Missgrey-indgår-samarbejde-med-et-par-seje-eksperter

udgivet:

Miss Grey Psykologen: Dæmp lyset under sex – og du dæmper lysten

Der er rigtig mange unge – som ældre – kvinder, der gerne vil have dæmpet belysning, lyset helt slukket eller t-shirt, eller ja, næsten helt beholde tøjet på, under sex, fordi de skammer sig over sin krop. Alt imens, at manden netop tænder på hende. – Er det ikke pudsigt?

Men hvordan arbejder man med denne krops- og selvoplevelse under sex? For den er jo i virkeligheden ret generende at have for dig, ik?

Vi skal først lige have noget på det rene.

Regel nummer 1: Dine tanker skaber dine følelser
Regel nummer 2: Dine tanker er BLOT tanker – altså ikke nødvendigvis sandheder om virkeligheden.

Det kræver vist en gentagelse:

Regel nummer 1: Dine tanker skaber dine følelser og
Regel nummer 2: Dine tanker er BLOT tanker – altså ikke nødvendigvis sandheder om virkeligheden.

Dine ”automatiske” tanker, der kører hele tiden i baghovedet – som vi har omtrent 16.000 af om dagen – skaber således din virkelighed! Så hvad nu hvis dine tanker er formet af mange forestillinger om, hvad der er ”rigtigt” og godt for dig? – måske er de automatisk blevet skabt af medierne og andre – og uden at de rent faktisk hjælper eller dig eller er realistiske??

Accepterer du i virkeligheden dig selv under sex?

Miss Grey Psykologen konkluderer: Kropskomplekser under sex hænger sammen med dit selvværd

Kropskomplekser under sex hører til under kategorien ”selvværdsproblemer”, idet man har problemer med at acceptere sig selv, som den man er og har meget vanskeligt ved at tænke eller forestille sig, at man kan være elsket og holdt af, hvis ikke man har en flad mave, tilpas lille numse, tilpas stor numse eller den og den størrelse bryster. Man forvirrer sit kropsbillede med sit selvbillede – siger man – inden for psykologien.

Hvis du oplever det, når du er intim med din partner, så prøv at stille dig selv følgende spørgsmål – til dine tanker og antagelser om, hvad der sker ovre i ham:

”Kan du være helt 100% sikker på, at din mand foretrækker en anden kropsmodel end din?”

”Hvad, i hans adfærd, peger på, at han foretrækker andre kropsmodeller og hvad peger på, at han foretrækker din?”

”Når han fortæller dig, at han tænder på dig, eller når du kan mærke på ham, at han bliver tændt, tror du så på ham?”

Altså tager du det kompliment sådan rigtig til dig? – Eller afviser du den med ”Det skal han jo sige” – eller andre tanker? Kan du igen være helt sikker på, at han bare siger det eller viser det fysisk – for at gøre dig glad? Hvis en mand ikke tænder på dig seksuelt, så vil han have meget meget svært ved at få erektion! Hvis ikke helt umuligt ved det.

Vores tanker, overbevisninger og antagelser skaber vores følelser!

Så når du har sex og tror på, at han ser den og den delle (som vi jo alle har nogle af – medmindre man bruger al sin energi på at løbe maraton og altid at nægte sig selv lækker god mad), hvad gør det så ved dine følelser? Du føler dig garanteret ikke lækker NOK; måske endda grim og utilstrækkelig. Den overbevisning giver dig igen en rigtig trist og meget usikker følelse indeni, og du bliver selvbevidst under sex, hvilket faktisk ødelægger oplevelsen for dig – og også HAM faktisk!

Når man er selvbevidst under sex, så nyder man nemlig ikke alt det, han gør. Nydelsen går tabt. Og det er så ærgerligt for jer begge. Du går glip af formålet med sex, som jo netop er nydelse mellem dig og din partner, og han går glip af tilfredsstillelsen ved at mærke, hvordan du nyder. Psykologisk er du jo ”et andet sted” – du ser dig selv udefra, kan man sige, i stedet for at være TILSTEDE i nuet, i din krop, i dine sanser og i sanseberuselsen.

Men som med alt, så kan vi HELDIGVIS også ”træne” os selv psykologisk til at ændre denne oplevelse af os selv. Tro mig, hvis du øver dig nok, vil du med tiden opleve større selvtilfredsstillelse og tilfredsstillelse under sex:

Hver gang, du får en automatisk tanke om, at du ikke er lækker i sengen, som den du er, så sig ”Hej!” til tanken, og lad den så passere uden at du behøver at ”gå ind i den” og arbejde i/med den. Lad den svæve forbi ved at se den som BLOT en tanke – blot en VANEtanke – og vend da fokus tilbage til dine sanser. Guide din partner, bed om det, der stimulerer dine sanser mest – og du vil med tiden blive vartet op af ham som var du hans sexgudinde! Og det er for alvor også først lige dér, at du bliver FRI seksuelt OG fri indeni. Du vil rent faktisk komme til at NYDE sex.

Husk også, at lige så mange mænd, der er derude, lige så mange præferencer for, hvordan en kvinde ser sexet ud, er derude. Du kan altså ikke være sikker på, at vor tids medieskabte præference – om det er store numser, små numser eller silikonebryster eller hvad det er – er lig med din partners præference. Der er jo altså en grund til, at han har valgt at ville have sex med lige netop DIG, ik?

Nogle gange stikker selvværdsproblemerne dybere end som så, og der kan være brug for terapeutisk behandling. Hvis du plages af gentagende negative tanker om dig selv, så kan det være en rigtig god investering i dig selv at opsøge professionel hjælp til selvværdstræning.

// Miss Grey Psykologen – Lone Lytken

Terapifyn.dk ved Vibeke og Lone i Odense og Svendborg

Du er altid velkommen til at kontakte Terapifyn.dk, som har til huse i Svendborg og i Odense.

Du kan få tider til samtaler ved Vibeke eller Lone i deres terapilokaler.

Begge kan hjælpe dig af med:

  • Selvværdsproblemer
  • Konflikter ift andre mennesker
  • Nedtrykthed
  • Usikkerhed
  • Depression
  • Stress
  • Angst

Vibeke kan især også hjælpe:

  • Jer som par, hvis I oplever problemer og I ønsker at få hjælp til at komme videre med det
  • Dig med din seksualitet eller evt. fysiske eller følelsesmæssige problemer under sex
  • Dig i dine relationer til andre mennesker – om det er din kæreste eller andre i dit liv

Du kan kontakte TerapiFyn her: www.terapifyn.dk

Klinik: 71237071
Vibeke tlf: 71237071
Lone tlf: 81535309
terapifyn@terapifyn.dk

Find også TerapiFyn på Facebook, hvor du får små hverdagsglimt og tricks fra de to eksperter. Find det lige her.

Se Også