Missgrey-indgår-samarbejde-med-et-par-seje-eksperter

udgivet:

Miss Grey Sexologen: “Derfor har du lyst til flere partnere”

I dag er der mange kvinder, der har flere partnere både samtidig eller lige efter hinanden.

Vi har det fordi vi kan, og fordi det er blevet mere tilladt normmæssigt at kvinder i den grad også må nyde deres seksualitet. Når det er sagt, er der alligevel flere faktorer, der kan spille ind, når og hvis, vi vælger at have flere partnere. Flere partnere er helt fint, så længe du nyder det og synes det er leg, tilfredsstillelse og fornøjelse.

Når du er i et parforhold, og har lyst til flere partnere

I et parforhold bliver sex ofte trivielt med tiden. Mange har det samme forspil og sex i de samme 2-3 stilliner de samme steder (i sengen), og det bliver derfor et lidt kedeligt og for forudsigeligt sexliv. Når det har stået på et stykke tid, kan du måske få lyst til mere sex, noget andet sex eller måske begynder du at kigge ud i verden, om der skulle være en anden, ny spændende partner at dyrke sex med. Hvis du er dér, så find alt dit mod frem og fortæl din partner, hvad du har lyst til der er anderledes og hvad der tænder dig. Sextalks er svært for mange par, men bestemt ikke umuligt.

Flere partnere

“Kvinder scorer mange mænd, præcis, som mænd tidligere har scoret mange kvinder”

Seksualiteten er i vores tid ret maskulin. Det skyldes at mænd har været det dominerende køn i mange år, og da kvinderne begyndte at vise deres styrke, blev det på maskuline præmisser. Dette afspejler sig også i det seksuelle samspil. Kvinder scorer mange mænd, præcis, som mænd tidligere har scoret mange kvinder. Men som kvinder er vi jo ikke biologisk kodede til at sprede sæd og have præstationssex. Så hvis du længes efter dybde, nærvær og det at åbne dig selv og dit køn fuldstændigt for en partner, og du ikke får det behov opfyldt, så er det på tide at stoppe op. Så længe det er sjovt er det fint, men hvis der ligesom mangler noget bagefter, skal du behandle dig selv ordenligt og bede om det, du ønsker dig seksuelt.

Sex kan også være en magtfaktor; hvis jeg kan nedlægge ham eller hende, får jeg lidt til selvtilliden og selvværdet. Denne strategi kan være ok i en periode, men hvis du opdager at der er en tomhedsfølelse, eller du bliver lidt ked af det og føler dig alene efter casual sex med en mere eller mindre tilfældig partner, er det tide at stoppe. Det betyder nemlig det stik modsatte, at du er defokuseret, og du opnår faktisk det modsatte – nemlig at du underminerer dit selvværd, eller at du måske sælger sex i din butik.

Du kan også have lyst til flere partnere, fordi du er polygam

Vi er alle sammen enten monagame – dvs. sammen med en partner hele livet eller serielt monogame – dvs., hvor vi skifter partneren ud med en anden, men holder os til én ad gangen. Men du kan også være polygam. Dvs., at du tænder på andre og har seksuelt lyst til mere end én partner. Polygame mennesker er mere tilbøjelige til at være deres partner utro, hvis de ikke kan få en aftale om at få lov til at være det, de er – nemlig polygame.

Du kan også være polyamourøs, hvilket vil sige at du har lyst til mere end en romantisk relation ad gangen. Du er en person, der kan elske mere end én ad gangen, eller være forelsket i mere end én ad gangen. Hvis du er polyamourøs og vil være tro over for dig selv i dette, skal du ”nørde” med dit kærlighedsliv.

I alle forhold gælder, at du skal være åben og lave aftaler med den eller de partnere, du har om, hvad der er tilladt og ikke tilladt for jer – og at du selvfølgelig selv overholder disse aftaler. Det kan betale sig at være ærlig. En aftale kan være, at du gerne må se en elsker, men at du skal komme hjem og sove, hvis du bor sammen med én osv.

Flere partnere

Ærlighed og åbenhed er første skrift på vejen

Lige meget om du er til en eller flere partnere, så vær ordentlig mod dig selv og mod de partnere du har. Vær ærlig up front, hvis du kun er til et seksuelt forhold. Det er vigtig for både dig og dine partnere, at I bevarer respekten for hinanden og at I kan overholde hver jeres etik på det her livsomåråde. Ellers bliver det en kultur, hvor vi bruger hinanden og smider væk, som var vi materielle varer. Det kommer på sigt til at gøre ondt følelsesmæssigt og ødelægger selvværdet og troen på dig selv.

Ha et godt sexliv – præcis som du er 🙂

/ Miss Grey Sexologen – Vibeke Lemvig Nielsen

Terapifyn.dk ved Vibeke og Lone i Odense og Svendborg

Du er altid velkommen til at kontakte Terapifyn.dk, som har til huse i Svendborg og i Odense.

Du kan få tider til samtaler ved Vibeke eller Lone i deres terapilokaler.

Begge kan hjælpe dig af med:

  • Selvværdsproblemer
  • Konflikter ift andre mennesker
  • Nedtrykthed
  • Usikkerhed
  • Depression
  • Stress
  • Angst

Vibeke kan især også hjælpe:

  • Jer som par, hvis I oplever problemer og I ønsker at få hjælp til at komme videre med det
  • Dig med din seksualitet eller evt. fysiske eller følelsesmæssige problemer under sex
  • Dig i dine relationer til andre mennesker – om det er din kæreste eller andre i dit liv

Du kan kontakte TerapiFyn her: www.terapifyn.dk

Klinik: 71237071
Vibeke tlf: 71237071
Lone tlf: 81535309
terapifyn@terapifyn.dk

Find også TerapiFyn på Facebook, hvor du får små hverdagsglimt og tricks fra de to eksperter. Find det lige her.

Se Også