Beyonce Knowles

udgivet:

Kvinder vi elsker og ser op til: Beyoncé Knowles

LÆS OGSÅ: “Kvinder vi elsker og ser op til: Lena Dunham”

Der er ingen tvivl om, at jeg er fan af Beyoncé og den ”mentor”, hun efterhånden er blevet for mig personligt. I mit eget daglige virke, forsøger jeg selv at skabe mindre revolutioner i mit arbejde som psykolog og som menneske i det hele taget.

Der er også det ved Beyoncé, at hvis verden går imod hende, så lader hun til at komme med et direkte, ærligt, ikke-undskyldende men retfærdigt modspil.

Blå bog: Hvem er Beyoncé Knowles?

Beyoncé – amerikansk sangerinde, skuespiller og modedesigner – inspirerer hele verden med sit talent. Hun har siden barnsben indtaget sin naturgivne plads på scenen – helt i front og blev kendt i de sene 90’ere som forsanger i R&B-pigegruppen ”Destiny’s Child”, som til dags dato, er én af verdens bedstsælgende pigegrupper. I 2003 gik hun solo, hvilket blev starten på en succeskarriere af dimensioner. Beyoncés indflydelse på 90’ernes og 2010’ernes musikscene, er ikke til at tage fejl af med et hav af priser på hylderne. Privat er Beyoncé gift med den berømte rapper, Jay-Z, og sammen har de en datter, imens der også aktuelt er tvillinger på vej.

Beyoncé Knowles

Hvad kæmper hun for?

Man kan nemt benævne Beyoncé som menneskerettighedsforkæmper, idet hun under hele sin karriere har formidlet stærke budskaber gennem musikken. Og sine tekster om menneskets ret til at skabe sig selv unikt og frit – uden at være undskyldende over for nogen. Hun kæmper for sortes rettigheder, for kvinders rettigheder – ja, for mindretals rettigheder i det hele taget. For mig at se, udtrykker hun en uslukkelig længsel efter, og insisteren, på retfærdighed og menneskelighed.

Hvad kan vi inspireres af ved hende?

Den bedste udgave af sig selv

Beyoncé er dedikeret til sit arbejde, og til i det hele taget at være den bedste udgave af sig selv som kvinde og menneske, kan man sige. Hun bliver ved med, som kunstner og menneskerettighedsforkæmper, at røre og overraske os – fordi hun ikke er bange for at åbne op for store dele af hendes private følelsesrum, og koble det med sine kreative talenter. Her afslører hun ikke kun sine politiske holdninger, men også sine private sårbarheder og kamp som hustru og mor.

Beyoncé Knowles

Selvkærlighed

Ifølge flere beretninger – og ifølge Beyoncé selv på sit seneste album, ”Lemonade” – har Jay Z f.eks. været hende utro. Hele albummet emmer af smerte, vrede og én af de store temaer er: ”Personlig genoprejsning”. Hun slutter musikvideoen af med majestætisk at sige til kameraet: ”Hvis du prøver på det lort igen, så mister du din kone”, hvorefter hun tager sin vielsesring af. Et stærkt budskab om, at én chance er, hvad han får, ikke flere. Det har hun hermed proklameret for hele verden. Det skyldes, at Beyoncé formentlig er helt klar over, at kærlighed kan man godt have til en mand, men kærligheden til sig selv, selvrespekt og værdighed – er vigtigere – i sidste ende.

Beyoncé Knowles

Balance

Hun er i selvkærlighedens ånd også meget bevidst om at passe på sin psyke og krop. At have det sjovt samtidig med man træner, at få spist sundt og at arbejde dedikeret og disciplineret – men samtidig ikke at presse sig selv for hårdt. That’s power.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Lone Lytken

Missgrey psykolog Lone Lytken - Terapifyn

Terapifyn.dk ved Vibeke og Lone i Odense og Svendborg

Du er altid velkommen til at kontakte Terapifyn.dk, som har til huse i Svendborg og i Odense.

Du kan få tider til samtaler ved Vibeke eller Lone i deres terapilokaler.

Begge kan hjælpe dig af med:

  • Selvværdsproblemer
  • Konflikter ift andre mennesker
  • Nedtrykthed
  • Usikkerhed
  • Depression
  • Stress
  • Angst

Vibeke kan især også hjælpe:

  • Jer som par, hvis I oplever problemer og I ønsker at få hjælp til at komme videre med det
  • Dig med din seksualitet eller evt. fysiske eller følelsesmæssige problemer under sex
  • Dig i dine relationer til andre mennesker – om det er din kæreste eller andre i dit liv

Du kan kontakte TerapiFyn her: www.terapifyn.dk

Klinik: 71237071
Vibeke tlf: 71237071
Lone tlf: 81535309
terapifyn@terapifyn.dk

Se Også