Miss Lara - Missgrey

udgivet:

Mine oplevelser med hormonspiral

For næsten 5 år siden tog jeg valget om at få mig en hormonspiral. Hvilket nok er en af de bedste ting, jeg har gjort for mig selv. Før i tiden har jeg altid været på P-piller, men da rygterne spredte sig om, at P-piller kunne føre til blodpropper, måtte jeg ændre taktik. Da der i forvejen er blodpropper i min familie, valgte jeg at stoppe.

Jeg undersøgte efterfølgende en lang række muligheder for anden prævention, for at finde lige det, der passede til mig. Efter meget kort tid, faldt jeg så over hormonspiralen, og var straks solgt til stanglakrids.

4 grunde til at jeg elsker min hormonspiral

Hvis du er, eller har været, på P-piller, har du helt sikkert også været ude for at glemme en pille i ny og næ. Det gjorde jeg også. Og jeg gjorde det mange gange, og følte mig derfor ikke ordentligt beskyttet. Med en hormonspiral er der ikke noget, som jeg hele tiden skal gå og huske på. Den er der ligesom bare, og beskytter mig 99,9 procent uden det er noget, som jeg skal tænke videre over.

Døjer du også med menstruationssmerter?

Jeg har altid døjet med ekstreme menstruationssmerter, og havde hørt at en hormonspiral ville kunne gøre underværker i forhold til netop dette. Og det må man sige, at den har den gjort. I de 5 år jeg har haft den, har mine menstruationssmerter lagt på et minimum. Hvilket har været SÅ dejligt endelig at slippe for.

Får jeg menstruation med en hormonspiral?

Med en hormonspiral slipper jeg stort set fuldstændigt for at have menstruation. Jeg pletbløder en dag eller to hvert halve år, og det er det. I starten bekymrede det mig, at jeg ikke fik menstruation, og var bange for at det ville være usundt for min krop. Men efter en kyndig vejledning fra min daværende læge, fandt jeg ud af, at det var fuldstendigt ufarligt. Så hvorfor ikke slippe hvis muligheden er for det?

Hvor lang tid holder en hormonspiral?

En hormonspiral holder omkring 5 år, og koster ca. 1200 kr. Det lyder måske lidt dyrt, men i forhold til at skulle betale for sine P-piller i 5 år, kan det her meget bedre svare sig rent økonomisk på den lange bane.

Det eneste negative jeg har at sige omkring min oplevelse med hormonspiral er, at det tog noget tid, før den fandt sig ordentligt til rette i min krop. Jeg tror jeg pletblødte næsten hver dag, de første 2 til 3 måneder, jeg havde den. Hvilket godt kan være lidt trættende i længden.

Hvis du står i den situation, at du godt kunne tænke dig at gå nye veje i forhold til din prævention, kan jeg varmt anbefale at få en hormonspiral. Jeg har helt personligt ALDRIG følt mig bedre beskyttet i forhold til graviditet.

Dog vil jeg anbefale dig at tage en god snak med din læge omkring det hele først, da vi kvinder langt fra er ens, og bivirkningerne af samme grund kan variere fra person til person. Så undersøg det nøje, så du er sikker på, at spiralen er det helt rigtige for dig.

Skriv gerne til mig, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til dette indlæg på: ml@missgrey.dk 

De kærligste kys og kram fra Miss Lara <3

Se Også