missgrey-psykologen-derfor-bliver-du-forladt-mere-end-andre

udgivet:

Winnie Emmeline: Vil du have en kæreste, men føler du dig fortabt?

Overskriften er simpel. Vil du have en kæreste?

Måske det er på tide at kigge indad og glemme undskyldningerne for en stund?

Når vi søger efter en kæreste, gør vi det ofte udfra tanken om, at vi kan ”regne den ud”. Og længere tid der går, desto værre bliver det. Vi glemmer nemlig, hvordan det i virkeligheden føles at være i et forhold, da vi er blevet præget af 1000 romantiske film og serier. Og “Let’s face it”, det føles aldrig helt sådan i virkeligheden, som det ser ud på film.

Det farlige er dog, at vores hjerne ikke kan kende forskel på virkelighed og billeder, og derfor kommer vi, over tid, til at sætte nogle urealistiske forestillinger op om, hvordan det skal føles, når man finder “The one and only”.

Så hvis du stadig leder, og føler dig lidt fortabt, så kommer der her nogle råd til, hvordan du kan arbejde med dig selv og dine tanker for rent faktisk at finde en kæreste.

Tjeklisten

Ja ja, du siger måske til dig selv, at sådan en har du ikke, fordi du ikke vil sættes i en boks og føle dig overfladisk ved at have sådan en. Men “Let’s be honest”, sådan en liste laver vi sgu alle. Vi skal selvfølgelig have nogle kriterier at gå ud fra, men når det så er sagt, så skal vi huske stadig at holde et åbent sind. Et sted at starte kunne være ved at lade VÆRE med at spørge, hvad han f.eks. arbejder med. Eller hvilken bil han kører? For helt ærligt, er det de kriterier, som kommer til at afgøre om du bliver forelsket i ham eller ej? Formentlig ikke! Spørg heller ind til ting, som har betydning for dig. Det kunne f.eks. være, hvordan udvises kærlighed? Eller hvad er vigtigt for dig i livet? Det er ikke nødvendigvis disse spørgsmål, som passer til dig. Men så find selv på andre, som fører dig tættere på en reel følelse af, om I kunne være noget for hinanden.

”Jeg var ikke i tvivl, jeg vidste bare, at det skulle være os”

Og det er virkelig fedt og super, at nogle har haft det på denne måde. Efter at have hørt disse vise ord, sidder du måske enten total fortabt tilbage. Eller også sidder du med et håb og overbevisning om, at du OGSÅ vil komme til at vide, at det bare skal være jer. Men men men, kære læser, du skal huske på, at vi mennesker er FULDSTÆNDIG forskellige. Hvad der er rigtigt, og hvad din veninde oplever, er ikke det samme som, at du også skal opleve det.

Hos nogle mennesker skal kærligheden have lov at vokse.

Nogle bliver ramt med det samme, og andre skal have tid. Måske lang tid, og gradvist åbne sig op. På denne måde vokser kærligheden til et andet menneske også, netop fordi at man skal se noget autentisk af hinanden, før man reelt kan elske det. Er du langsom til at åbne dig op, så gælder det samme garanteret den du dater. For vi mennesker spejler hinanden. Det betyder altså, at for hver gang du åbner dig mere, vil din date gøre det samme. Og der er INTET galt i, at man tager lang tid om at åbne sig. Men det betyder formentligt også bare, at den stormende forelskelse lader vente på sig, og kommer snigende i stedet for. Så husk, at vi er forskellige, og det ene er ikke mere rigtigt end det andet. Man skal føle sig så tryg, som muligt, når det er ens hjerte man gambler med.

Du finder hans fejl

Han passer næsten på din tjekliste, men der er altså lige et par steder, som gør, at du IKKE ser ham som kærestepotentiale. Og når du ikke gør det, så giver du heller ikke dine følelser lov til at blive til mere end de er. Problemet kan trækkes tilbage til de romantiske film, og de forestillinger, vi gør os om disse mænd. Altså de virker jo nærmest perfekte.

Både deres kroppe, væremådee, professioner, udseende, pengepunge og “gentlemen-træk” er jo LIGE sådan vi vil have dem. Vi mister her vores realistiske syn, og opnår herved skyhøje forventninger til vores date. Og nu sidder du måske og tænker ”Ja ja, men jeg har altså et realistisk syn, og jeg ved godt, at der ikke er noget der er perfekt”. Dejligt for dig. Men har du tænkt på, at når du så tager på date, så leder du efter hans fejl? I stedet for at holde fokus på ALLE de virkelig gode egenskaber, din date har, gør du det omvendte. Du går bagefter hen til din veninde og siger: ”Ej, han var sgu ikke lige noget, for han havde den forkerte jobtitel”. Eller: ”Argh, han vejer godt nok lidt for meget til min smag”.

Hvis du gør det, så husk for dælen på: Ting ændrer sig (f.eks fedtmasse), og at intet er perfekt.

Men husk at det uperfekte er oftest dét, som er mest elskværdigt i det lange løb. Endvidere kan du se en fyr, som en vild hingst, der skal rides til. Hvis I har de fleste grundlæggende værdier tilfælles, så prøv at se på, om der over tid er mulighed for udvikling i forhold til de punkter, som du måske har svært ved at gå på kompromis med. Når en mand og kvinde finder hinanden, handler det jo om at finde og skabe et fælles og bæredygtigt grundlag for netop jeres forhold.

Så ud og find din hingst – Men pas på ikke at lave ham om til en vallak 😉 / Winnie Emmeline

Se Også