Kvinde med kondom

udgivet:

Miss Robinson: Mor, hvad er en håndtrold?

Engang imellem sparker jeg mig selv over benet, når jeg taler før jeg tænker. Vi taler og kommunikerer meget frit og åbent om sex og seksualitet herhjemme, og børnene er opdraget meget frit og fordomsfrit, hvad angår nøgenhed, sex og seksualitet. Men det hænder, at jeg glemmer det berømte “børnefilter”, når jeg pjatter og laver sjov med Mr. Handy i åbent forum.

Kære læsere!

Udover at jeg vil bruge dette indlæg på en lidt sjov episode med min datter på 8 år, skal det også handle lidt om seksuel viden blandt børn og unge. Et indlæg der selvfølgelig kommer omkring, de nyeste film der er produceret til seksualundervisning. Det tog så i øvrigt 30 år, før nogen fik taget sig sammen til det! Noget er jo trods alt sket de sidste 30 år, så man må sige, at det var på tide! Men nu er de her, så lad os skabe lidt fokus, for der er nyt under solen.

Mor, hvad er en håndtrold?

Truntepigen er 8 år, og hun er meget moden af sin alder, faktisk så moden, at hun engang imellem er mere fornuftig end sine brødre på 14 år og 21 år. Det siger lidt! Men alligevel har hun meget hun skal lære om livet, og hun suger til sig i stor stil. Vi har været igennem første level af “blomsten og bien”, så der er hun også med indtil videre. Forleden sad vi og spillede kort, familietid <3, og Mr. Handy vandt en omgang i 500. Han har det med at tæske os andre i stor stil, men jeg var foran på point, så jeg havde tur i den. Alligevel lykkedes det ham, at snuppe mig på point i en omgang. Ud af min mund fløj det; “Der er ikke flere håndtrolde til dig mester!” Der blev stille omkring bordet, og vi kiggede på hinanden. Et af de øjeblikke, hvor “børnefiltret” skulle ha´ været slået til! Lige så tørt kom det fra truntepigen. “Mor, hvad er en håndtrold?”

Fræk lille trold
Håndtrold…. nej ikke lige sådan en trold!

Det blev sgu lidt varmt i lokalet

Det var ikke emnet der slog mig ud af kurs, det var bare den situation jeg nu havde fået rodet mig selv ud i, fordi mig og min store mund engang imellem løber over. “Ja, mor… hvad er en håndtrold?” sagde de andre spydigt og smågrinede med et irriterende smørret grin i fjæset. Jeg var jo nødt til at svare! Hvordan forklarer man lige tøsepigen, at en håndtrold er, når mor spiller pik på far… sådan råt for sødet? Jeg måtte ud i den lange og filtrerede version. “Altså skattepige, du ved nok, at piger og drenge godt kan li´ at kæle med sin tissekone eller tissemand, ik? Engang imellem, syntes mænd og kvinder, at det er dejligt, når deres kæreste gør det for dem. Så når mor nusser fars tissemand, er det en håndtrold.” Der blev helt stille i lokalet, trunten tænkte… “Okey!”… sagde hun, smilede lidt, og så spillede vi videre.

Læs også Miss Robinson: Mor, hvordan slikker man….

https://giphy.com/gifs/funkofficial-hand-3ohzdIfd39bRZhKRLa

Keep it simple!

Egentlig er det sådan det er, forklar børnene det, så de forstår. Ikke for mange detaljer og informationer, blot så de forstår betydningen. Der er stor forskel på, hvordan forældre vælger at informerer deres børn, og nogle vælger IKKE at gøre noget. Det ryster mig i min grundvold! Tanken om, at nogle børn først får seksuel information, når de kommer i skole, ligger så fjernt fra mig. Mange børn oplever først sex, når de får Googlet sig ind på en pornoside med fuld badulje på blowjob, hård knepperi og gangbang. Er det sådan de skal lære og forstå sex! Stort NEJ, herfra! Jeg har været inde på emnet før, bl.a. det med information og undervisning til børn og unge i dag.

Læs også Miss Robinson: Mit første møde med en dildo

Nye super fede undervisningsfilm til folkeskoler og gymnasier

I denne uge, har 4 nye animerede film premiere, til brug i seksualundervisning for de ældste elever. Landets sundhedsplejersker har længe efterlyst opdateret undervisningsmateriale, og nu er de endelig blevet hørt. Mange andre lande er langt forud for Danmarks undervisningsmateriale, og selvfølgelig er der mange variationer. Men sidste skud på stammen her i DK, kan I se her – og jeg må sige, de har gjort sig umage. Filmene er opdelt i fire emner, 1. Lær din krop at kende – 2. Den første gang – 3. Beskyt dig – 4. Nøgenbilleder. Fire super vigtige emner til småliderlig og 13-18+ årige teenagere. De kommer enkelt og let hen over de vigtige emner, informerer via animation, så det ikke bliver akavet, og i sprog der er til at forstå og forholde sig til!

Voksne mennesker, kan også lære noget, specielt den om at beskytte sig og nøgenbilleder. Her hænger mange nødbremsen! 

FAKTA OM SEKSUALUNDERVISNING

Sundheds- og seksualundervisning er obligatorisk i 0.-9. klasse.

På erhvervsskolerne er undervisning i sundhed og seksualitet fra næste år en obligatorisk del af grundforløbets første del.

Sex & Samfund anbefaler, at sundheds- og seksualundervisning med den kommende gymnasiereform også bliver et obligatorisk emne på gymnasierne.

Kilde: Sex & Samfund.

Informer – informer – informer

Længere er den ikke. Start tidligt i det små og byg på efterhånden som I kan mærke, at de er klar til lidt mere. Der er dog stor forskel på drenge og piger, det har jeg erfaret. Piger er mere detaljeorienteret, hvor drenge bare skal have svar. Jo mere naturligt det kommer, desto nemmere er det. Det giver dem også lidt med i bagagen, når “uge sex” nærmer sig i skolen. Her slipper de ikke for information, da det er intensiv seksualundervisning i en hel uge, og det kan give dem lidt mod, hvis de allerede ved lidt.

YOLO fra Miss Robinson

Husk I kan skrive til mig på missrobinson@missgrey.dk

Se Også