Venus Spejlet

udgivet:

Venus Spejlet: “Kig nærmere på dit underliv”

Hos Missgrey forsøger vi at bryde tabuer indenfor de mange nuancer i sexlivet. For at have et godt sexliv, er det vigtigt at acceptere sin krop – og det gælder alle dele af sin krop, også de mere gemte dele, såsom underlivet. Meget få kvinder får kigget ordentligt på sin krop. Men det stopper nu. Vi introducerer dig for Venus Spejlet. Den bedste måde at fortælle dig lidt mere om dette vidunderlige produkt, er, at lade hjernen bag konceptet selv fortælle om sin historie, motivation og selve produktet. Vi håber, at dette interview vil give dig lysten til at kigge en ekstra gang i spejlet.

Mit navn er Line Poulsen, og jeg er kvinden bag Venus Spejlet. En lille ny virksomhed, der forsøger at fjerne den skam, som mange kvinder, piger og personer med en vulva føler ved deres underliv. Jeg er vokset op i Vejle sammen med min mor, som er sundhedsplejerske og seksualunderviser, min søster som er arkitekt og designer scenografiske legepladser, og min far, der arbejder som miljøingeniør. På en måde er jeg nok en blanding af alle mine familiemedlemmer. Jeg har en meget legende tilgang til min kreative proces, men samtidig har jeg et stort behov for at kommunikere vigtige budskaber, især omkring kroppen, skam og tabuer. Derudover elsker jeg, at blive udfordret på mine teknikker, og at bruge min praktisk-logiske tankegang, når jeg designer og støber mine spejle.

“Hvordan er din holdning til sex og kroppen?”

Min generelle holdning er, at der er for mange mennesker, som lider for meget af skam og forventninger til deres krop, som de oplever ikke at kunne leve op til. Der er så mange problemer at tage fat på, når det kommer til selvbillede og forventninger til kroppen. Jeg følte, at jeg var nødt til at tage fat dér, hvor jeg selv har mærket skammen, og hvor jeg føler, at jeg kan ændre mest og nå ud med et budskab til flest mennesker. Så jeg startede med ét problem, nemlig at jeg gennem min ungdom, gang på gang har lyttet til veninder (og kvinder generelt), der aldrig havde kigget på sig selv, aldrig havde rørt deres underliv, aldrig havde fået en orgasme og generelt ikke fik noget ud af sex. Det har frustreret mig utroligt meget, at det lader til, at så mange kvinder skal langt ind i 20’erne eller 30’erne, før de begynder at nyde sex og lære deres krop at kende. Derfor føler jeg, at der er et stort behov for at opfordre til større nysgerrighed og udforskning.

Den seksuelle debut er, så vidt jeg ved, stadig 16 år her i Danmark, og jeg tør godt sige, at det er her de fleste mænd får deres første orgasme. Alt imens mange kvinder oplever, at det kan gøre ondt at have sex i starten. Jeg har fået at vide, at det var normalt, at det gjorde ondt at have sex de første par gange, og derfor tænkte jeg, det var en øvelse, som jeg skulle igennem. At når det havde gjort ondt længe nok, ville jeg kunne begynde at nyde det. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om den her smerte kunne være undgået og hvor mange kvinder der gennemgår smerter og skam.

Jeg har også selv oplevet skam og utilfredshed ved mit underlivs udseende. Det var først i mine midt-tyvere, at jeg har fundet ud af, hvor mange der har haft lyst til at korrigere deres underliv af kosmetiske og skam-relaterede årsager. Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt skammede mig så meget over, at mine indre kønslæber havde udviklet sig, og at den ene havde vokset sig længere end den anden, at jeg overvejede om jeg selv kunne fjerne noget af dem. Jeg var meget blufærdig og turde ikke tale med min læge om det, og selvom jeg nok kunne have snakket med min mor om det, så skammede jeg mig over “mit problem”.

Mit produkt er et lille muslingeskals-formet intimspejl, som jeg har lavet med det eneste formål, at det skal bruges til at kigge på sit underliv. Det ligger utroligt godt og trygt i hånden. Jeg har designet det, så det har dejlige bløde overflader og former, og så det minder lidt om en vulva. Men de kan jo se ud på tusinde måder – og derfor var det vigtigt for mig, ikke at lave et ‘vulva-formet’ spejl – da jeg så følte jeg ville være nødt til at lave uendelig mange designs og forme. Derudover er spejlet også inspireret af ‘Venus Fødsel’, det kendte maleri, hvor Venus kommer ridende i land på en kæmpe muslingeskal.

“Hvordan bruges det og hvad er formålet med det?”

Formålet med mine spejle er at fjerne skammen omkring underlivet – og at give en følelse af stolthed og selvtillid ved at udforske sig selv. Det er også tænkt som en reminder, der kan ligge fremme på badeværelset eller natbordet og minde en om at tjekke sit underliv regelmæssigt, hvilke også er vigtigt af helbredsmæssige årsager.

Min egen erfaring er, at det er utroligt let at glemme at forholde sig til sit underliv i perioder, da det jo er lidt gemt væk rent fysisk. Grunden til at jeg prøver at bygge et helt univers omkring et spejl er, at jeg elsker hvordan et simpelt objekt – eller værktøj, som man skal bruge for at se hele sit underliv, hvis man har en vulva, også kan blive et værktøj til at fjerne skam og højne ens selvtillid.

Sidst, men ikke mindst, synes jeg selv, at det er en rigtig god gave at give til sin søster, datter, veninde, eller hvem end man kender, som skal se deres underliv for første gang, eller bare har brug for lidt mere intim spejltid

For mig handler det om empowerment. Jeg ved, det er et ord, der er blevet brugt utroligt meget for tiden, men det er virkelig essensen af, hvad jeg prøver på med Venus Spejlet. Min motivation er min tro på, at man med et simpelt og smukt designet vulva-spejl kan sætte fokus på et problem om skam og underlivet, men at det udover at sætte fokus på problemet, også er en del af løsningen på selve problemet. Man kan bruge spejlet til at lære at elske sig selv og smide skammen langt væk. Når man sidder med Venus Spejlet i hånden og tænker på, at det er blevet skulptureret og støbt af to hænder, og at der er lagt mange timer i at støbe, slibe og glacere det, så er det en stærk indikation af, at det ikke er ligemeget, om kvinder går gennem hele livet uden noget forhold til deres eget underliv.

Når man ser på sit underliv i et spejl (ligegyldigt hvilket spejl) og vælger at forholde sig til det med åbenhed og kærlighed – dét er jeg overbevist om, der er en kæmpe styrke i. Og med tiden er jeg sikker på, at man vil få opbygget en god selvtillid omkring sit underliv, hvis den ikke er der med det samme.

“Closing the PLEASURE-GAP!”

Jeg drømmer om at forbedre kvinders sexliv, og at flere kvinder, piger og personer med en vulva får bedre oplevelser med deres krop tidligere i livet – både med sig selv og med eventuelle partnere. Jeg tror på, at hvis man kender sig selv og ved, hvad man kan lide – så kan man undgå mange skamfulde eller ubehagelige oplevelser.

En af mine langsigtede drømme med projektet er at hjælpe kvinder og personer med en vulva over hele verdenen i andre henseender som fx kvindelig omskæring. Hvordan kan man hjælpe kvinder, der er omskåret med at få et godt sexliv, og et godt forhold til deres krop? Jeg drømmer også om at kunne hjælpe transkvinder og -mænd i forhold til de udfordringer og problemer, der kan opstå under en transition, og de fysiske kønsdeles forandring når man får hormoner, men jeg er stadig ikke sikker på, at jeg er den rigtige til det projekt, da jeg ikke selv har oplevet de problemer på egen krop. Det er sådan noget jeg tænker, jeg må finde ud af henad vejen.Jeg er faktisk så småt gået i gang med tre nye tiltag.

Jeg arbejder jo på grænsen mellem kunst, design og den kommercielle verden. Engang drømmer jeg om at kunne leve af at forbedre kvinders forhold til deres krop, sex og seksualitet med smukke designs og skulpturere. Lige nu har jeg dog mest fokus på at skabe et univers jeg selv kan være stolt af. Det skal være kompromisløst på mange punkter, men det behøver ikke være perfekt. For mig er det vigtigt, at min indtjening ikke er det vigtigste lige nu, men at der er plads til at lege og udvikle.

Mit næste projekt er, at jeg snart åbner for custom made bestillinger, hvor man selv kan vælge farve og måske endda få støbt særlige ting ind i sit spejl.

Så er jeg ved at lave en lille serie med meget smukke limited edition “kusse-kamme” formet som konkylier.

Sidst, men ikke mindst, arbejder jeg på en serie af skulpturer eller “mega Venus-spejle”, kan man også kalde dem. Hvor jeg igen finder inspiration i havets væsener og selvkærlighed. Det er dog et ambitiøst støbeteknisk projekt, så det er et af de langsigtede.

]Indtil videre sælger jeg mine spejle over Instagram – så man skriver simpelthen bare til mig. Når man har valgt et spejl, sender jeg det afsted. Jeg arbejder også på en magisk webshop, men alting tager tid, når man har en one-woman-business. Det er vigtigt for mig at understrege, at alle mine spejle er håndlavede (og tager 1,5-2 timer at lave) og at prisen også ligger derefter. Indtil videre tjener jeg en minimal løn på mine spejle, så jeg har derfor ikke mulighed for at lave give-aways osv., selvom jeg meget gerne vil ud med mine spejle og mit budskab.

“Hvem inspirer dig ellers på de sociale medier? Forslag til kontoer man skal følge?” Så mange. Find dem på Instagram🎉

@thongria @leagulditte @habitual_bodymonitoring2 @ostrogenial @assatt.dk @wagina_pinapple @femme.and.fab @amalie.have@clubmafia99 @klub_venus @debeharedekvindersklub @nemesisbabe @greta.geschenk @jadablu93 @friesbef4guyspodcast @kh_underlivet @emiliemelgaardjacobsen @glittergrej @moonsandjunesofficial @girlgaze @girlsareawesome @lgbtdanmark @curatedbygirls @unboundbabes @sexogsamfund @arvidabystrøm @emma.ishoey @hejsoester @amalie.smed @sofieburgaard @everydaysexismprojectsdanmark @sexedmattersuk og mange mange flere.

Her har vi virkelig en kvinde, som vi tror på, en skønne dag vil hjælpe med at forandre kvinders eget syn på underlivet. Dette har længe været et tabubelagt emne. Måske vi alle snart får et mere nuanceret blik på, hvad det er, som sker mellem benene på begge køn? 

Smut ind på: Line’s Instagram og bestil dit Venus Spejl nu.

Se Også