I dette interview møder du en ægte, norsk Burlesque danser, som har haft passionen med fra barndommen. Lil.Vanillia lever i og igennem dansen – hun er med til at inspirere andre med hendes feminine og selvsikre attitude. Når du først har læst om Lil.Vanillia, så får du selv lyst til at stille dig op på scenen med fjerboaen, mens lysshowet varmer dit ansigt og publikum overøser dig med klapsalver.

OBS: Lil.Vanillia er nordmand og derfor må du læse artiklen her på norsk.

Hvem er du og hvad laver du? Både professionelt og i din fritid.

Jeg er en norsk jente (kvinde) på 23 år som studerer grafisk design på fulltid og jobber deltid i dansk supermarked. Jeg flyttet hit til Danmark fra Oslo fordi jeg møtte min Danske kjæreste i Norge, og det passet godt for oss begge å flytte sammen til Aarhus. Her bor vi med to katter og en deilig leilighet. På fritiden bruker jeg mye tid på skole og jobb, men også alle mulige merkelige hobbyer jeg har. Det innebærer gaming, tegning, photoshoots, se på kattene mine gjøre merkelige ting, og ja , selvfølgelig lage kostymer og øve dans når et show er rundt hjørnet.

Hvad er meningen bag dit navn Lil.Vanilia?

Det har alltid vært svært for mig å forklare mit burlesque / instagram navn fordi jeg egentlig ikke har en desidert mening bag det. Den startet på min instagram, fordi måske min underbevisthet har bare alltid kaldt mig lil vanilla. Og etter en stund jeg kallte mig det og andre begynte å kalle mig det fordi det er nemt å huske, så ble det en del af min performer indentitet.

Fortæl lidt mere om hvad Burlesque er

Burlesque har mange tolkninger. Sånn rent historisk korrekt er burlesque en kombination af satire, performance art og vovet underholdning. Genren handler ofte om at vende sociale normer på hovedet, og det italienske ordet “burla” betyder spøg.

Men for meg er burlesque det jeg selv har valgt at det skal være i min stil. Det er klart jeg bygger det opp rundt det klassiske, men siden jeg har en baggrund som en danser i mange mange år, tar jeg med mange ting derfra inn i min måte og performe på. Jeg er sikker på at mange kjenner til filmen ” Burlesque” med blant annet Christina Aguilera. Det er nok den stilen som er den beste representasjonen av hva burlesque er for meg.

Hvem er den typiske Burlesque danser – hvad er formålet med det?

Den typiske burlesque danser kan være så mye forskjellig. Den gruppen jeg danser i som heter “Cabaresque” så er alle performere villt forskjellige. Men vi danser alle burlesque. Men vi har et felles formål om å tease publikum, få dem til å sitte på kanten av stolen. De skal synes vi er flotte, magiske og sjokkerende. Vi skal hver i ser ta dem med ind i vår verden i de få minuttene vi danser på scenen.

Hvornår startede du med at danse?

Jeg danset ballett fra jeg var 5 år og frem til jeg ble 10. Etter det ble ballett litt for kjedelig for meg så jeg utviklet meg videre til jazz dans, som jeg gikk til frem til jeg ble 13. Og etter det startet jeg til utrolig mye forskjellig, for jeg skulle prøve ALT. Hip Hop, showdans, moderne, par dans, salsa, rumba etc. Alt jeg kunne få fingrene mine i ville jeg prøve. Og så ble det da showdans som satt best frem til jeg oppdaget burlesque. Men jeg har nok hatt burlesque i meg hele tiden.

Har du et personligt formål/mission med det du laver?

Det handler mest om at jeg elsker å opptrede, det gir meg liv. Så det bunder jo i at jeg elsker og danse og være kreativ, og jeg har stått på scener overalt fra jeg var barn, det kommer veldig naturlig for meg. Så formålet mitt vil jo være å bli bedre og bedre og forhåpentligvis fortsette å gjøre det i lang lang tid.

Læs resten ved at købe adgang til Missgrey PLUS herunder.😊⤵️

Få adgang til Missgrey PLUS

Første 14 dage 9 kr.
Herefter 39 kr./mdr.
  1. Læs eksklusive reportager og interviews.
  2. Lyt til eller læs udvalgte pirrende sexnoveller.
  3. Opsig når som helst.