Missgrey-indgår-samarbejde-med-et-par-seje-eksperter

udgivet:

Miss Grey Psykologen: Derfor bliver du forladt mere end andre

“Hvorfor bliver jeg forladt mere end andre?”

Dette spørgsmål er uhyre relevant, fordi jeg som professionel og som veninde har lagt mærke til, at vi ALLE har en følelse af at være den person, der er mest uheldig af og til, især i forhold til den der kærlighed og de der mænd (eller kvinder).

For det første, så vil jeg stille mig kritisk overfor, at nogle bliver forladt mere end andre af den årsag, at vi alle bliver forladt. Istedet er der forskel på, hvordan vi tackler at blive forladt, om vi overhovedet føler os forladt – og om vi lærer af at blive forladt.

Dette er tankerne, der gør, at du føler dig forladt

At blive forladt fører til afmagtsfølelse, frustration, skuffelse, vrede, utryghed og sorg. Sorgens faser har vi tidligere været inde på i tidligere artikel. Denne proces handler om at sørge, gå igennem sorgens faser, ikke bare lægge låg følelserne, men at komme hel ud på den anden side samt ikke at vende det at blive forladt indad.

Hvis du ofte oplever, at du bliver forladt, så ser du ofte dig selv som ”offeret” for en ”krænker” (ham, der forlod dig, skuffede dig, skred eller fandt en anden), – og hvis det er sket flere gange, kan du i selvdestruktive øjeblikke tænke: ”Jeg er sådan én, man forlader. Det må være, fordi der er noget galt med mig!” og siden hen gå lidt i selvsving i sådanne tanker. Kender du mon det?

Jeg kender i hvert fald nogle stykker, inklusive undertegnede, der kan komme til at få stor medlidenhed med mig selv på lige netop dén konto. Den følelse dét giver mig er en offerfølelse, og offeret er altid afmægtigt, dvs., låst fast i sin situation. Verden, mænd og samfundet gør det mod mig: Jeg bliver forladt gang på gang.

Hvis du bliver ved med at køre i analyser af, hvorfor du er sådan én, der altid bliver forladt – så vil du højest sandsynlig – finde dit næste ”fix” i én der bekræfter dig i, at du ikke er sådan én, der bliver forladt – du vil i de handlinger, du så får energi til på datingmarkedet, igen forsøge at modbevise den påstand, at du er sådan én der bliver forladt og falde pladask for, at Mr. New Guy synes du er dejlig. Men under overfladen lurer angsten for IGEN at blive forladt, og hvad gør du så? Lige så stille begynder du garanteret at tilpasse dig ham, fordi du jo ikke vil forlades (igen) – og hvad sker der så? – Du BLIVER forladt – IGEN.

Derfor bliver du forladt

“Tænker du som et offer – så bliver du et offer”

Der er nemlig også nogle personlighedstyper, der aldrig føler sig særlig forladte eller droppet eller forkerte. Er det fordi, de er elsket af alle? Nej. Er det fordi de er mere værd end andre? Bestemt nej. Er det fordi de har andre tanker om sig selv og omgivelserne? – JA.

Dine fortællinger om dig selv og omverdenen – om at du er sådan én, der altid bliver forladt – skaber lige akkurat det, du forventer at blive – nemlig forladt – igen. Dine tanker og fortællinger om virkeligheden skaber din virkelighed! Så læg mærke til, hvad du tænker. Tænker du som et offer – så bliver du et offer i din adfærd og i dine følelser. Tænker du som en VÆRDIG kvinde på en eventyrlig rejse i livet, der endnu ikke lige har fundet den rette, men som i øvrigt har andet at gå op i end mænd, så ender du jo et helt andet sted i dine tanker, i din adfærd, i din oplevelse – og i dine følelser!

Og denne kvinde. Denne kvinde, der føler sig værdig og stolt. Hun udstråler værdighed – og det er SÅ attraktivt for mændene! Hun er ikke et offer, hun er ikke en krænker – hun er sig selv. Hun ved, at hun ikke er perfekt. Hun ved, at kærlighed ikke handler om at være perfekt for at finde den perfekte. Hun ved, at det er kemien, der er afgørende, og kemi skabes KUN, når begge parter er sig selv og når begge tør være sig selv.

Derfor bliver du forladt

Sådan undgår du at blive forladt og tilmed tiltrække en ligesindet mand

I forhold til de, du er blevet forladt af, var du da sådan rigtig dig selv i det forhold?

Ville det have udviklet sig i en positiv udvikling for DIG, hvis du havde fortsat med at tilpasse dig eller være offer?

De forlod dig for at du kunne finde den rette – og for at de selv også kunne. Det var ikke det rette match, og det er okay! Det betyder ikke, at det rette match mellem dig og en anden gudeskøn mand derude ikke findes. Det betyder bare, at han ikke er så nem at finde endda og at vejen til ham – går gennem dig selv. Når du finder ham. Så tør du give dig hen og stole på, at ham her, han bliver. Han ”ser” mig og elsker mig for den jeg er! Det er da vidunderligt. Og da skal du bruge AL din livserfaring til at kommunikere med ham, dele tilværelsen med ham på godt og ondt, sætte grænser, lære hans grænser at kende og forblive dig selv. Det er en kunst at elske. Men det er samtidig så smukt.

At tro på dig selv, at gå op i dine passioner (udover mænd ;-)), at dyrke dine hobbies, at bade i havet, fordi det bare er dejligt, at grine af det, du synes er sjovt – ikke fordi andre synes, det er sjovt nødvendigvis. Dét er DIG, og DU er skøn, så unik som du er, og når du finder ind eller frem til hende ad mange snørklede veje, så vil hun tiltrække en ligesindet mand. Du vil ikke tolke det at blive forladt – som at blive forladt – du vil tolke det som ”en ommer!” 😉 Og så bliver du aldrig forladt igen.

// Miss Grey Psykologen – Lone Lytken

Terapifyn.dk ved Vibeke og Lone i Odense og Svendborg

Du er altid velkommen til at kontakte Terapifyn.dk, som har til huse i Svendborg og i Odense.

Du kan få tider til samtaler ved Vibeke eller Lone i deres terapilokaler.

Begge kan hjælpe dig af med:

  • Selvværdsproblemer
  • Konflikter ift andre mennesker
  • Nedtrykthed
  • Usikkerhed
  • Depression
  • Stress
  • Angst

Vibeke kan især også hjælpe:

  • Jer som par, hvis I oplever problemer og I ønsker at få hjælp til at komme videre med det
  • Dig med din seksualitet eller evt. fysiske eller følelsesmæssige problemer under sex
  • Dig i dine relationer til andre mennesker – om det er din kæreste eller andre i dit liv

Du kan kontakte TerapiFyn her: www.terapifyn.dk

Klinik: 71237071
Vibeke tlf: 71237071
Lone tlf: 81535309
terapifyn@terapifyn.dk

Find også TerapiFyn på Facebook, hvor du får små hverdagsglimt og tricks fra de to eksperter. Find det lige her.

Se Også