Burlesque

udgivet:

Sæt dansen fri: Fra ballet til Burlesque

[vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”48774″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]I dette interview møder du en ægte, norsk Burlesque danser, som har haft passionen med fra barndommen. Lil.Vanillia lever i og igennem dansen – hun er med til at inspirere andre med hendes feminine og selvsikre attitude. Når du først har læst om Lil.Vanillia, så får du selv lyst til at stille dig op på scenen med fjerboaen, mens lysshowet varmer dit ansigt og publikum overøser dig med klapsalver.

OBS: Lil.Vanillia er nordmand og derfor må du læse artiklen her på norsk.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Hvem er du og hvad laver du? Både professionelt og i din fritid.” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Jeg er en norsk jente (kvinde) på 23 år som studerer grafisk design på fulltid og jobber deltid i dansk supermarked. Jeg flyttet hit til Danmark fra Oslo fordi jeg møtte min Danske kjæreste i Norge, og det passet godt for oss begge å flytte sammen til Aarhus. Her bor vi med to katter og en deilig leilighet. På fritiden bruker jeg mye tid på skole og jobb, men også alle mulige merkelige hobbyer jeg har. Det innebærer gaming, tegning, photoshoots, se på kattene mine gjøre merkelige ting, og ja , selvfølgelig lage kostymer og øve dans når et show er rundt hjørnet.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Hvad er meningen bag dit navn Lil.Vanilia?” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Det har alltid vært svært for mig å forklare mit burlesque / instagram navn fordi jeg egentlig ikke har en desidert mening bag det. Den startet på min instagram, fordi måske min underbevisthet har bare alltid kaldt mig lil vanilla. Og etter en stund jeg kallte mig det og andre begynte å kalle mig det fordi det er nemt å huske, så ble det en del af min performer indentitet.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Fortæl lidt mere om hvad Burlesque er” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Burlesque har mange tolkninger. Sånn rent historisk korrekt er burlesque en kombination af satire, performance art og vovet underholdning. Genren handler ofte om at vende sociale normer på hovedet, og det italienske ordet “burla” betyder spøg.

Men for meg er burlesque det jeg selv har valgt at det skal være i min stil. Det er klart jeg bygger det opp rundt det klassiske, men siden jeg har en baggrund som en danser i mange mange år, tar jeg med mange ting derfra inn i min måte og performe på. Jeg er sikker på at mange kjenner til filmen ” Burlesque” med blant annet Christina Aguilera. Det er nok den stilen som er den beste representasjonen av hva burlesque er for meg.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Hvem er den typiske Burlesque danser – hvad er formålet med det?” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Den typiske burlesque danser kan være så mye forskjellig. Den gruppen jeg danser i som heter “Cabaresque” så er alle performere villt forskjellige. Men vi danser alle burlesque. Men vi har et felles formål om å tease publikum, få dem til å sitte på kanten av stolen. De skal synes vi er flotte, magiske og sjokkerende. Vi skal hver i ser ta dem med ind i vår verden i de få minuttene vi danser på scenen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Hvornår startede du med at danse?” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Jeg danset ballett fra jeg var 5 år og frem til jeg ble 10. Etter det ble ballett litt for kjedelig for meg så jeg utviklet meg videre til jazz dans, som jeg gikk til frem til jeg ble 13. Og etter det startet jeg til utrolig mye forskjellig, for jeg skulle prøve ALT. Hip Hop, showdans, moderne, par dans, salsa, rumba etc. Alt jeg kunne få fingrene mine i ville jeg prøve. Og så ble det da showdans som satt best frem til jeg oppdaget burlesque. Men jeg har nok hatt burlesque i meg hele tiden.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Har du et personligt formål/mission med det du laver?” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Det handler mest om at jeg elsker å opptrede, det gir meg liv. Så det bunder jo i at jeg elsker og danse og være kreativ, og jeg har stått på scener overalt fra jeg var barn, det kommer veldig naturlig for meg. Så formålet mitt vil jo være å bli bedre og bedre og forhåpentligvis fortsette å gjøre det i lang lang tid.

Læs resten ved at købe adgang til Missgrey PLUS herunder.😊⤵️

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Hvad drømmer du om at opnå med din dans og instagram profil?” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Dans: Her drømmer jeg om å få flottere kostymer, en større scene å danse på, flere shows, men ha alle mine burlesque søstre ved min side. så alt dette sammen med Cabaresque

Instagram: Her har jeg hatt en drøm lenge om å få flere som følger meg på den grunnlag at de blir inspirerte og utfordret. Mange tolker min profil som en ting, mens noen ser det som det det er, nemlig bare en hyllest av kvinnekroppen, og i dette tilfellet min for det er jo den jeg legger ut. Jeg skulle ønske flere piger gjorde det samme. Fordi det er bare en kropp, men man skal vise det man er stolt og glad for.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Hvordan er dit forhold til sex og kvindekroppen?” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Jeg har alltid vært veldig interessert i sex og kropper siden jeg var lille. Men mere fra et fasinerede synspunkt. Men jeg synes sex er en naturlig ting, og en fantastisk ting. Det er noe som er like normalt som å spise, og jeg synes det skal snakkes mere åpent om det – for det bidrar til at alle får et sunt forhold til det, i stedet for et usunt.

Kvinnekroppen og egentlig kropper generelt går under det samme, jeg synes det er så normalt at jeg kikker ikke to ganger engang hvis jeg ser noen nakne mennesker. Jeg synes ikke det er sjokkerende, fordi det er en kropp. Jeg har dog måske mere en kunstnerisk interesse i kvinnekroppen fordi jeg synes formene er smukke og spesielt når jeg tegner så har det alltid vært kvinnekropper. bc hello, they are amazing![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Hvordan kan du bruge dansen i forhold til din egen krop og sex?” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Dans gir meg helt klart mere selvtillit, fordi jeg får uttrykt meg på den måten jeg er skapt for å uttrykke meg på, det ville vært veldig unaturlig å ikke danse.

Dans har gitt meg en god grunnstyrke i kroppen, og mye fleksibilitet, noe jeg er riktig glad for. Dans har heller aldri vært negativt i forhold til sex. God bevegelse gir god nytte i alt man gør. Noen sier også at måten man danser på er en refleksjon av hvordan man er i sengen, noe jeg godt kan se noe sannhet i.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Hvad er det bedste og det værste ved Burlesque? Altså hvilke fordomme møder du?” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Beste: Det beste er nok følsen jeg har når jeg opptreder. Alle de flotte kostymer jeg får ha på og som jeg bruker tid på å lage. Det er deilig at folk gir applaus og synes man har lavet et godt show. Hele opplevelsen rundt en showdag er virkelig den beste.

Værste: Det værste er nok fordommer folk har mot en. Jeg får ofte høre at folk jeg normalt ser mere profesjonellt får sjokk og tenker jeg er en stripper, eller at jeg er løs. Mange forstår ikke hvorfor min kjæreste tillater det, og sier det til meg. Så det er mange kommentarer jeg får rundt det. Men som regel kommer de kommentarene fra mennesker som måske er litt basic, så det er ikke noe som påvirker meg i det hele tatt. Jeg hører det, og glemmer det.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Hvad er dit råd til andre der gerne vil starte med at danse Burlesque?” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Bare begynn! Hvis du tenker over det, start i morgen. Det er den beste avgjørelsen noen kan ta. Burlesque er så fantastisk fordi alle kan være med, alle ansikter, alle kropper og alle kjønn. Så lenge du har et glimt i øye, og er modig nok til å stå foran et publikum, så vil resten komme naturlig.

Jeg har danset med mange som skulle prøve det for første gang, og de blir fullstendig endret etterpå. De finner seg selv i et helt nytt lys. Blir mere selvsikre, føler seg sexy og setter pris på noe de ikke satte pris på før. Anbefaler det på det stærkeste.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Råd til hvordan det kan bruges i soveværelset?” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Litt flott lingeri og noen bevegelser er en god start. Så man kan alltid ta noe burlesque med i soveværelse. Det er spesielt godt hvis den andre part ikke har noen ide om hva som skal til å skje. Ta på deg noe du føler deg komfortabel og sexy i, og demand all eyes on you.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Sjov historie du vil dele med læseren?” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23f05586″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Min første “Burlesque” performance startet faktisk allerede da jeg gikk i 2.klasse. Jeg bestemte meg for å lage et show til min skoleklasse efter skolen var slutt til “toxic” med Britney Spears ( som var min favorittsang på den tiden). Lille Vanilla i 2.klasse danset rundt og sang fake engelsk til teksten mens jeg kastet av meg plagg for plagg. Mens alle de andre barne så forvirret ut og ukomfortable. Men det var en god opplevelse, for meg, hahah.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Vi håber du er blevet inspireret til at smide nattøjet, tage det sexede lingeri på og ryste røven med din bedste Burlesque moves! Drømmer du om at opleve Burlesque på en scene, så køb billet til den sexede dansegruppe Cabaresque i Århus, hvor du kan opleve den skønne Lil.Vanillia og de andre passionerede dansere. 

Hvis du allerede nu ikke kan få nok af Lil.Vanillia, så følg hendes fantastiske Instagram, som er en hyldest til Burlesque og kvindekroppen!

Hvis du har nogle spørgsmål til Lil.Vanillia og vil vide mere om Burlesque, så send en mail til: redaktionen@missgrey.dk[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”49978″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://www.instagram.com/lil.vanillla/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”49979″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://missgrey.dk/sjaeldent-indblik-min-hverdag-som-webcam-girl/”][/vc_column][/vc_row]

Se Også