Missgrey Miss Lara

udgivet:

Prævention

Jeg synes personligt selv, at prævention er noget af det allervigtigste, hvis du er seksuelt aktiv. Det er så vigtigt, at du passer godt på dig selv. For gør du ikke det, kan det ikke bare gå galt, men rigtig galt.

Jeg tror ikke at de unge tænker alt for meget over at beskytte sig i dag, trods det at de bliver tudet øerne fulde med at de SKAL. Men jeg kan da også godt huske fra min egen ungdom, at det bestemt ikke var det som jeg prioriterede højest. Jeg kan huske at jeg tænkte “Det går nok”. Og det gjorde det også, men jeg ved fra mine veninder og andre mennesker omkring mig, at de desværre ikke har været lige så heldige som jeg selv.

Der er ingen grund til at sætte et barn i verden, hvis du ikke kan give det barn alt det som barnet har behov for. Der er ingen grund til at blive smittet med HIV og dø af det, trods det at det sker sjældent og lige meget hvad, så er der ingen grund til at byde en selv at få nogle af alle disse irriterende kønssygdomme, som både svier, klør og lugter. Man tænker tit at det ikke sker for en selv, før det gør det. Så jeg synes personligt at du skylder dig selv som kvinde at passe godt på dig selv.

Husk at blive undersøgt

Hver gang jeg er kommet i et nyt forhold starter jeg altid ud med at bliver undersøgt ved lægen for kønssygdomme og beder ALTID min nyfundene partner om at gøre det samme. Jeg ved hvordan jeg selv er som single, og der er ingen grund til at føre en kønssygdom videre, hvis dette kan undgås. Har enten du eller din partner en kønssygdom, så får I det ud af verden, og så skal I ikke tænke mere over det i fremtiden.  Jeg vil så også sige, at er jeg i et fast forhold, så bruger jeg ikke kondom. Jeg vælger at stole på min partner og det at han ikke er sammen med andre end mig rent seksuelt og benytter mig derpå kun af min basale prævention for ikke at blive gravid.

Der findes så meget forskelligt prævention, så du bør kunne finde frem til lige netop det som passer til dig. Jeg personligt benytter mig af et hormonspiral, hvilket jeg virkelig er glad for. Jeg har før i tiden benyttet mig af p-piller, men for at være ærlig, så fik jeg dem ikke taget som jeg skulle. Jeg glemte det simpelthen. Så jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke var nogen god løsning for mig. Med min hormonspiral føler jeg mig mere fri. Der er ikke noget jeg skal huske at tage hver dag, jeg slipper for at få min menstruation og ikke mindst menstruationssmerterne og så er den meget billigere end hvis jeg skulle have p-piller. En hormonspiral koster ca. 1400 kr. og så holder den 3 til 5 år.  Det synes jeg er billigt og nemt sluppet og kan virkelig godt anbefale den til jer piger.

De kærligste hilsner fra Miss Lara. Husk at skrive til mig  hvis i har spørgsmål: ml@missgrey.dk

Se Også