket jeg har lidt svært ved at sætte mig ind i. Hvis det var mig, ville jeg ikke kunne gøre det. Måske er det fordi han er en mand, og de ikke går så meget op i den slags.

Alligevel har han nogle enkelte ting, som der skal være plads til, hvilket har givet anledning til en række diskussioner. Det har blandt andet været i forhold til tøj. Jeg elsker tøj og har rigtig meget af det. Derfor var det ikke helt problemfrit at skulle rydde ud i garderoben for at få plads til hans ting. Men det var alligevel på tide at få tyndet ud i diverse fejlkøb osv.

Samtidig står vi med en masse ting, som vi har dobbelt af f.eks. køkkenting. Hvad gør man af det? For hvad nu, hvis det ikke holder, og man har smidt alle sine køkkensager ud? Skal man overhovedet tænke sådan? Heldigvis har vi et kælderrum, som fungerer fint til opbevaring, så indtil videre har vi beholdt det hele.

Han gør ikke tingene på min måde

Når man så bor sammen, skal man have en hverdag til at fungere i fællesskab. Her oplever jeg nogle udfordringer i forhold til de huslige pligter. Han gør nemlig ikke tingene på samme måde, som jeg gør, hvilket er en smule irriterende. Jeg er jo overbevidst om, at min måde er den bedste måde, også er det egentlig nemmere bare at gøre tingene selv. For at give et eksempel roder det over hele køkkenet, når han har lavet mad. Skraldet ligger mellem madvarerne, mens de brugte potter og pander stadig står, hvor de er blevet brugt sidst. Hvor svært kan det være at rydde lidt op undervejs?! Jeg ved, at han irriteres på samme måde, når jeg så begynder at rydde op midt i det hele.

Men det er vel bare et spørgsmål om at finde en fælles rytme, så vi kan hjælpe hinanden med husholdningen i stedet for, at jeg holder ham udenfor, når han faktisk gerne vil hjælpe. Samtidig skal jeg også passe på med at ville ændre for meget på ham, for hvor går grænsen? Det synes jeg er svært at finde ud af.

De gode ting ved at flytte sammen

Selvom der er en række udfordringer ved at flytte sammen, er der også en masse gode ting ved at have Mr. Boyfriend boende. For eksempel kan man have regelmæssig sex uden at skulle planlægge det. Samtidig er det en rar følelse at have det fællesskab, som det indebærer at bo sammen.

Det at falde i søvn sammen og vågne op sammen hver dag, er noget helt unikt og super dejligt. Samtidig har jeg en person i mit liv, som jeg kan dele alle livets glæder og sorger med uden filter. Jeg kan være fuldstændig mig selv, og jeg ved, at han elsker mig – præcis som jeg er.

feet-1042336

Hvad tænker I – kære læsere? Hvornår mener I, det er det rette tidspunkt at flytte sammen? Og har I nogle gode råd og erfaringer i forhold til at flytte sammen med en kæreste, som I har lyst til at give videre til mig og/eller resten af bloggen? Del gerne dine historier i kommentarfeltet nedenfor eller i en mail til: mf@missgrey.dk

Tak fordi I læste med – Jeg håber på at høre fra jer.

KH.
Miss Felicity

Se Også