Kan man planlægge sig ud af et godt sexliv

udgivet:

Kan man planlægge sig ud af et godt sexliv?

Kortene på bordet. Sex er lig god stemning i parforholdet – og sådan er det bare. Derfor tror jeg det er meget normalt, at man i ny og næ overgiver sig, selvom lysten ikke heeelt er der. For netop at pleje sit sexliv, og den gode relation til ens partner.

Sexliv & parforhold

For et par fredage siden var jeg ude og spise med to veninder. Efter et par glas vin faldt snakken på sex og parforhold – som den oftest gør. Det skal lige siges, at vi er tre meget forskellige kvinder, der samtidig er forskellige steder i livet. Vi er alle i midten af trediverne. Men den store forskel er, at de begge har meget små børn fra 2-3 år. Hvorimod min pige nu er 5 og min dreng er 9 år. Og det gør bare en utrolig stor forskel. Mine børn – specielt min søn, er blevet meget uafhængig det seneste år! Og min datter, er også en meget selvstændig pige.

Bottom line er, at de bare ikke brug for os i samme grad, som da de var helt små, og det giver en utrolig frihed. En frihed til at finde tilbage til ens forhold og rede de seneste ni år ud. Som på mange måder udelukkende har omhandlet bleskift, mad, søvn og mangel på overskud generelt.

Sexliv og parforhold

Er sex bare et punkt på to-do-listen?

Anyways, vi kom ind på sex og hvor hyppigt de hver i sær dyrkede det. Og til min store overraskelse var det ikke en prioritet, men nærmere et punkt på deres to-do-liste. Og de udtrykte tydeligt, at det var en lettelse for dem at vide, hvilken dag på ugen de skulle ”forberede” sig på at have sex. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er svært at få sexlivet til at spille når man har SÅ små børn. Men kan man komme ud på den anden side, er der så meget god sex, at se frem til med sin kæreste/mand.

Sex som punkt på to do listen

Jeg vil ikke bare nøjes

Lyst og spontanitet er simpelthen ikke eksisterende. Først var jeg uforstående – ikke at vores sexliv er perfekt – overhoved, men jeg tror det er virkelig vigtig at finde spontaniteten frem selvom vi lever en travl hverdag. Der nemlig på mange måder dikterer den måde vi lever på. Planlægning er blevet altafgørende! Og mange tror det er en nødvendighed, at planlægge sig ud af alt ting for at få hverdagen til at fungere. Så kan det godt være at der kan være perioder uden sex. Men hellere det – jeg er i hvert fald ikke villig til at nøjes med en fast ugedag – no way!

Mere Fortnite (sagde jeg lige det…)

Jeg tror det er vigtigere at kigge på fremgangmåden end selve målet. Som par skal man derimod hellere planlægge noget tid, der er dedikeret hinanden. Og så kan det godt være at det kræver noget længere IPad-tid til børnene eller at PlayStation bliver varmet lidt mere op med Fortnite end normalt, men hey, det betyder altså også bare noget tid sammen – ham og dig – også selvom det måske bare er en time. Her taler jeg overhoved ikke tale om sex, men nærmere det rare ved at sidde og sludre henover en kold pastaret, og hvem ved, så kan det godt være at man senere på aftenen ender med at ligge og putte når børnene er lagt i seng. Og måske lidt mere end det, hvis man orker, men de fleste af os ved jo også godt, at oftest når man først er kommet i gang, så det faktisk meget lækkert.

Vi skrives ved!

Kærligst, Miss Elle

Se Også