Kvinde-female

udgivet:

Kommer din selvtillid indefra eller udefra?

Kommer selvtillid indefra – eller udefra?

Jeg har i mine yngre dage været overbevist om, at selvtillid var noget, som kom af hvilket tøj jeg havde på. Og hvordan mit hår sad. Ikke mindst også, hvor smukt min make-up var lagt og fik mig til at se ud.

Generelt, så var jeg i meget lang tid overbevist om, at selvtillid var noget som udsprang af mit ydre. Derfor har jeg gennem årene brugt rigtig meget tid og energi på at sørge for, at få det hele til at se rigtig fint og glamourøst ud. Altså glamourøst udadtil for på den måde at virke mere selvsikker. Men er selvtillid i virkeligheden noget, som udspringer af det ydre eller det indre? Det har jeg oftest som kvinde spurgt mig selv om.

Skønhedsidealerne

I dag er der så mange steder på de sociale medier, hvor der dukker den ene velklædte og smukke kvinde op efter den anden. Hvilket der som sådan overhovedet ikke noget galt i, for hvilken kvinde kan ikke lide at tage sig godt ud? Spørgsmålet er så bare, hvordan du vælger at se på det, og hvordan du lader det påvirke dig i din egen virkelighed. Og hold da op, hvor har jeg bare løbet stærkt mange gange for at kunne spejle mig i alle skønhedsidealerne.

Ren facade                                                                                                           

Jeg kender mange kvinder, som virkelig gør sit alleryderste for at deres verden udadtil skal virke helt perfekt, frem for at være sig selv. Men kigger du bare en lille smule ind i dybden hos dem, vil denne påførte facade hurtigt begynde at krakelere. Og hvad er den så i virkeligheden værd, når det kommer til stykket? Ja, jeg ved det ikke. Hvis du ikke hviler i dit indre, så smitter det mange gange af på dit ydre, hvilket folk let kan gennemskue.

Hvem er det i virkeligheden vi prøver at imponere? Er det vores mænd? Så vidt jeg ved, så tænder mænd mere på en kvinde, som sprudler af selvsikkerhed. Så kan det godt være, at du som kvinde ikke er perfekt, og måske har en delle, der har sat sig lidt på tværs i din stramme kjole. Men det har ingen betydning. Du kan tage ligeså meget flot tøj og make-up på, som du vil. Det hjælper dig nemlig ikke i det lange løb, hvis du alligevel ikke har selvtillid (og selvværd) nok til at løfte dit hoved op fra jorden.

Jeg tager ikke det hele så højtideligt længere

Jeg har med tiden, og i takt med at jeg er blevet ældre, fundet ud af, at ca. 80 procent af min selvtillid, rent faktisk er noget som kommer indefra. Derfor er jeg på den måde også blevet bedre til at acceptere mig selv og min krop. Jeg har som mange andre kvinder stadig et stort behov for at prøve at holde mig i form for at se lækker ud. Men dit udseende kan ikke bære din selvtillid alene. Så vil jeg hellere vise hvem jeg i virkeligheden er, så bliver folk heller ikke så overraskede, hvis de vælger at komme tæt på mig.

Jeg ved udmærket godt, at det absolut ikke er nemt at være skide ligeglad. Og jeg skal være helt ærlig, og sige, at det stadig er en kamp som jeg kæmper fra tid til anden. Jeg går personligt stadig rigtig meget op i mig selv som kvinde, og synes på ingen måde, at det er nogen skam at være smuk, så længe jeg på sammen tid kan være mig selv i det.

Skriv gerne til mig, hvis du har spørgsmål eller kommentarer på: ml@missgrey.dk

Miss Lara ønsker dig en god weekend <3

Se Også