Kære læsere!

Der er intet sex eller knald over dette indlæg, det kan jeg ligeså godt sige med det samme. Miss Robinson kan også være en irriterende, ”nu skal mor fortælle jer en historie fra gamle dage agtig”, madamme. Men jeg har vigtige guldkorn, så læs med og sug til jer.

”Im too old for this shit”

Lige denne sætning, er desværre en sætning jeg bruger mere og mere i min hverdag. Jeg er for stolt til at sige det højt, men hold nu fest jeg tænker den ofte. Det er sært, sindssygt svært at accepterer, at man snart er ved at være ”for gammel til noget”. Specielt når man rigtig gerne vil være med på det nyeste, følge med i det meste og ikke komme bagud.

Det handler ikke om et desperat forsøg på, at være ung med de unge og gå i panik. Det har jeg set masser uheldige eksempler på. Det handler om frygten for, at komme så meget bagud, at man pludselig ikke kan følge med længere. Tiden løber fra en som et lyntog, og man kan glemme alt om, at det lige sænker farten eller stopper et kort sekund, så man igen kan følge med. Engang imellem bliver man bare nødt til, at sige til sig selv. ”OK, det tog er kørt, og jeg var for langsom”.

Men hey, jeg er jo kun 45 år, det er da ikke gammelt… og alligevel!

Jeg oplever det ofte i min hverdag, på mit arbejde. Jeg er i mediebranchen, og har dagligt kunder der indrykker annoncer, i aviser landet over. I ved, aviser, sådan nogen man læser i, og får sorte fingre af ? . (Det er også ved at være en saga blot, og snart foregår alting digitalt), MEN der findes altså stadigvæk duften af nytrykte aviser, fyldt med skønne dybdegående lokale og personlige artikler og flotte annoncer fra de lokale håndværkere eller supermarkeder. Men når Hr. og Fru Danmark ringer til mig, og gerne vil indrykke en annonce, med salg af deres gamle sofa eller bare vil ønske barnebarnet tillykke med fødselsdagen, så sidder jeg og siger, ”Det kan I godt, men det foregår online”.

Forestil jer, at skulle sige det til ældre Fru Hansen på 80 år, der stadig grynter opgivende over sit NemID. Hvorfor gør du ikke bare det på Facebook? Det er let at tænke, for det er nemt for mig, nemt for jer derude, men tænk engang, hvor frustrerende det er for Fru Hansen på 80 år. Hun har hverken computer eller Facebook – det tog er kørt for hende, for LANG tid siden!

Der kommer et tidspunkt, hvor farten sænkes

Lige det her indlæg handler om, at engang imellem skal man forstå, at den fart man har på, når man er i 20´erne og 30´erne ikke fortsætter. Der kommer et tidspunkt, hvor man ikke har samme fart, samme indlæring, forståelse, tålmodighed og energi. Det er så småt begyndt at indhente mig, også selv om jeg dagligt kæmper for at hænge på. Ting som jeg for 10-15 år siden, ville kaste mig ud i, men nu vil tøve ved pga. usikkerhed eller bare opgive, fordi jeg ikke kan overskue det. Man kommer lidt hurtigere ud af komfortzonen, og panikker.

Her er et eksempel, og I vil sikkert føle jer underholdt…

Mr. Handy og jeg skulle for nylig lave en hjemmeside til mine erotiske noveller, blog og andet hygge. Det er da nemt nok tænkte jeg, piece of cake. Jeg har 25 års erfaring med computere og det der fis. Men allerede fra starten, stødte jeg på forhindringer, der udfordrede mig. Hele processen med at finde ud af, hvad er domæne, hvor køber man det, hvad er et webhotel, opsætning af sitet, nye programmer osv.

Det endte med at koste os dobbelt op, for vi valgte et webhotel, der ikke kunne lave æ, ø og å! Vi havde brugt MANGE timer på, at sidde og lave sitet selv, sætte det op, billeder, tekst, links og hvad ved jeg. Men da vores site hedder detlumrehjørne.dk er det jo vigtigt, at man har et ø at bruge af. Vi måtte flytte hele baduljen til en dansk webhotel udbyder. Købe synonymerne til sitet, så ingen anden snuppede dem fra os, ø kan jo skrives på flere måder, og betale for en ny webhotelløsning. Programmet og skabelonen det gamle site var lavet i, kunne ikke flyttes over, så vi måtte starte forfra.

Jeg mangler kørekort til alt det nye!

Nu har ingen af os kørekort til WordPress, som er det mest brugte program til den lille opgave, så vi kastede os ud i ”learning by doing” princippet, og INTET gav mening. Det virkede, men virkede ikke alligevel. Frustrerende. Jeg var ved at opgive, og fik også sagt en del væmmelige bandeord. Jeg var rasende, på mig selv og på “World Wide Web”, som på ingen måde ville samarbejde. OG for at det ikke skal være løgn, så lykkedes det mig også, at slette hele baduljen på 10 sekunder! Bum, tomt site! Trunten hos webhotel udbyderen, havde vist lige glemt at fortælle mig, at der ikke fulgte backup med i pakken, den skulle jeg selv hente som plugin. Hvad fanden er plugin? Skal jeg bestille en bog ”Sådan bygger du din hjemmeside for begyndere”, for at komme videre, eller skal jeg kaste computeren ud i poolen? Jeg kunne også vælge at lave en Maude og gå i seng! Altid en nem løsning.

Så kom min 21 årige møgknægt ind i stuen og sagde, ”Mor, hvorfor går du ikke bare på YouTube? Derinde kan du finde videoer af alt.” Bum…… her sidder jeg med tårerne stående ud af øjnene, og har revet halvdelen af mit hår af i frustration, Mr. Handy prøver at redde situationen, og så kommer knægten ind med guldkorn – lige en papirgang for sent!

Her kom tanken…. ”jeg er for gammel til det her.”

Her rammer det en som et lyn, fra en klar himmel.  Godt så! Ja, hvorfor går jeg ikke BARE på YouTube? Eller Googler? Det er jo det man gør, nu til dags! Men man gør jo som ungdommen foreslår, så vi gik på selvfølgelig på YouTube. Det tog 10 sekunder, så lå de første 20 hjælpefilm til opbygning og forståelse af WordPress og hjemmeside. Hvor føler man sig dum. Ikke nok med, at det har kostet os lidt ekstra, men at opdage, at det hele lå lige der foran os, lige til at plukke. Trin for trin blev vi guidet gennem opstart, opbygning og brugen af programmerne. Nu ved vi hvad Plugin er, og der er installeret backupplugin. Det ruller nu. Forestil jer en lettelse, en personlig sejr og forløsning det havde, da vi første gang gik live. Nu virker det, vi gjorde det selv, men puha en omgang!

Her kommer så det diamantbelagte råd fra Miss Robinson:

Når I nu oplever i hverdagen, enten i telefonen, butikken, bussen eller hvor I befinder jer, at en moden/ældre mand eller dame, går i stå, fumler eller tøver, så guide og hjælp.

Det er ikke bare for dem, det er skide svært. Hvad der er super nemt for jer, behøver ikke være det for andre. Du skal bare tanke op på dit rejsekort Fru Hansen. Du skal bare logge på din netbank Hr. Jensen. Du skal bare gå på YouTube mor. Ordet ”bare” har en forskellig betydning, alt efter alder og modenhed, så brug det med omhu. Bare patter ved vi alle hvad er, her blive vi ikke forvirrede eller panikker. Bare lige for at slå det fast.

YOLO – Lumre knus fra

Miss Robinson

Tidligere artikelHvad gør man, når forholdet er ved at dø?
Næste artikelMiss Lara giver dig: De bedste scorereplikker
MISS ROBINSON
Miss Robinson her! Jeg er det modne indslag på Missgrey.dk, og som den modne sexblogger i flokken, forventer man, at blogindlæggene omhandler alt fra det modne liv, set fra en moden synsvinkel. En bred palet af oplevelser, råd, vejledning og guides fra en kvinde, der efterhånden har prøvet en del, og har god erfaring på kontoen. Med god humor og lidt ironi, rådgiver jeg bl.a. om alt fra jalousi, utroskab, sexliv, børneopdragelse og livet som mor og hustru. Guider om udfordringer og problematikker, der kan opstå med svigerfamilie, veninder, manden og arbejdskolleger. Men også guides til, hvordan man forholder sig som mor og hustru, det at blive ældre og hvordan man plejer og værner om et godt sexliv, som moden kvinde og par. Jeg er til dagligt mor til tre og gift med min lækre håndværker, Mr. Handy, og lever et harmonisk familieliv. Som moden kvinde i fyrrerne, er jeg nået til et punkt i mit liv, hvor jeg hviler i mig selv, og sætter stor pris på et eksperimenterende og indholdsrigt sexliv. Livet skal ikke være kedeligt, det skal leves! YOLO. // Mail: Missrobinson@missgrey.dk - for kontakt! - Husk også, at du kan finde mere fra Miss Robinson på hendes egen side og blog: www.detlumrehjorne.dk <3

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here