Kære læsere!

Vi skal på ingen måde i gang med en mødregruppe her, ej heller ændre Missgrey.dk til en blog om babypudder og ammeindlæg. Men nu er jeg jo Miss Robinson, den modne dulle, der spreder sin erfaring i alle retninger. Så det er vel på sin plads, at vi kommer lidt rundt om emner som graviditet og babyer. Vi skal nok komme omkring emnet sex og baby, men i den grad også, hvad jeg vil råde og vejlede jer til, når I når til det punkt, hvor baby og modermælk bliver en del af hverdagen.

Jeg har derfor valgt at give jer 8 gode råd til, hvordan I skal takle situationer og forberede jer til tiden, i forbindelse med det at være gravid og tiden bagefter.

Råd til den kommende mor

Har du tanker om familieforøgelse?

Der er med sikkerhed mange af jer, der slet ikke er nået til den tanke endnu, og baby og bleer ligger jer fjernt. Men der er med sikkerhed mange af jer, der har leget med tanken. I er allerede ved at bygge rede og er klar til familieforøgelse, eller er gravide og i gang med den søde ventetid.


Uanset hvor I er i livet, så læs med og brug det til hvad I vil. Her kommer erfaring af største skuffe, råd og vejledning fra en, der har været der tre gange. En moden mamma, hvis verden har handlet om babyer og børn i 21 år. Der kommer ikke flere, jeg har overskredet datoen for mere forplantning, det tog er kørt, det er slut, jeg skal IKKE have flere børn! Så er det ligesom slået fast med syvtommersøm. Dog glæder jeg mig til den dag, hvor mine egne børn vælger at kaste sig ud i projektet og gøre mig til mormor eller farmor. Det er den dag, hvor jeg går fra MILF til GILF, og de må gerne vente nogle år… for det er jeg ikke helt klar til endnu ?

Forventningens glæde er stor!

Når man når dertil, hvor æggestokkene hopper hver gang man ser en baby eller en barnevogn, så er man ved at være stikmoden. Den første graviditetsprøve, det første lægebesøg, det første jordemoderbesøg, den første scanning, det første spark osv. Forventning og glæde – og så lige kvalmen og opkast hver morgen! For nogen selvfølgelig, for ikke alle har det sådan.

Jeg spiste ingefærpiller, og det tog altså den værste kvalme om morgenen. Ikke to graviditeter er ens, man kan ikke sammenligne overhovedet. ALLE har gode råd. Det er ligesom om, når man offentliggøre sin graviditet, ændrer omgivelserne sig omkring en. Man bliver del af en ”klub”, der er pludselig dem og os. Det kan være svært at navigerer rundt i, og man bliver forvirret og til tider utilpas. Hvad skal man lytte til og hvad skal man sorterer fra. Hvad med min kæreste/mand, veninderne, svigerforældrene osv.

Den søde ventetid, kan pludselig blive et kaos, men frygt ikke, her kommer lidt hjælp.

Råd nr. 1:

Smil og nik, når nogen vil fortælle dig om deres oplevelser med graviditet og fødsel. Der er ALTID masser af gode/dårlige råd og oplevelser ”klubmedlemmerne” vil dele med dig. Men sorter i det du vil, du er din egen, og gør tingene på din måde. Hvad der virkede for dem, virker ikke nødvendigvis på dig. Mærk efter dybt inde, du ved, hvad der er rigtigt i din situation.

Råd nr 2:

Accepter, at dine veninder der ikke er gravide, ikke altid deler glæden på samme måde som dig. Der er dybe følelser på spil her, og ofte føler veninderne sig svigtet, oversete og i nogle tilfælde misundelige. Det er helt normalt. Dine prioriteringer ændrer sig, det er helt naturligt. Prøv at inddrage dem på en anderledes måde, tag dem med til scanning osv. Men forvent ikke at de siger ja! Vent med at bringe emnet op, før de selv spørger, og husk altid at spørge til dem og deres hverdag. Det kommer hurtigt til at handle om baby.

Råd nr. 3:

Graviditet er IKKE en sygdom, det er en tilstand. Det misforstår mange ofte, og forpester omgivelserne med suk, ynk og støj. JA, det kan være en udfordring, JA det kan være hårdt, som man vokser sig større og større, men det er ikke en sygdom! Det går over! Man kan både træne, kneppe og danse tango – der sker IKKE noget med baby. Hent altid rådgivning hos jordemoder og læs dig til det meste. Fordi følgesygdomme findes, behøver du ikke være en af dem der har eller får dem.

Råd nr. 4:

Svigermor (eller mor for den sags skyld)! Forbered dig på, at svigermor/mor vil gå dig på nerverne. De om nogen ved alt. ”Altså den gang jeg bla bla!” Hallo svigermor/mor, det er som regel mere end 20 år siden, der er sket lidt siden da. Fortæl dem det på en pæn men bestemt måde, så skulle der være fred i lejren. Engang imellem har de altså ret, så sorter også her ? Eller brug sætningen; ”Jeg har talt med min sundhedsplejerske om det, og hun er jo uddannet på området, så……”. Eller kom dem i forkøbet, som fx ”Ej, mor er det ikke smart, nu skal man ikke gøre sådan længere”. Så undgår du dumme situationer. Tro mig ?

Råd nr. 5:

Her kommer det absolut vigtigste råd. Farmand. Stakkels farmand. Han skal SÅ meget igennem, både før og efter baby er kommet. De 5 minutters nydelse og ren Disney I var igennem, da I skulle lave baby, bliver hurtigt skubbet i glemmebogen. Ikke nok med, at han skal leve med dine enorme humørsvingninger pga dine sindssyge graviditetshormoner. Din evige klynken over smerter i læn og ryg. Hævede fødder og ømme lægge der kramper om natten. Det kan godt være du tror han ved hvad han skal gøre, hvad du tænker og vil have, men hør lige her….DET GØR HAN IKKE. Guide ham så godt du kan, nus ham lidt ekstra og forkæl også ham lidt. Foreslå, at hvis han masserer dine fødder, så får han noget til gengæld. Han går i en evig frygt for, hvad han skal have skæld ud over næste gang, eller hvad han skal til købmanden efter, fordi du bare må have!

Når du går i fødsel bliver du en satan, og han aner ikke hvad du vil og ikke vil.

Han forsøger så godt han kan, og må gå til hånde med småting. Fortæl ham, at det vigtigste er, at han er der. Lige der hos dig. Intet andet betyder noget som helst, for han kan ikke gå i dit sted, uanset hvor meget han ønsker det. Lad ham føle at han er nødvendig og ikke til besvær. SÅ vigtigt. Sig undskyld på forhånd.

Husk også på, når baby er landet er det eneste han ikke kan, at amme. Alt andet kan han gøre lige så godt som dig. Malk ud engang imellem, og lad ham made baby, det får ham til at føle noget, og baby får dejlig forbindelse til farmand. Lad ham bøvse, skifte, bade og nusse baby alt det han kan. Når hans barsel er forbi, har du baby hele dagen, I skal nok få masser af tid sammen.

Råd nr. 6:

Husk voksen nærhed, kærtegn og sex. Baby kommer til at fylde MEGET, sådan er det jo. MEN når du er klar til sex efter fødsel, der går som regel 6-8 uger før du ikke bløder mere, så kan I genoptage den seksuelle del. Farmand har sikkert gået længe med nedsat hørelse og tunge kugler, med mindre du har haft overskud til et lille blow eller en håndtrold. Han vil sætte stor pris på det i tiden efter, for han vil i den grad føle sig som nr. 3 i jeres lille familie. Allerede der skabes der ofte afstand mellem mand og kone, hvis man ikke er opmærksom på det. Han forstå jo så udmærket, at dit energiniveau ikke er, hvad det har været, men derfor begærer og savner han dig jo stadigvæk. Han er en mand, uanset om der er baby eller ej. Nu er du jo hans MILF med store dejlige bryster, hans babymor og hans gudinde. Giv ham lidt omsorg og TLC.

Råd nr. 7:

Amning. Der er stor debat over hele verden om amning. Skal man, skal man ikke. Må man hvor man vil, må man ikke hvor man vil. Her vil jeg gerne slå fast en gang for alle. Man skal, så vidt det er muligt for mor, amme sin baby! Der er intet mere naturligt end at amme sit barn. Jeg behøver ikke fortælle hvorfor, for det giver sig selv. Der er jo for fanden en årsag til, at babserne bliver fyldt med mælk på 2-3 dagen, efter man har født. Det er en del af vores natur. Når baby er sulten, så er baby sulten, og så er det uanset om man er i Tivoli, i Føtex eller derhjemme. Længere er den ikke. Ønsker du ikke selv at sidde i offentlighed, så er der efterhånden masser af ammerum og puslerum rundt omkring, så brug dem! Man behøver jo ikke sidde med begge babser struttende ud i luften på Café Vivaldi! Det kan sagtens gøres smukt og diskret.

Råd nr. 8:

Tålmodighed. Du skal have tålmodighed. Jeg ved med sikkerhed, at du vil komme til et punkt, hvor du savner dig selv. Det går op i bleer, gylp og baby mig her og baby mig der. Det kan ikke undgås. Sig ja til mødregruppe, det er vigtigt for dig og baby. En af mine bedste veninder er fra en af de mødregrupper jeg har været i, så dejlige venskaber kan sagtens opstå. Men prøv at foreslå de andre mødre, at I også involverer fædrene. Plej det sociale, også uden baby. Det er vigtigt for dig, at du kommer lidt ud. Tag også i biffen eller ud og spise med farmand, kun jer to. Baby kan sagtens blive passet, det skal bare planlægges, så du kan malke ud og gøre klar til et par måltider. Modermælk kan fryses ned og varmes op, stadig med den samme næring.

Baby skal også lære, at andre end mor og far kan trøste, made og hygge.

Det er kun et par timer, det skal nok gå. På den måde kommer du hurtigere til dig selv, og kan hurtigere skille din mor og kæreste rolle fra hinanden. Kun du kan gøre det, og jo hurtigere du lærer, at smutte udenfor huset uden baby, jo hurtigere finder du dig selv igen. Der er plads til begge dele. Jo længere du udskyder separationen, jo hårdere bliver det. Lad også farmand være alene med baby. Gå en lang tur, tag i træningscentret, hjem til en veninde eller bare ud.

Jeg kunne sikkert komme med mange flere råd om emnet, men jeg vælger at stoppe her. Det er 8 super råd, der er kommet fra erfaring. Jeg har også begået mine fejl, men man lærer heldigvis af dem som årene går. Måder at gøre tingene på ændrer sig hele tiden, nye opdagelser introduceres hele tiden, man bliver klogere på sundhed, opvækst og hele det at opfostre et barn. I guderne hvor tjener producenterne af babyudstyr penge på nybagte forældre, ting som man simpelthen MÅ have. Men tænk jer godt om, ofte er det ikke nødvendigt. Føl efter og følg dine instinkter. Instinkterne er vi født med som pattedyr, så det ligger i vores gener.

YOLO – Lumre knus fra

Miss Robinson

Husk også at følge med hos Miss Robinson selv, som har sin egen side. Den finder du ved at klikke lige her! 

Tidligere artikelSå mange må du have sex med, hvis du er kvinde!
Næste artikelDyrk mere sex og få smukt hår og hud
MISS ROBINSON
Miss Robinson her! Jeg er det modne indslag på Missgrey.dk, og som den modne sexblogger i flokken, forventer man, at blogindlæggene omhandler alt fra det modne liv, set fra en moden synsvinkel. En bred palet af oplevelser, råd, vejledning og guides fra en kvinde, der efterhånden har prøvet en del, og har god erfaring på kontoen. Med god humor og lidt ironi, rådgiver jeg bl.a. om alt fra jalousi, utroskab, sexliv, børneopdragelse og livet som mor og hustru. Guider om udfordringer og problematikker, der kan opstå med svigerfamilie, veninder, manden og arbejdskolleger. Men også guides til, hvordan man forholder sig som mor og hustru, det at blive ældre og hvordan man plejer og værner om et godt sexliv, som moden kvinde og par. Jeg er til dagligt mor til tre og gift med min lækre håndværker, Mr. Handy, og lever et harmonisk familieliv. Som moden kvinde i fyrrerne, er jeg nået til et punkt i mit liv, hvor jeg hviler i mig selv, og sætter stor pris på et eksperimenterende og indholdsrigt sexliv. Livet skal ikke være kedeligt, det skal leves! YOLO. // Mail: Missrobinson@missgrey.dk - for kontakt! - Husk også, at du kan finde mere fra Miss Robinson på hendes egen side og blog: www.detlumrehjorne.dk <3

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here