Missgrey Pigerne - størrelsen eller gørelsen

udgivet:

Sådan kommer du af med din usikkerhed!

Kæreste læsere!

Hvis der er noget jeg tydeligt husker fra mine teenageår, har det mest fremtrædende været, at jeg var utrolig usikker på mig selv, og usikker på, hvordan omgivelserne ville tage imod mig og min holdning omkring forskellige ting. Jeg var ikke pigen der drak i en tidlig alder, interesserede sig for sex eller var optaget af, hvilket mærke min top var. Til gengæld var jeg pigen, der tog dagene stille og roligt – lærte først at Bratz og Barbie, ikke var seje i en alder af 10-11 år og at min sportscykel måske skulle skiftes til en lyserød pigecykel i en alder af 15-16 år. Jeg havde min første seksuelle debut i en alder af 15 år og smagte for første gang alkohol i en alder af 16 år. Mine sene valg skulle gå hen og gøre mig meget usikker i forhold til, hvilke personer der ville hænge ud med mig, og det endte også med, at jeg igennem 1½-2 år gik hen og blev mobbeoffer. Jeg passede ikke rigtig ind nogle steder, og alle jævnaldrende havde for længst haft sex og sikkert 2 år inden det, smagt alkohol.

Jeg vinder, på trods af usikkerhed!

Omkring mine 22-23 år, blev jeg bevidst om, at min selvtillid i den grad manglede, og at mit selvværd var på vej ned. Det var pudsigt nok også heromkring, jeg mødt Mr. Grey og for første gang skulle opleve, hvad en rigtig orgasme var.

Da jeg mødte Mr. Grey, var jeg 6 måneder forinden, kommet ud af et ustabilt forhold fyldt med vold og trusler. Min selvtillid var helt i bund, og jeg var i en lang periode ret sikker på, at jeg aldrig nogensinde igen, skulle lukke en mand ind i mit liv ( What a joke! 😉 )

En uge i november, nåede jeg dog et højt punkt i mit liv, hvor alt føltes fantastisk, og min selvtillid igen var at finde hele inde bagerst. Jeg udnyttede det korte øjeblik, oprettede en Tinder, og gik så ellers i gang med at swipe frem og tilbage. Ved 3. swipe var Mr. Grey der; Jakkesæt, blå øjne og det mest charmerende smil! Selvtilliden var i top, og bum – 2 måneder senere, var jeg nu sikker på, at jeg havde fundet ”the one!”

Jeg fik genopbygget den manglende selvtillid ved hjælp af Mr. Greys komplimenter og lyst til at være der for mig, dog uviden om, at jeg på min 23 års fødselsdag, skulle se alt falde fra hinanden igen på grund af selvsamme mand, der havde været min hjælp.

Hvordan kom jeg over min usikkerhed?

Det er nemt at sidde her bag skærmen og spille klog på, hvordan du slipper for den forbandede usikkerhed, men ved at få det fra min side af, er det i det mindste ikke en psykolog, der sidder og dikterer reglerne for dig. Herved får I det fra en, der for et år tilbage stod i samme situation, og som er villig til at give jer 5 gode råd til at blive en af de personer med et selvtillidsboost!

  1. Vælg alle negative og ”dårlige” venner og veninder fra! Det lyder meget barskt, især hvis man kun har få venner man snakker med. Dog er negative og dårlige venner og veninder usunde for dig. Ikke nok med, at de ikke er der til at støtte dig, og altid kommer med negative bemærkninger omkring alt hvad du foretager dig, så trækker de faktisk også dit humør og selvtillid ned. Med dem i nærheden, kan du være sikker på, at du efter en dag i deres nærvær, vil være drænet for energi, som du egentlig bare burde have brugt på dig selv.
  2. Slå tankerne fra! Ofte når jeg er ude i offentligheden, kommer påklædning og udseende til at betyde en hel del, i hvert fald ind til jeg begyndte at slå tankerne fra. Ikke noget med, at det hjælper at slå dem fra, så giv dig selv et par komplimenter, fx. ”Jeg ser godt ud i dag, også uden make up!” eller ”Den her selvtillid fejler intet – jeg er noget nært det bedste fyrene kan få!”. Hvis du ikke tænker over hvad andre tænker om dig, men vælger at fokusere på det positive omkring dig selv, så vil det virke på din tankegang, men også din selvstillid!
  3. Lad de voksne hjælpe! Den her kan godt gå hen og blive svær, da det langt fra er de fleste unge, der har lyst til at indrømme at de har brug for hjælp eller at man rent faktisk ingen selvtillid har. Forældrene skulle jo helst gerne opleve, at deres barn er på toppen og kender vejen til succes! Men ærlig talt, så kan man ikke være på toppen konstant, og voksne ved bare meget mere end vi unge gør, så gør brug af deres viden og råd!
  4. Lær at elske dig selv! Du er den bedste “dig” du kan være, det bliver ikke bedre. Lær at elske dig selv som du er, og skal du absolut ændre på dig selv, så tag til frisøren – din personlighed er dig, og det er godt nok! Folk vil ikke acceptere en person, der gør som om hun eller han er en anden – vær dig selv og smil! Verden skal nok acceptere dig som du er!
  5. Og sidst… Hav selvrespekt! Bare fordi folk ikke elsker dig for den du er eller accepterer, at du ikke har samme holdning som dem, så skal du ikke ændre den eller dig! Præcis som i nr. 4, skal du beholde din mening og holdning. Vær dig selv og hav noget respekt for hvem du selv er – du skal ikke ændre det, fordi andre er uenig.

Du er som du er – ud med usikkerhed, ind med selvtillid!

Som I nok kan forstå, skal I være den I er. I skal ikke ændre det, fordi andre ikke synes om hvem I er. Da jeg tog imod disse 5 råd (fra min mor, faktisk..) troede jeg ikke det ville hjælpe overhovedet! Men som det er lige nu, elsker jeg mig selv mere end nogensinde, jeg er lykkelig over hvor jeg er nået til, hvilke holdninger jeg har og at jeg rent faktisk tør åbne min mund, hvis jeg er uenig i noget!

Det er helt okay at have sin egen mening, men husk, respekter også andres. Hvis du skulle være uenig i andres mening eller holdning, så fortæl dem det på en ordentlig måde, lad være med at være angribende! Vær spørgende til, hvorfor det lige præcis er sådan, og argumenter godt for, hvorfor du skulle være uenig.

Det er aldrig for sent at komme af med usikkerhed! Om du er 15, 20 eller 80 – så kom i gang!

Xoxo

– Miss Quinn <3
 

Se Også