Hos Missgrey PLUS forsøger vi at bryde tabuer indenfor de mange nuancer i sexlivet. For at have et godt sexliv, er det vigtigt at acceptere sin krop – og det gælder alle dele af sin krop, også de mere gemte dele, såsom underlivet. Meget få kvinder får kigget ordentligt på sin krop. Men det stopper nu. Vi introducerer dig for Venus Spejlet. Den bedste måde at fortælle dig lidt mere om dette vidunderlige produkt, er, at lade hjernen bag konceptet selv fortælle om sin historie, motivation og selve produktet. Vi håber, at dette interview vil give dig lysten til at kigge en ekstra gang i spejlet.

Hvem er du og hvad er din baggrund?

Mit navn er Line Poulsen, og jeg er kvinden bag Venus Spejlet. En lille ny virksomhed, der forsøger at fjerne den skam, som mange kvinder, piger og personer med en vulva føler ved deres underliv. Jeg er vokset op i Vejle sammen med min mor, som er sundhedsplejerske og seksualunderviser, min søster som er arkitekt og designer scenografiske legepladser, og min far, der arbejder som miljøingeniør. På en måde er jeg nok en blanding af alle mine familiemedlemmer. Jeg har en meget legende tilgang til min kreative proces, men samtidig har jeg et stort behov for at kommunikere vigtige budskaber, især omkring kroppen, skam og tabuer. Derudover elsker jeg, at blive udfordret på mine teknikker, og at bruge min praktisk-logiske tankegang, når jeg designer og støber mine spejle.

Hvordan er din holdning til sex og kroppen?

Min generelle holdning er, at der er for mange mennesker, som lider for meget af skam og forventninger til deres krop, som de oplever ikke at kunne leve op til. Der er så mange problemer at tage fat på, når det kommer til selvbillede og forventninger til kroppen. Jeg følte, at jeg var nødt til at tage fat dér, hvor jeg selv har mærket skammen, og hvor jeg føler, at jeg kan ændre mest og nå ud med et budskab til flest mennesker. Så jeg startede med ét problem, nemlig at jeg gennem min ungdom, gang på gang har lyttet til veninder (og kvinder generelt), der aldrig havde kigget på sig selv, aldrig havde rørt deres underliv, aldrig havde fået en orgasme og generelt ikke fik noget ud af sex. Det har frustreret mig utroligt meget, at det lader til, at så mange kvinder skal langt ind i 20’erne eller 30’erne, før de begynder at nyde sex og lære deres krop at kende. Derfor føler jeg, at der er et stort behov for at opfordre til større nysgerrighed og udforskning.

Den seksuelle debut er, så vidt jeg ved, stadig 16 år her i Danmark, og jeg tør godt sige, at det er her de fleste mænd får deres første orgasme. Alt imens mange kvinder oplever, at det kan gøre ondt at have sex i starten. Jeg har fået at vide, at det var normalt, at det gjorde ondt at have sex de første par gange, og derfor tænkte jeg, det var en øvelse, som jeg skulle igennem. At når det havde gjort ondt længe nok, ville jeg kunne begynde at nyde det. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om den her smerte kunne være undgået og hvor mange kvinder der gennemgår smerter og skam.

Jeg har også selv oplevet skam og utilfredshed ved mit underlivs udseende. Det var først i mine midt-tyvere, at jeg har fundet ud af, hvor mange der har haft lyst til at korrigere deres underliv af kosmetiske og skam-relaterede årsager. Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt skammede mig så meget over, at mine indre kønslæber havde udviklet sig, og at den ene havde vokset sig længere end den anden, at jeg overvejede om jeg selv kunne fjerne noget af dem. Jeg var meget blufærdig og turde ikke tale med min læge om det, og selvom jeg nok kunne have snakket med min mor om det, så skammede jeg mig over “mit problem”.

Hvad er dit produkt?

Mit produkt er et lille muslingeskals-formet intimspejl, som jeg har lavet med det eneste formål, at det skal bruges til at kigge på sit underliv. Det ligger utroligt godt og trygt i hånden. Jeg har designet det, så det har dejlige bløde overflader og former, og så det minder lidt om en vulva. Men de kan jo se ud på tusinde måder – og derfor var det vigtigt for mig, ikke at lave et ‘vulva-formet’ spejl – da jeg så følte jeg ville være nødt til at lave uendelig mange designs og forme. Derudover er spejlet også inspireret af ‘Venus Fødsel’, det kendte maleri, hvor Venus kommer ridende i land på en kæmpe muslingeskal.

Hvordan bruges det og hvad er formålet med det?

Formålet med mine spejle er at fjerne skammen omkring underlivet – og at give en følelse af stolthed og selvtillid ved at udforske sig selv. Det er også tænkt som en reminder, der kan ligge fremme på badeværelset eller natbordet og minde en om at tjekke sit underliv regelmæssigt, hvilke også er vigtigt af helbredsmæssige årsager.

Læs resten ved at købe adgang til Missgrey PLUS herunder.😊⤵️

Få adgang til Missgrey PLUS

Første 14 dage 9 kr.
Herefter 39 kr./mdr.
  1. Læs eksklusive reportager og interviews.
  2. Lyt til eller læs udvalgte pirrende sexnoveller.
  3. Opsig når som helst.