Kærestesorg

udgivet:

KÆRESTESORG – Din Ultimative Guide

Kære læser

Har du oplevet et slemt breakup som led til smertelig kærestesorg? Det gør os ufatteligt ondt at høre. For hjertesorg er meget smertefuldt. Men vi lover dig, at du kommer igennem det. Her kan du læse vores ultimativ guide til kærestesorg med fokus på, hvilke faser du kommer til at gå igennem, og hvordan du kommer videre..

Hvad er KÆRESTESORG?

Det er nemlig fantastisk at have en kæreste – og mødet med ham eller hende, er endnu mere unikt. Men hvad så, når det hele går galt? Der er også en bagside af medaljen, og det er, når to hjerter knækker og vælger at gå fra hinanden.

Herefter kommer den svære kærestesorg. Måske er du slet ikke påvirket af det? Måske tager det dig flere år at komme videre? Det er meget forskelligt, hvordan vi reagerer.

I langt de fleste tilfælde, viser undersøgelser, at kærestesorg faktisk giver de samme symptomer, som vi oplever ved stress. For nogle, kan det ligefrem medføre hjertesvigt (her snakker vi de allerværste tilfælde). Forestil dig, at du er narkoman og pludselig, bliver dit stof taget fra dig. Det er den proces, vi har undersøgt nærmere.

Ja? Så del din historie med os. Vi vil gerne høre, hvordan du oplevede dit breakup, hvilken proces du var igennem og hvordan du oplevede at komme ud på den anden side igen? Vi har lavet nogle spørgsmål, som du kan sende ind ved at klikke på linket herunder.

KÆRESTESORG – DIN ULTIMATIVE GUIDE

Introduktion til dette indlæg 

Mit navn er Mette, og jeg er den ene stifter herinde. Sammen med Trine, som du måske har stødt på før, så driver vi MGCLUB og udvikler løbende på vores koncept. Som en del af vores koncept producerer og udvikler vi vores egne bøger. Her i Missgreyclub.dk har vi valgt at lave nogle digitale e-bøger, som er sat op som et kursus, men fungerer som en bladrende bog.

“Vi har lavet en stor undersøgelse, hvor vi spurgte jer derude bag skærmen, hvordan I har oplevede kærestesorg, hvilken proces I gik igennem, og hvordan I kom videre.”

Her har du faktisk fingrene i en af dem – nemlig en bog omkring breakups. Vi har stort fokus på at gøre vores e-bøger personlige og fyldt med gode råd fra andre almindelige kvinder. På den måde kan du læse en masse erfaringer fra os, og fra vores læsere, som har stået i samme situation, som du måske står i lige nu. Derfor håber både Trine og jeg, at du synes, vores digitale bøger skiller sig ud med de personlige inddragelser og erfaringer, du kan trække på her.

Det startede med at jeg selv gik igennem kærestesorg..

Har du lige slået op med kæresten? Har han eller hende slået op med dig? Eller gik I fra hinanden i en fælles beslutning? Sådan helt personligt er jeg lige gået igennem et mindre breakup (dengang bogen blev skrevet… det er faktisk længe siden nu). Vi havde ikke kendt hinanden længe, men det er ikke altid summen af tid og dage, du har med et andet menneske, som får lov til at bestemme, hvor meget denne person påvirker dig og dit liv.

Jeg var rigtig glad for ham, det ikke gik med, og derfor, var perioden efter vores breakup heller ikke særlig sjov for mig. Meget af det, som skete, var egentligt min egen skyld. Jeg har ofte gode intentioner, men jeg er lidt følelsesmæssigt handicappet. Kender du det? Christ, mange ting kunne være forhindret, hvis blot der var mulighed for at skrue tiden tilbage og tælle til 10.

LÆS HVAD DER KOM UD AF DEN STORE UNDERSØGELSE👇🏼👇🏼👇🏼

Du skal igennem 5 faser for at komme over hjertesorg

Herunder vil jeg forklare de forskellige faser af et breakup, og herefter fortælle dig, hvordan du kommer videre. Jeg bruger mine egen erfaringer, læsernes og tips og tricks fra cyberspace (spørgeskemaer). Det er en kort mini-guide, så forvent nu ikke, at du bliver ”helbredt”. Men jeg håber, at du finder inspiration til at håndtere dine følelser, forstå alt det der sker og skete, og får mod på at komme videre igen.

For tro mig, du skal nok komme videre. Jeg bruger altid citatet: ”This shall pass too,” hvis jeg er ekstra ked af det over noget. Der er nemlig EN ting, som er sikkert, og det er, at forandring er en konstant størrelse. Forandring sker hele tiden – men du skal selvfølgelig ikke forvente, at forandringen sker på to dage. Du skal bare vide, at det NOK skal gå over. Det lover jeg dig.

Lad os komme tilbage til begyndelsen. Du har lige slået op med kæresten, eller er gået fra din “hygge-ven”, og hvad sker der så nu? Jeg vil starte med at forklarer dig lidt om det, du kan forvente. Herefter kigger vi lidt på de kære mænd. Personligt har jeg altid undret mig over, at det virker som om,  mænd er MEGA hurtigt videre i forhold til os kvinder. Men er de nu os det? God fornøjelse med læsningen.

Kapitel 1: Den første fase af dit breakup – CHOK

Der er ingen nem måde at skrive dette på. Hvis du stadig har følelser for den person, som det ikke gik med, ja, så er alt lort lige i den første fase. Hvis det var dig, som gik, så er processen ikke så slem. Du er hurtigt videre, for der var bare ikke flere følelser tilbage (og måske ville du gå i lang tid). Men har du stadig følelser i klemme, så gør det altså pænt nas lige her. Og det er helt okay.

Jeg vil næsten mene, at de to værste måder at forlade et forhold på, er, hvis den anden person gør det forbi med dig ud af det blå. Eller at du selv gør det, fordi forholdet bare ikke er godt, men du stadig elsker personen. For ved begge situationer, er der stadig følelser involveret og en lyst til at være sammen med personen. Det er bare som om, at det ikke fungerer i praksis. For mig fungerede mit seneste forhold (det var meget kort) ikke i praksis. Og det er næsten det værste af det. Sexen og oplevelserne kan stadig være flatterende og ekstraordinært gode – men det er bare ikke nok at bygge noget på.

I en choktilstand, er du ikke rigtigt begyndt at tænke over, hvorfor det ikke gik. Det du typisk vil opleve lige efter bruddet er at din hverdag kan gå helt i stå. Du har ikke lyst til at spise noget, er fortvivlet, føler dig stresset og du sover måske ikke særlig godt om natten. Du er samtidig meget følsom, tom og måske forvirret. Personligt reagerer jeg ofte ved ikke at spise noget i den periode, men så kommer sulten igen, når kroppen kommer til sig selv. Og så synes jeg det virker vildt godt at høre en eller anden dum liste med noget meget trist musik, sætte headsættet i ørerne og græde ud.

Jeg har fulgt meget med hos bloggen Helse-Mathilde og hun har lavet en del gode indlæg med breakup-songs. Smut ind og find dem – der er mange gode klassikere her. Da jeg ikke selv har oplevet en kæmpe choktilstand, men mere at være bedrøvet, vil jeg trække på MG læsernes erfaring herunder.

Dette oplevede læserne efter et BREAKUP

Væmmeligt… ondt i mave og hjerte.” 

”Det kom meget voldsomt for mig, da det kom totalt uventet. Jeg følte mig helt fortabt og blev ramt af panikangst og depressionssymptomer.”

”Jeg oplevede kærestesorg, fordi jeg stadigvæk elskede ham, efter 10 år sammen er det svært pludselig ikke at dele alt mere. Jeg håbede lidt på, at det at jeg flyttede åbnede hans øjne for, at han ikke kunne undvære mig, men sådan gik det bare ikke.” 

”Jeg var virkelig ulykkelig, for jeg elskede ham højt, og jeg var sikker på, at det var ham, jeg skulle have resten af mit liv.” 

”Det var efterfølgende 2 hårde år at komme igennem.” 

”Ja, mange tårer, men mest fordi, man glemmer sig selv, og ikke italesætter sine behov! Så jeg var ulykkelig på mine egne vegne.” 

”Jeg var rigtig glad for ham, og det gjorde rigtig ondt. Men det gik over efter nogle måneder. Først efter 3 år, sagde han, at han så en anden ved siden af mig.”

”Det gjorde enormt ondt flere måneder. Mest fordi vi stadig havde god kemi, sex og var vilde med hinanden, men bare ikke kunne fungere sammen i hverdagen. Det er svært at give slip, når der stadig er følelser og lyst involveret, men det hele bare blev for rodet.”

Forskellen på mænd og kvinder ved et breakup

Som du kan læse, er starten efter breakup hård. Alt imens os kvinder har en tendens til at have travlt med at ligge derhjemme rullet ind i dyner og spise ingenting – eller helt omvendt spise en masse junk, så oplever mænd ofte den første fase noget anderledes. De reagerer i hvert fald anderledes. Før vi hopper videre til hele fasen omkring ”reaktion,” så kan vi tale lidt om, hvorfor din eks pludselig er at finde på Tinder igen kort tid efter jeres breakup. For det er jo noget af det værste. Right? Du ligger derhjemme og tuder, og så siger din bedste veninde meget sagte, at hun lige har set din eks på Tinder. Det er seriøst noget af det mest frustrerende. Personligt havde jeg det lidt sådan – er han slet ikke ked af det eller hvad sker der her?

Jeg har prøvet det før, hvor jeg egentligt var ked af det, og intet havde lyst til at foretage mig, og så enten finder man manden på en dating-app eller i et helt nyt forhold. Det er som om, det går lidt (meget) stærkt ovre hos mændene?

Så er du også frustreret over, at det virker som om, din eks er TOTALT videre meget hurtigere end dig, så læs med her. Jeg satte mig for at undersøge dette lidt nærmere. Husk på, at det følgende er meget generaliserende. Jeg håber dog, du kan bruge det til at finde lidt fred i det faktum, at din eks reagerer helt naturligt og som de fleste andre mænd ville gøre.

Sådan oplever de fleste mænd kærestesorg

Det jeg har læst mig frem til, er, at mænd ser det som et nederlag, at det ikke gik med den kvinde, han var sammen med. Hvis han selv er smuttet, så går det nok lidt mere tjept. Men tog du beslutningen om, at det ikke gik – eller blev I enige om det, så vil han også hurtigt ud på slagmarken igen og finde en ny. Mænd har brug for anerkendelse og ros. Han skal vide, at han er den vigtigste og dygtigste i verden. Så når du skal ind i et forhold igen, så husk at anerkend og ros din mand.

Undersøgelser viser, at utroskab i mange tilfælde handler om netop dette. Manden har brug for at føle sig set og værdsat. Har du ik prøvet at være sammen med en fyr, som blev totalt høj over, at du roste hans pik? Eller at han er det bedste knald, du har haft? Der skal i virkeligheden ikke så meget til. Ros og anerkendelse af mandens handlinger får ham til at stråle lidt ekstra.

Det her boost er vigtigt for mandens ego, og når en fyr går gennem et breakup, skal han altså ud og finde den her opmærksomhed igen. Og det skal gå HURTIGT. Det er vigtigt at få vendt fiaskoen til succes og blive godkendt og bekræftet igen, som den mand han er. Generelt tror jeg også mange mænd scorer i byen for at få hurtig bekræftelse eller via hurtige sexdates. Og det skal lige siges, jeg er bestemt ikke er feminist. Jeg elsker mænd og at mænd er rigtige mænd. Jeg er bare kommet frem til, at det må være sådan her, det er. Er du uenig, må du da gerne skrive til mig.

Det er helt normalt

Så når din veninde finder din eks ude i byen eller på Tinder, så vær helt rolig. Selvom det kan gøre pisse ondt, reagerer han bare, som en mand nu ofte gør. Så de mange nye, kvindelige venner på Facebook kan betyde mange ting. Han kan vel godt have fundet sit livs kærlighed hurtigt, men ofte handler det om bekræftelse – og den hurtige slags. Du ser også ofte, at mænd hurtigt er ude af et forhold for at komme ind i et nyt igen. Er der en tendens her?

Kommer din eks (og mænd generelt) så nogensinde videre, for de bearbejder vel ikke helt på samme måde, hvis de bare fixer og handler sig ud af det hele? Igen – havde han mistet følelserne for dig, så kan du godt regne med, at han er videre (sorry, men lets be real… Sådan har du det jo også selv). Den var der bare ikke. Men har han nogle følelser i klemme, så er det ikke sikkert, han nogensinde kommer helt videre. Vi går lige hurtigt ind i et kort studie, og så lover jeg dig, at vi rykker videre til næste kapitel. Men hvis du er en real lady, med følelserne hængende ud over det hele, vil du nok gerne vide det her.

Sådan kommer mænd og kvinder igennem kærestesorg

Et studie fra Binghamton University, udgivet 2015, har set nærmere på, hvordan mænd og kvinder hver især kommer videre og reagerer efter et breakup. Studiet har taget udgangspunkt i 5.705 respondenter i 96 lande. Her skulle respondenterne vurdere den følelsesmæssige og fysiske smerte efter et breakup fra 1 – 10. Uden at gå for meget i detaljer, og kede dig med data, viste det sig, at kvinderne oplevede højest score på parameteret, hvormed kvinder er (kan være) hårdere ramt efter et breakup. Studiet viser dog også, at selvom kvinder bliver hårdere ramt lige efter, så er de bedre til at hele og genvinde dem selv ordentligt igen, selvom det tager tid.

Studiet viser, at mænd, derimod, måske aldrig helt får helet deres sår – men ”bare” at de kommer videre hurtigt alligevel. Hvad manden har tabt er noget, der måske først siver ind hos ham et godt stykke tid efter bruddet. Her går det op for ham, at han skal ud og have en anden kvindes romantiske opmærksomhed igen (ikke kun sex) og at tabet af dig, følelsen af det, måske aldrig helt forsvinder hos ham. Personligt har jeg hørt fra veninder, at deres eks har prøvet at få dem igen efter et par år, og det hænger meget godt sammen med den undersøgelse.

Dette er en grov generalisering, så gå ikke og forvent, at din eks skifter mening eller kommer tilbage. Dog er der måske en sandsynlighed for det i nogle tilfælde. Nogle gange vil det dog være anderledes. Manden lukker sig inde og så er kvinden på jagt. Læs med i næste afsnit om dette.

Miss Curious fortæller: Jeg gik på jagt og han lukkede sig inde

Vores skribent Miss Curious fortæller:

Jeg vil gerne udfordre Mettes teori lidt ved kort at fortælle dig om mit breakup med min ungdomskærlighed. Når det så er sagt, er det hun beskriver faktisk lige præcis det, jeg selv har oplevet mine venner og veninder gå igennem. Så jeg er faktisk helt enig i, at det er sådan, at det normalt forholder sig. Men inter breakup er ens. Dog er jeg sikker på, at nogle af jer læsere har oplevet et breakup noget alla mit, selvom det er ret atypisk.  

Det var mig, der gjorde forbi mellem min eks og jeg. Vores forhold startede tidligt i vores teenageår og varede til starten af mine tyvere. Årsagen til at jeg slog op var simpel, vi var blevet alt for forskellige og jeg elskede ham ikke længere. Jeg trak det for langt ud, fordi jeg simpelthen ikke kunne få mig til at gøre det forbi, da jeg var bange for, hvad det ville gøre ved ham. Faktisk havde jeg besluttet mig for, at det var bedre at jeg var ulykkelig, end at jeg sårede ham. Det er jo sygt! Vores forhold var ikke så sundt, og vi havde hver vores ting at slås med. Jeg ventede så længe med at slå op, at jeg faktisk kom over ham, INDEN jeg slog op. Jeg havde bare fået nok af det hele, blev kvalt over hele situationen og skulle bare væk!

Derefter sikkede jeg mine sorg…

Det jeg brugte tiden på efterfølgende, var at tilgive mig selv. For selvom jeg gjorde det på en pæn måde, (findes det overhovedet?) tog han det ikke særlig pænt og bearbejdede mig ALT, og var ikke bleg for at skrive det til mig, eller minde mig om det de få gange vi så hinanden efterfølgende. Og jeg tog bare imod alle de hårde ord, for jeg følte, at jeg fortjente det, eftersom at det var mig, der ikke ville give forholdet flere chancer.  

Der var ikke gået mere end et par uger, før jeg lavede mit første hook-up. Og det stoppede ikke der, jeg gik mildest talt amok i seksuelle oplevelser i det kommende års tid. Selvom han ikke vidste noget som helst om det, træk han sig væk fra vores fællesvenner og stoppede med at se alle bortset fra hans familie. Da jeg fik en ny kæreste, slettede og blokerede han mig på Facebook uden nogen form for advarsel, selvom det var over 1 år senere. Han lukkede sig inde, jeg gik på rov med det samme. Han var vred, jeg var såret. Vi var så forskellige og selvom det er den hårdeste beslutning, jeg har gjort i mit liv, var det på samme tid det rigtige at gøre for os begge to.

Kapitel 2: Den næste fase af dit breakup – REAKTION

Du er ikke ked af det mere, men klar til at finde et svar.

Du er ovre chokket og den totale ked-af-det-hed. Nu er du for alvor klar til at finde ud af, HVORFOR det ikke gik. Os kvinder har jo en tendens til, at enhver situation, reaktion og handling, skal vendes og drejes på fyrre forskellige måder. Vi har det med at overtænke.

For mig har mine tanker gået meget på savnet til ham, og uretfærdigheden over det hele. Det er som om, det er vildt vigtigt at finde nogle svar, for også at finde noget fred og komme helt videre. Her bruger jeg mine søstre og veninder rigtig meget. Og jeg må bare konkludere og erkende, at jo mere jeg får snakket om bruddet, jo nemmere er det at komme videre. Så husk i denne fase, at det er HELT okay at belaste omgivelserne lidt med dine mange spørgsmål og stress omkring alt det, som skete.

Det er altså en selvskreven regel i dine forhold til dine veninder, at er man veninder, så er der også sagt ja til, at du må hælde følelser ud af kroppen i sådanne situationer. Og du skal ikke være bange for, at det ikke får en ende igen. For det gør det. Med alt den snakken, får du også øjnene op for, at det ikke gik gå grund af A, B og C – og så slutter du så småt fred.

Det vil din familie og venner gøre

Du skal også være klar på, at dine veninder og familie vil komme med gode råd og skubbe dig. Derfor skal du være forberedt på sætninger som: ”Nu er der gået X antal måneder, nu er det altså på tide at komme videre. Der er andet i livet end ham,” eller ”Jeg kender en sød fyr – lad os få dig på date”.

Her er det vigtigt at huske på, at de ikke ved, hvordan bruddet i bund og grund sætter sig i dig, så du ved selvfølgelig bedst selv, hvornår du er klar til at handle dig ud af sorgen. Men på den anden side, skal du også tage springet før eller siden. Lad os se lidt på, hvorfor parforhold ikke altid går. Måske du kan genkende nogle af disse begrundelser?

Læsernes erfaring – derfor gik det ikke

”Det var en fælles beslutning. Det gjorde vi, fordi han ikke kunne komme ud af sit stofmisbrug, og det kunne jeg ikke acceptere til sidst.” 

”Min mand ville skilles, da han havde fundet en anden.”

”Mig. Fandt ud af, at han havde kysset på min ”veninde” i en brandert og begge havde holdt det hemmeligt for mig i over et år.”

”Min kæreste… fordi jeg havde talt med andre mænd på scor.”

”Det gjorde min daværende kæreste. Det var udelukkende hans valg. Begrundelsen var, at han ikke længere havde følelser for mig.”  

”Det var primært mig, der slog op. Jeg følte, at jeg skulle stå for alt det huslige uden han hjalp til. Følte ikke, at jeg blev prioriteret, aftaler blev ikke altid overholdt, sexlivet var nærmest gået i stå. Jeg havde mere lyst end han havde, og blev ofte afvist.” 

”Min kæreste. Han skulle giftes med en fra sit hjemland familien havde fundet.” 

”Han slog op, kunne ikke finde ud af det med sig selv, og hans mor pressede ham, for hun kunne ikke lide mig.” 

”Det gjorde min mand, da han havde fundet sig en ny.” 

”Jeg slog op, eller hvad man siger. Jeg har været og er stadig forelsket på 10 år. Og hver eneste gang han lukkede en smule op, forsvandt han igen i 2-3 uger, og dukkede så op igen. Jeg prøvede alt, men faldt i hver eneste gang. Så jeg valgte at få en kæreste, som jeg elskede meget højt, men hans blik var ikke det samme, eller min interesse.J  Så det blev også rigtig hurtigt hverdag. Og 20 kg. senere og meget ulykkelig møder jeg så en, der ser mig for første gang, ja måske faktisk nogensinde. Der stoppede mit forhold igennem to år, og alt andet.J

”Jeg gjorde, fordi vi matchede ikke seksuelt sammen plus jeg fandt ud af senere hen, at han havde en ved siden af.” 

”Han var utro. Igen.” 

”Vores sexliv kunne ikke fungere. Han var til vanilje og jeg elsker eventyr og at blive domineret. Til slut kunne jeg bare ikke mere. Jeg bliver nødt til at være sammen med en, som matcher mig i sengen.”

Konklusion

Mange af de ting som læserne fortæller er måske situationer, du selv har stået i, og som du burde vende med din veninde eller familie. Se at få snakket ud, alt det du kan, og når du så er klar – så kommer vi til den sjove fase. Jeg synes personligt, at den næste fase er den bedste, for der kan ske så meget godt, når du er klar til at være din egen bedste ven og vende snuden i en ny retning.

Kapitel 3: Den sjove fase – FORANDRING

Nu er vi kommet til fase 3 i denne miniguide. Det er her, du virkelig kan rykke noget i dig selv, og sætte nogle nye, sunde grænser. Du begynder rent faktisk at kunne tænke på, og tale om, noget andet end din eks, det I havde sammen og det som gik galt. Nu begynder du at sige JA, til at komme lidt ud i verden. Inden jeg kommer med mine gode råd, læring og hvad du kan gøre, så er der her lidt råd fra læserne på MG.

Det oplevede læserne

”Jeg begyndte at arbejde med selvudvikling og skyggegenerering. Det hjalp rigtig meget.”

”I starten fortrød jeg og forsøgte at få ham tilbage, hvilket faktisk lykkedes. Sådan blev det ved i et par år on/off, inden jeg indså, han ikke ændrede sig. Så det virkede i hvert fald ikke. Jeg prøvede også at være sammen med en anden, men det hjalp heller ikke. Til sidst accepterede jeg, at han ikke kunne være en del af mit liv, hvor jeg sørgede og græd i en måneds tid. Det var svært at give helt slip. Det gjorde jeg faktisk først 7 år efter vores første brud, hvor jeg endelig havde fundet en ny kæreste, som jeg var ligeså forelsket i som min eks, da vi startede med at være sammen.”

”Det hjalp at flytte til en ny bolig. At komme væk fra de gamle minder. Han faldt for naboens datter, så det var helt op i hovedet på mig i 5 måneder, inden jeg flyttede. 5 måneder i et følelsesmæssigt helvede. Derefter var det kun tiden der hjalp. At man ganske langsomt fik sit liv bygget op igen. Var først sammen med en ny mand halvandet år efter. Kunne ikke magte det…”

”Jeg forklarede… cirka 100 gange… undskyldte og fortalte, hvor meget han betyder for mig. Der skal tid til.. så ser vi, hvad der sker.”

”Ud på datingmarkedet igen via en APP. Fik nøgler til ny lejlighed efter 3 måneder og knaldede en tilfældig dagen efter, jeg var flyttet ind.”  

”Jeg brugte mine veninder og familie meget. Fik snakket det hele igennem mange gange. Jeg forsøgte også at få snakket med min ekskæreste og få ham til at sætte nogle ord på det og fortælle ham, hvad det gjorde ved mig. Da jeg flyttede, cuttede jeg kontakten – det var hårdt, men det hjalp. Derudover var jeg allerede i et forløb hos en psykolog inden vi gik fra hinanden og derfor fik jeg også hjælp derfra til at komme videre. Og så er der noget om det her med, at for at komme over én, skal man under en anden.” 

”De første 6 måneder efter vi gik fra hinanden havde vi stadigvæk sex indimellem. Det hjalp slet ikke på at komme videre. For mig er det minimal kontakt det hjælper. At sørge for at lave ting, der gør mig glad. Indimellem overmander følelsen af hjertesorg stadigvæk, så tillader jeg mig at svælge i følelsen lidt tid, hører ”breakup” musik, og så tager jeg mig sammen igen. jeg prøver at tænke på alle de ting, der ikke fungerede, og at jeg fortjener en, der gider mig, det hjælper også lidt.”  

”Kastede mig i armene på en ny mand.” 

”Jeg tudede til jeg ikke kunne mere. Og så begyndte jeg at gå i byen med mine veninder.”

”Jeg snakkede med alle, som gad lytte. Gik først igennem en lang periode, hvor jeg var ufattelig trist og modløs. Derefter kom vreden.”

”At stoppe op og huske mig selv! Søge drømmejobbet – og faktisk få det! Stile og få alle mine drømme udført. Præcis, som jeg havde glemt! At stå ved mig selv og alt det, der følger med.J 

”Ærligt, så skulle jeg bare ud og prøvet noget nyt ift. det seksuelle. Ikke at jeg har været med mange, men det gav mig en øjenåbner for andet end missionær og 1 min. og 30 sek. i sengen.”

Konklusion

Som du kan læse ovenover, er det ikke nemt bare at lave et clean cut. Det kan være så svært at få styr på sine følelser! Jeg skal heller ikke se mig fri for, at jeg er faldet i fælden med lige at vende tilbage til min eks for at få hurtig sex. Det emne, vil jeg komme mere ind på længere nede. Hvornår du er videre, er et spørgsmål om tid, men jeg kan komme med nogle forslag til, hvad du kan gøre for at komme videre. Jeg kan selvfølgelig kun tage udgangspunkt i, hvad der har rykket noget for mig. Jeg kommer også til at aflive lidt myter, som ellers altid går igen.

Brug tid sammen med dem, du holder af

Hvis du er virkelig hårdt ramt, kan det være rigtig godt stadig at holde din verden ”lille”. Dette er måske ikke tidspunktet for dig at udvide din omgangskreds med en masse nye mennesker og relationer, og kaste dig ud i grupper og sammenkomster, hvor du føler dig helt ny. Jeg synes altid det hjælper at opsøge de gode veninder og familie i en periode. Det behøver ikke være en undskyldning for at snakke ørene af dem, men det hjælper egentligt bare at være sammen med nogle mennesker, hvor du kan være dig selv og er tryg. Din eks har jo givet dig en stor mængde omsorg og kærlighed (forhåbentligt) i en lang periode, og den omsorg, skal du finde ud af at få fra andre til en start (nu det er svært lige at give den til sig selv).

Giv dig selv en masse omsorg

Ja, du skal have omsorg fra andre. Men der kommer altid et punkt, hvortil den omsorg ikke kan række mere. Du kan ikke bare tage andres kærlighed, og regne med, at den kommer til at fylde dig op. Det er én ting der er sikkert. Og får du en nye kæreste, kan du heller ikke regne med, at denne person kan fylde din kærlighedsbeholder op igen (super fancy ord, I know). Derfor er tiden nu til, som du sikkert har læst mange steder, at gøre noget godt for dig selv. Jeg har ikke lyst til at tage det råd med her, at NU skal du ud og tabe 20 kilo og spise grønnere. Personligt synes jeg bare, at det er et kæmpe pres at masse en slankekur ned over hovedet og købe fitnesskort, hvis det ikke er noget, du interesserer dig det mindste for. Tilmed kan presset om at nu skal du ud og være en helt ny person, bare gøre dig endnu mere ked af det. Mit råd er derfor at gøre nogle små ting for dig selv, og det kan sagtens være at motionere lidt mere og spise lidt sundere, men så skal det også komme fra et kærligt sted. Og ikke en stram kostplan. Du skal gøre ting, som du gør for DIN skyld. Så har du lyst til at pleje dig selv lidt mere, så gør noget ud af dig selv, tag til frisøren, køb nyt tøj – men gør det for DIN skyld. Jo mere omsorg du kan give dig selv, jo mere vil du også føle dig ovenpå og mærke, at der er nogen, som hjælper dig – nemlig dig selv. Og tro mig, når du så møder en ny fyr, vil han kunne mærke, at du har et godt liv og er glad for dig selv. Så skal han ikke fylde dig op med ros og opmærksomhed, men mere være en ekstra person i dit liv.

Lær at elske dit eget selskab

Det er så irriterende et råd, men det er SÅ vigtig. Og alle mennesker bør lære det. For hvis du ikke elsker dit eget selskab, hvordan kan du så forvente, at en anden person vil? Det er vigtigt at omringe dig selv, med de mennesker du holder af. Men det er lige så vigtigt, at du lære, hvad du egentlig er for en og at du er skøn at være sammen med. Solotid kan nogle gange medføre nogle mørke tanker, men du styrer helt selv, hvad det er du vælger at fokusere på. Mørket kan godt komme snigende, og lad det. Øv dig i at omfavne alle sider af dig selv, og husk, at det er okay at græde og være vred. Så længe du formår at udtrykke dig alt det du har brug for, for derefter at smide tankerne væk og erstatte dem med noget positivt. Din solotid skal være dit frirum til at være dig. Om du bruger den på at meditere, løbe, en omgang solosex eller tegne er helt op til dig. Så længe du laver noget, hvor det bare er med dig selv.

Brug energi på et nyt projekt eller hobby

Det ultimativt BEDSTE tip, mener jeg selv, er dette. Jeg har læst et sted, at grunden til, at det hjælper i så høj grad at kaste din kærlighed over et projekt, er, at det er noget, du kan rykke i en positiv retning. Kærligheden fra et andet menneske er du ikke herre over, men du er herre over, hvad du giver din energi til. For mig virker det altid at finde en hobby frem (ofte noget kreativt) eller begynde at arbejde mere på MIN drøm (MGCLUB, hehe). Som en af læserne også har skrevet, så søgte hun og fik drømmejobbet. Ikke alene har du tiden nu, men det vil også bare gøre dit liv federe og være med til, at du får en hverdag, som du knuselsker. Og lad os være ærlige, den bedste hævn (selvom det ikke skal handle om hævn) er at vise, du kan selv og forstår, hvad der skal til for at skabe DIT liv.

Gør noget ved dine omgivelser, hvis det er et problem

Er der for mange minder om din eks, så se at få dem fjernet. Det kan også være, at I boede i den lejlighed, som du bor i nu. Sørg for at ændre den, så det er DIT sted nu. For nogle, virker det også til, at det helt er en nødvendighed at flytte fysisk. Overvej om det er det, som skal til for at du kan komme videre?

Forlad landet, hvis den er helt gal

Dette kan godt lyde voldsomt. Men som den kære Uffe Buchard har udtalt i Mads & Monopolet, så skal du ud af landet, hvis hjertesorgen slet ikke er til at bære. Og det kan jeg godt give ham ret i. Jeg har ikke selv prøvet en så slem hjertesorg, men jeg kender flere, som har. Og her har det hjulpet at rejse helt ud af landet og komme væk for en periode. Jeg tror det handler om at komme væk fra alt det, som gør ondt i en periode – alle minderne, stederne I benyttede jer af sammen og hverdagen, som nu ikke længere kan deles med den person. Det er ikke sikkert, det er smart, at du rejser selv. Find ud af, om du ikke kan få en af dine bedste veninder eller venner med.

Kapitel 4: Hvad har du lært – SE FREM

Dette lærte læserne af deres kærestesorg

”At jeg skal være tro mod mig selv, og ikke lade mig træde på.”

”Jeg har lært, at det eneste, der virker for mig, er at være i sorgen og ikke flygte fra den. Jeg har også lært, at jeg ikke kan være venner med en ekskæreste. Samtidig lærte jeg også, at det er hårdt arbejde at give slip på den første kærlighed, når man ikke slog op, fordi følelserne forsvandt, men fordi, jeg ikke kunne redde ham fra sig selv.”

”At man er stærkere end man tror. At det hele nok skal blive godt igen. At tiden læger alle sår. Er blevet mere selvstændig. Tror bestemt også mit singleliv endte ud med at være mere spændene end mit liv i et ægteskab ville have været. Har taget flere chancer. Rejst meget mere. Gjort gode ting for mig selv.”

”At det ikke altid er mændene, der er nogle svin – hun lagde an på ham…”

”At kommunikation er vigtigt. At tale med min kæreste og ikke andre mænd om mine problemer. Tænkt over… om han er den rigtige.”

”Hvilke værdier, der er vigtige for mig i et forhold og at jeg skal stole på mine instinkter og indskydelser. Det er vigtigt at man beholder sit jeg, selvom man er i et forhold. Et ”vi” består af to individer, og hvis den ene taber sig selv, er der ikke et ”vi” meget længere.”

”At hjertesorger kan gøre virkelig ondt. Jeg har også lært, at man ikke bare skal acceptere at blive trådt på. Det er bedre at være alene end i et forhold, hvor man størstedelen af tiden er sur eller ked af det.”

”Giv tid.”

”En mand skal ikke styre mig, og jeg skal nok være den der smutter først.”

”Husk hinanden. Også i en travl hverdag.”

”At jeg er et bedre menneske, hvis jeg er glad, og ikke at glemme mig selv.

At man ikke skal græde over spildt mælk. Jeg er mere værd end nogen mand.”

Det skal du vide om at komme videre

Ja, det er altså nu, det er tid til at se fremad. Nu har du sikkert gjort en masse gode ting for dig selv, men hvad har du lært? Jeg tror det, de fleste lærer af noget, som ikke gik, er, hvad der kan ændres til en anden god gang. Og hvad der i virkeligheden betyder noget i et forhold. Noget af det vigtigste, er at holde fokus på dig selv efterfølgende. Bliv på egen banehalvdel. Det er aldrig en god idé at bearbejde din eks for alt muligt, for du kan alligevel ikke ændre fra eller til – og i bund og grund, var det dig selv, som gik ind i et forhold med personen. Som en af mine søstre ofte siger til mig, så har jeg i mange tilfælde godt vidst, hvad jeg gik ind til. Alligevel kunne jeg ikke lade være. Måske kender du godt det?

Så når du skal lære noget af det hele, så prøv at se på dig selv, og hvordan du kan komme stærkere videre. Hvad din eks gør, om han var et godt eller dårligt menneske, hans respekt for dig – listen er lang – har intet med dig at gøre lige nu. For i bund og grund, har han været et dårligt menneske, har han kun været det over for dig, fordi du har tilladt det. Vi tiltrækker ofte det, vi er klar til i vores liv, og vi tillader ofte personer i vores liv, fordi vores grænse enten ikke er der, eller er sat et forkert sted. Det er (træls info) dit ansvar at skabe dit eget liv i sidste ende.

Hvad jeg lærte da jeg oplevede kærestesorg

Noget af det vigtigste jeg har lært af forskellige brud – om det så er med en kæreste eller en længerevarende relation, er, at det er SÅ vigtigt at leve sit eget liv. Jeg har bestemt ikke en intention om at være en af de der hardcore, businesskvinder, som ikke har brug for en mand i sit liv. Jeg vil da ELSKE at dele mit liv med en mand, når han lige er der og det er det rigtige. Men det skal ikke være sådan, at jeg lever mit liv via min mand – eller omvendt. Sådan har du det måske også?

Jeg er blevet meget bedre til at gå efter mine egne drømme og hobbyer, og jeg har fuldt fokus på min karriere lige nu. Da jeg var i min sidste længerevarende relation, var det som om, jeg havde glemt mine egne mål. I stedet blev min uge meget baseret på, hvordan og hvornår HAN kunne ses – hvad han skulle? Hvad HAN bød ind med? I virkeligheden opstod det scenarie, som der sikkert tit opstår, at den anden person begynder at glemme, hvorfor du var så interessant – netop fordi, du ikke rigtigt tager stilling til dig selv længere.

Det kan også være, at du er en kvinde, som elsker for meget. Vil du gøre ALT for, at han ser dig og anerkender dig? JA? Så elsker du måske bare dig selv for lidt. Hvis du vil gå så langt for at en anden person skal elske dig, mangler du måske at elske dig selv lidt mere. Og hvordan kan jeg så konkludere det? En god læseanbefaling er bogen: ”Kvinder, der elsker for meget” – og så har jeg bare ofte selv været typen der tit sagde: ”Jamen han har nok glemt at lade sin telefon op”, ”Han er bare lidt travl lige nu, det er ikke fordi, han ikke vil”, ”Jamen det er okay, han aflyser aftalen i sidste øjeblik. Jeg må vente på, han kan ses en anden dag”.

Det er ikke mig, det er dig..

Jeg ved ikke hvor mange historier vi kvinder, kan fortælle os selv gang på gang, om at det er okay, han ikke lige prioriterer os. I virkeligheden er det ikke mandens skyld. Det er fordi, du tillader det at blive sådan. For sætter du en grænse, og siger, det er sgu ikke okay, jamen så var den type nok slet ikke i dit liv.

Derfor synes jeg altid godt det kan betale sig at se lidt på sine egne behov og grænser. Hvis du sætter dine grænser klart, vil du nok også tiltrække mænd i dit liv, som kan respektere grænserne og holde sig inden for dit værdisæt. Men er du vant til at behandle dig selv dårligt – som trash – så behandler andre dig også som trash. Og i princippet er det faktisk federe for manden at være sammen med en kvinde, som kan sige fra og til, end en, som hele tiden pleaser ham, snakker ham efter munden og finder sig i alt. Tro mig, mænd kan også godt lide kvinder, som kan sige fra.

Har du ikke også selv behandlet en fyr dårligt, fordi han ligesom bare ”fandt sig i det”? Hvis ikke grænserne bliver sat, så bliver de også trådt på. Sådan tror jeg bare, mennesker er. Personligt tænder jeg da i højere grad på en individuel og karakterfuld mand, end en, som gør ALT hvad jeg siger og ikke giver mig modspil.

Kig på dig selv:

Min pointe i dette kapitel er derfor, prøv altid at vende den rundt og se på, hvor du selv står lige nu:

  • Ved du egentligt hvad dit liv skal indeholde?
  • Hvilke drømme du skal gå efter?
  • Hvor dine grænser er?
  • Hvad du vil tillade i et forhold – og med hvem, vil du tillade det?

Dette er nogle af de spørgsmål, du gerne skulle besvare, før du begiver dig ud i et nyt forhold. Det er ikke sådan at du skal have planlagt dit liv, og besvare alle spørgsmålene fuldstændig. Men hvis du kan svare nogenlunde på dem, har du nogle guidelines i dit liv og det vil klart hjælpe dig. Hvis du har lyst til at undersøge det her nærmere, kan du google lidt videre selv, da min intention her i guiden blot er at inspirere dig.

Prøv at søg på den term, som hedder ”kærlighedssprog”. Der er fem forskellige, og de siger ret meget om, hvad det er, du har brug for, i dit næste forhold. Der findes også tests derude, der kan fortælle dig, hvad du har brug for i et kærligt forhold. Vil du se lidt nærmere på, hvorfor du reagerer, som du gør, kan du kigge nærmere på ”tilknytningsmønstre”. Du kender helt sikkert en eller flere af dem hos dig selv, og du vil også hurtigt kunne se, hvilken partner, som egentligt er sund for dig.

When you know, you know

Når du nu skal ud og lede efter en ny mand i dit liv, så mærk mig disse ord. You know, when you know. Drop nu alle de undskyldninger til dig selv om, at han måske godt vil dig. Jeg kender mange kærestepar, som har det fantastisk sammen, og hver gang, jeg spørger ind til, hvorfor, så er det altså samme sætning, som går igen: ”Det har bare været nemt”, ”Jeg er slet ikke i tvivl” eller ”Der er ikke rigtigt så meget pis og drama”.

Tillad dig selv at gå efter et mere ukompliceret forhold, hvor din mavefornemmelse er med dig. Ofte tror jeg faktisk godt vi ved, allerede når vi indleder et forhold, om det her bliver med problemer eller legende let. Og når kærligheden banker på din dør, så er du altså ikke i tvivl.

Kapitel 5: Q&A – de klassiske dilemmaer gennem kærestesorg

Hvad gør du med de sociale medier:

Jeg er faktisk mest fan af at holde sig helt neutral her. Hvis du skal cutte din eks helt af, så kan du godt skynde dig ind og slette ham på alle de medier, hvor I har kontakt. Men min erfaring er bare, at når der er gået en rum tid, så kommer du til at fortryde, at du slet ikke kan følge bare lidt med – eller at du handlede så dramatisk. Det er trods alt også en rigtig god ven, du lige har sagt farvel til (for det meste).En god måde at vurdere det på, er ved at finde ud af, hvor vild du var og er med ham. Er det stadig meget voldsomt, har du nok bedst af at slette ham helt alle steder. Er det blevet OK rent følelsesmæssigt nu, så behold ham – og her kan du altid bare blokere ham fra at kunne se alt og dine stories eksempelvis. På den måde, kan du finde en gylden balance i det hele.

Skal du slette alle minder om ham/hende?

Ærligt. Jeg er faktisk også modstander af dette. Det er klart, at hele din kamerarulle ikke skal være fyldt op og ned med billeder af jer to. Men igen, når stormen har lagt sig, så var der også en masse gode minder, som er sjove at kigge tilbage på. Det kan godt være, det bare er mig, som har det sådan. Men et forhold, eller en relation, har jo ofte været fyldt med en masse sjove oplevelser, og de er gode at kunne finde frem igen. Det kan være alt fra en sjov gave, han gav dig, nogle årsgaver, tegninger, billetter til rejser og koncerter – listen er lang. Du kan eventuelt pakke det helt væk i en periode, men det har stadig været en del af dit liv, så find ud af, om du ikke godt vil have minderne tilbage, når alt har lagt sig.

Hvad gør du under et tilbagefald?

Jeg kan godt lide at komme med lavpraktiske råd. Får du tilbagefald, hvor du bare har lyst til at skrive og ringe til din eks og erklære den helt store kærlighed igen, så skal du lære lige at trække vejret. Jeg er selv meget god til at handle hurtigt på mine tanker, men noget der hjælper, er at lægge nogle helt klare værktøjer klar til dig selv. For skal du virkelig tilbage til din eks, skal det ikke være i en forhastet beslutning. Du skal have en eller to personer, som du kan ringe til in emergency – eller også skriver du en besked, og sender til dig selv (det kan også være et notat) som ligger på din telefon. Her skriver du alle de årsager ned, som der er til, at I ikke skal være sammen. Det kan være konkrete handlinger, han har gjort, episoder eller personlighedstræk. Hiv beskeden frem, og læs den igen og igen, indtil den hjælper på lysten til at skrive til ham. Det kan også hjælp at flytte sig fysisk, så ud og gå en tur. Når du så er i ro igen, kan du begynde at se nærmere på, om det er ham du savner eller en generel følelse af omsorg og at blive set? Lige i relation til de sociale medier – noget der kan hjælpe på tilbagefald, er, at du ikke har mulighed for at tjekke hans profiler ud. Så får du mange tilbagefald, så overvej den situation igen.

Skal du have sex med din eks?

NEJ. Min ærlige mening er bare nej. Jeg gjort det et par gange med min sidste fyr, men jeg ved ikke hvad det er med os kvinder (sådan har jeg det). Efter sex, kan jeg godt få sådan en følelsesmæssig rutsjebanetur, hvis fyren bare skrider hurtigt igen. Og da jeg blev lokket ud i sex med min eks den første gang, var jeg helt nede i kulkælderen bagefter, fordi han smuttede lige efter.

Da det så skete anden gang, skete det samme igen. Her måtte jeg faktisk skrive til ham bagefter, at jeg stadig havde følelser for ham. Og det havde jeg måske nok – men i den besked, jeg fik sendt til ham, lød det som om, jeg var MEGA forelsket i ham stadig. To be honest, det var vidst mine hormoner efter en omgang sex, som skrev den besked. Og det har jeg fortrudt senere. Det jeg trods alt fik ud af det, var en besked fra ham om, at jeg skulle finde en, som ville mig fuldt ud. Så noget godt kom der egentligt ud af det – når han så har kontaktet mig efterfølgende, husker jeg de ord – han vil mig ikke nok.

Så gider jeg ham virkelig heller ikke. Og derfor, har jeg haft nemmere ved at afslå det sidenhen. Om du skal have sex med din eks er op til dig. Men find ud af, om du stadig har følelser for ham. For der kan være noget rart og trygt i at have sex med en fyr, der kender dig – og du kender ham. Sexen er skøn og nem, for den er genkendelig. Du skal bare huske på, at tager du turen med din eks i soveværelset, skal du også kunne holde til tudeturen bagefter i resten af lejligheden.

Skal du date og knalde med en ny?

JA. Det synes jeg faktisk du skal. Du skal bare ikke gå ud og gøre det lige med det samme. Jeg har før prøvet stadig at være i færd med at sørge over tabet af en fyr, hvor jeg så smuttede ud på nye dates. Faktisk resulterede det en enkelt gang i, at jeg måtte sige til daten, efter 40 minutter, at han ikke var noget for mig, og at nu ville jeg køre hjem. Det gjorde jeg så. Det var i bund og grund en forvirret rodebutik, og ikke særlig fed stil rent datingmæssigt. Derfor skal du mærke efter og respektere, at du ikke er klar til nye mænd lige med det samme.

For nogle ved jeg dog, det virker at få hurtig sex og bekræftelse efterfølgende. Men har du stadig følelser i spil med en anden person, så ved jeg bare (ja, det er min egen konstatering), at du ender med at blive ked af det efterfølgende.Det du mangler og savner er omsorg og kærlighed, og det kan sex ikke give dig. På en måde er det at gøre psykisk voldtægt på dig selv, hvis du kaster dig i armene på en ny mand, men i bund og grund har brug for noget helt andet.

Så vent med at opsøge det til du er klar. Og du kan eventuelt starte med nogle kaffedates, før det skal føre sex med sig. Dog kan jeg godt skrive under på, at INTET slår opmærksomheden fra en sød og rolig fyr, som bare vil dig og dit selskab. Det kan få tankerne væk for en periode. Du kommer nok først rigtigt videre igen, når du mærker og er klar til en ny forelskelse. Men det er en helt anden sag end at få opfyldt dit behov for omsorg og opmærksomhed i en periode fra en sød fyr eller fra dig selv.

Vil du have din eks tilbage?

Kender du det udtryk, som hedder ”romantisering”? Det handler i bund og grund om, at vi har en tendens til kun at se ALT det gode i en person, når personen har forladt vores liv. Det er meget nemmere at glemme alt det dårlige igen. Jeg vil sige det sådan, at overvejer du at få din eks tilbage, så skal du virkelig huske begge sider af medaljen. Ikke udelukkende alt det gode. Det kan være super godt at lave en lang liste, hvor du meget ”Netflix-movie-agtigt” skriver plus og minus ned.

“Hvis du har problemer med at huske alle de negative ting, så få en af dine bedste veninder til at hjælpe dig.”

For tro mig, din omgangskreds husker sikkert bedre end dig her, for det er også til dem, du har beklaget dig over alle de dårlige ting, når de har stået på. Dog tror jeg på, at får du udviklet dig efter bruddet med din eks, så er det slet ikke sikkert, at du vil have ham tilbage. Du skulle jo gerne komme frem til, at du fortjener bedre, at en god kæreste for dig er X og X og at du vil have det og det i dit forhold. Hvis du er ærlig over for dig selv, så ved du også godt inderst inde, at med dine måske nye værdier, så kan din eks jo slet ikke komme tilbage. For nu passer I måske ikke sammen mere.

Hvis du vil – “NO CONTACT RULE”:

Jeg er bestemt ikke ekspert ud i at vide, hvordan du får din eks tilbage. Jeg ved bare, at jeg selv har søgt nettet tynd for strategier. For jeg har da (erkendt) at jeg har været den, som håbede, han kom tilbage. Selvom jeg er fan af at komme stærkere videre og huske sit eget værd, så er der også bare de fyre derude, hvor du har den her totalt unikke kemi med. Og der er altså langt mellem dem.

Så hvis nu din eks kom tilbage, og I sammen kunne arbejde på de problemer, som var, så er det jo heller ikke en helt umulig opgave og situation. Der er mange, som er væk fra hinanden i en periode, for så at finde sammen igen. Enten kommer de samme problemer op til overfladen igen, eller også har tingene faktisk ændret sig – han er mere ”på” og du har måske også lært et par ting på vejen. Så det behøver altså ikke været så sort og hvidt det hele. Der er jeg personligt selv meget naiv og tror altid på det bedste.

Skal i prøve igen?

Så hvis du beslutter dig for, at I skal have en chance igen, hvordan gør du så?Det værste du kan gøre, tag dette råd med måde, er at hælde de helt store kærlighedserklæringer over ham (ja, det kan være svært – som du har læst, har jeg selv gjort det før). Det vil bare give ham en følelse af, at han har dig lige hvor han skal, og at du er til rådighed nærmest uanset hvad du gør. En ting du kan gøre, er at cutte kontakten totalt til ham i en lang periode. Det vil give jer begge lidt plads til at tænke, og få bruddet på afstand.

Selve ”taktikken” om man vil kalde den det, hedder ”30 DAYS NO CONTACT RULE”. Vil du gerne blive klogere på strategien, så kan du finde den på nettet og YouTube (meget amerikansk). Jeg ved godt, det ikke er en eller anden stor teoretiker, som står bag. Men nu tror jeg også ofte på, at de simple råd virker. Og ofte, skal der ikke så meget til. Reglen går ud på, at når I har slået op, så skal du gå i ”Houdini-mode”. Du må altså ikke kontakte eller vise interesse for din eks mere. Som jeg forstår det, så er det vigtigt, at du ikke begynder at ændre for meget på dine offentlige profiler, slette ham rundt omkring eller begynde at skabe drama. Hvis du gør det, vil han bare vide i endnu højere grad, hvor meget han egentligt betød i dit liv – og styrede dit liv. Så forhold dig helt normalt.

Dette skal du IKKE gøre

Selv har jeg ofte lige dullet mig op og skiftet et profilbillede her og der. Men ærligt, jeg har altid fortrudt det bagefter, for her har jeg virkelig tænkt: ”Så fik han også den magt over mig”. Hvis din eks følger bare lidt med, vil han netop se det, og tænke, at du gør alt i verden for at få ham tilbage. Du skal derfor bare forhold dig neutralt, og så må du ikke kontakte, skrive eller gøre andet til ham i en måned… 30 dage. Selv hvis han ringer til dig, fuld, så skal du heller ikke tage telefonen. Jo mere du forsvinder, jo mere bliver det interessant for modparten at finde ud af, hvad du reelt laver.

Pludselig finder de også ud af, at du ikke bare står på standby for evigt. Du har dit eget liv, og har ikke brug for hele tiden at skrive til ham, hvor meget, du ønsker ham tilbage. Det jeg har fået ud af denne taktik har været, at modparten pludselig skrev, ud af det blå, hvad jeg lavede og om vi skulle ses. Her viste det sig så, at efter perioden (der gik 2-3 uger for mig, før han skrev) så var jeg selv kommet frem til, at jeg ikke ville ham, for vi var ikke samme sted – jeg ville noget mere, det ville han ikke. Reglen kan ikke få din eks tilbage for good, men den kan sørge for, at I får kontakt igen – hvis du har nok is i maven, er min erfaring.

Hvor er læserne nu? 

Jeg har gemt det sidste spørgsmål til sidst. For hvor er læserne nu? De læsere, som du har læst svarene på tidligere, deltog i en survey på MG. Det kan være, du er blevet klogere eller inspireret ved at læse denne miniguide. Det håber jeg i den grad. Og som jeg startede bogen med at skrive, så skal det NOK gå det hele. Du skal nok komme videre igen. Den vigtigste ingrediens er i sidste ende tiden, og derfor skal tiden også have lov til at arbejde for dig. Sorg er ikke noget, du bare lige kan beslutte dig for, at du ikke vil igennem. Det er en helt naturlig proces, og handler om nogle helt naturlige faser, som du kommer til at være passager på. Selve rutsjebanen må du bare følge med på, så godt du kan. Du ved heldigvis, at der er en endestation – for det er der altid. Og som du kan læse herunder, er der ikke en endelig løsning på, hvad det hele skal ende med.

Her er læserne nu – der er altid en ny begyndelse:

“Stadig single, men har et bollevenskab med en kammerat, jeg har kendt i mange år, og hvor der altid har været gnist.”

“Jeg er blevet gift med min drømmemand, som jeg fandt 7 år efter bruddet.”

“Har datet et par stykker – men har slået op med dem begge. Single pt.”

“Forholdet er på pause. Umiddelbart siger hjernen nej til ham… men hjertet siger ja.”

“Det er en 3 måneders tid siden, jeg fandt en fyr, for hyggens skyld. Vi var enige om, at det var uforpligtende. Lige pludselig efter 8 måneder som single, møder jeg min nuværende kæreste. Vi har det fantastisk sammen og forholdet kan på ingen måder sammenlignes med det, jeg havde med min eks.”

“Jeg har stadigvæk indimellem lidt kærestesorg til ham, men er ved at være kommet over ham og så småt begyndt at date igen.”

“Gift med en dejlig mand og har 2 børn.”

“Efterfølgende fik jeg en ny kæreste og børn og 17 års samliv – nu har vi en selvvalgt skilsmisse, som jeg er lykkelig for.”

“Jeg er nu 4 år senere videre og nyforelsket.”

“Uhhada! 42 kvm med min lille hund. Men mere lykkelig end nogensinde før. Dog ingen mand endnu. Men mon ikke han komme.”

“Well. Jeg savner en kæreste – ingen tvivl der. Men det er ikke noget man skal hige efter. Det kommer, når det kommer. Jeg nyder mit singleliv lige nu.”

TAK fordi du læste med!

Se Også