Utro

udgivet:

Jeg har været utro? Tanker om utroskab

Jeg har været utro?

*Læserhistorie*

Jeg er en kvinde sidst i mine tyvere, som hviler enormt meget i sig selv. Jeg vil selv sige, at den spontane, meget udadvendte, erfarne og eventyrlystne pige, jeg er udadtil, også er den jeg er på indersiden. Seksuelt er jeg til det helt mørke og beskidte – og det har jeg altid været. Jeg elsker dominans, BDSM, rollespil og alt slags legetøj. Man kunne måske kalde det Fifty Shades på en del steroider? Jeg er umættelig, når det kommer til sex, og jeg er altid klar på den værste. Jeg er nok den, jeg kender, der har prøvet mest, når det kommer til en Herre. Jeg har også ofte fået af vide, jeg er en ener, en pornstar, og det frækkeste på det punkt. Hvilket man selvfølgelig nyder godt af at få af vide, når man er så sexfikseret, som jeg er. Glæd dig til at læse med. Jeg håber, at jeg kan inspirere dig bag skærmen til selv at udleve flere drømme og lyster.

Tanker om utroskab

Utroskab kræver ingen introduktion. Det er en af de ting, som kan ødelægge et forhold allermest. Det kan ødelægge tilliden selvom man vælger at blive sammen. Tillidsbrud på den måde er svær at genopbygge. Objektivt set, mener jeg, at har du lysten til at være utro, så skal du revurdere dit forhold. For har man så virkelig lyst til at være knyttet til den person længere? Omvendt har jeg dog selv en del erfaring, som kan drage min teori omkring utroskab til genovervejelse. Utroskab er ikke altid ”bare” utroskab. Der kan lægge mange faktorer bag valget. Jeg vil i dette indlæg komme ind på nogle af disse gennem mine personlige erfaringer.

Læs også: Mere om utroskab her

Først skal det dog siges, at utroskab ikke udelukkende er dårligt for forholdet. Personligt kender jeg et par, hvor utroskab faktisk har endt med at styrke dem. Det er en ret rosenrød historie, hvor utroskab endte med at skubbe forholdet i retning af bryllup og hus. Den dag i dag lever de meget lykkeligt sammen med endnu stærkere tillid end tidligere. Dog vil jeg understrege man ikke som udgangspunkt skal satse på, at utroskab gør noget godt for ens forhold. Dette var blot et enkelt tilfælde.

Statistiker har tidligere vist, at én ud af tyve er utro til firmajulefrokoster.

Selvom det derfor kan virke ret almindeligt. Ofte hænger det måske sammen med, at det er den eneste gang om året, at en del voksne slår sig løs. Jeg er af den mening, at man som voksen, fastsat med børn og ægtefælle, stadig skal huske de unge dage, og feste løs engang imellem – både med eller uden ægtefællen. Jeg tror, det er meget sundt for par, for det er som om vi tit glemmer det, når villa, vovhund og volvo kommer ind i billedet. Og er det mon derfor utroskab ofte sker til disse fester?

Hvis du har været utro en enkelt gang, fortsætter det så? Passer det, at ”once a cheater, always a cheater”? Vi mennesker ændrer og udvikler os hele livet. Vi bliver ofte klogere af tidligere, dumme beslutninger. Kvinder (såvel som mænd) skal stoppe med at være skeptiske over en ny partner, bare fordi vedkommende har cheatet før. Det handler meget om kontekst og erfaring. Dog er skepsis okay. Jeg er det selv på grund af en enkelt dårlig erfaring.

Hvad er definitionen på utroskab?

Der findes ikke en egentlig definition på utroskab. Det er op til den/de enkelte, hvad utroskab er. Det er bestemt ikke kun sex, der kan være utroskab. Et kys kan være lidenskabeligt og passioneret, at det bliver mere intimt end rå sex.

Objektivt set er utroskab ikke en affære. Det er, for mig, to forskellige ting. Utroskab sker en enkelt gang med en enkelt tilfældig person. En affære er et længerevarende forhold eller relation, oftest baseret på sex, ved siden af det egentlige forhold. En affære er langt værre end engangsutroskab. I en affære kan der nemt være dannet følelser mellem de to involverede.

Min personlige erfaring

Det er måske lidt dobbeltmoralsk af mig at sige, jeg ikke selv ville tilgive en kæreste, som var mig utro. Især set i lyset af, at jeg selv har været utro og jeg selv har været ”den anden kvinde”. Personligt ved jeg ikke, hvordan jeg ville tage det. Om jeg vil tilgive ham, smide ham ud, få hævn, eller hvad jeg ville?

Jeg synes ikke man kan sige en person er naiv for at tilgive en utro partner. Det hele kommer i bund og grund an på historien og hele situationen. Der kan være mange faktorer, der spiller ind. Kan man som partner nikke genkendende til tingene, er man måske mere tilbøjelig til at tilgive et tilfældigt knald. Jeg vil nemmere kunne tilgive et tilfældigt knald, end en affære, og utroskab med en person, min fyr kendte godt – som det ser ud lige nu.

Jeg er aldrig selv direkte blevet cheatet på.

Det vil sige, der var en situation med min ekskæreste, hvor jeg aldrig helt har fundet ud af, hvad der foregik. Det var også det, der blev bruddet på os. Han var ikke til at få fat på, og rygtet ville så, at nogle havde set ham med hans ekskæreste. Jeg har aldrig fundet ud af om det passede eller ej. Men omvendt var hans reaktion SÅ dårlig, da jeg konfronterede ham. Derfor sårede det mig dybt, og min hjerne har derfor konstateret, at han nok var mig utro på det tidspunkt. Det kan sagtens være, der ikke skete noget. MEN i min optik, sover man IKKE ved en ekskæreste, hvis man ikke engang er venner med pågældende. Det knækkede mig fuldstændig. Det har faktisk ændret mig. Jeg er ikke den samme person længere, og jeg stoler ikke så nemt på folk. Det har kostet nogle dates chancen, da jeg simpelthen er mistroisk over for næsten alle fyre nu.

”Den anden kvinde” 

Jeg har været sammen med et par fyre, jeg godt vidste havde kæreste på. Bare sådan helt tilfældigt fest-druk. Der blev intet lagt i det fra nogens sider, og jeg tænkte egentlig ikke over, jeg kunne såre andre. Det er dog en del år siden, og vil klart sige, at jeg ikke er den type mere.

Jeg har sågar været ”den anden kvinde”. Men lige i det tilfælde kan jeg måske ikke helt have samme holdning. Jeg kan stadig godt finde på at se en bestemt fyr i ny og næ, når jeg selv er single. Jeg har kendt ham i mange år, og vi har altid haft et godt sexliv. Vi er til de samme ting, og vi kan derfor tilfredsstille hinanden på måder andre ikke kan. Vi har til gengæld INGEN kemi på det personlige plan. Derfor bliver det aldrig til mere mellem os. Han elsker sin kæreste, og jeg vil helst have han bliver ved hende. MEN han vil stadig gerne se mig, fordi hun ikke tilfredsstiller ham på samme måde. Det er skide synd for hende, I know. Og indimellem føler jeg mig da også lidt skyldig over at se ham et par gange om måneden.

Men omvendt kan jeg ikke lade være med at tænke på, at de måske var gået fra hinanden, hvis ikke han fik det sex, han tænder mest på. Hvilket ikke er tilfældet i deres parforhold. Hun ser det nok ikke sådan, hvis hun fandt ud af det. Jeg kunne aldrig finde på at se ham, imens jeg selv har en fast partner. Men jeg er ligeglad med, at han har en, når jeg er single. Dobbeltmorale er vel bedre end ingen morale, som man siger.

Utro ÉN gang…

Jeg har en enkelt gang været utro mod en fast fyr. Der gik ingen tanker gennem mit hoved. Det var dumt. Dog var det ikke et forhold endnu og jeg var egentlig ikke oprigtig forelsket i fyren. Måske det var derfor det skete. Jeg må være jer svar skyldig. Det var en klassisk situation efter en meget våd bytur. Jeg vil gerne sige, at jeg gik med dårlig samvittighed efterfølgende. Men det ville være en løgn. Jeg havde det skidt i et par dage, men omvendt så vidste jeg godt, det aldrig blev et direkte forhold, når følelserne ikke var der helt rigtigt. Jeg er dog blevet ældre og klogere. Den dag i dag ville jeg aldrig kunne gøre det overfor en kæreste eller fast fyr (som sagt). Men jeg er også kommet dertil, hvor jeg ikke binder mig, uden der er væsentlige følelser på spil. Det er forkert at ”lege” med modpartens følelser på den måde!

Jeg håber, at jeg måske har sat lidt tanker i gang ved jer medlemmer. Eller I måske kan nikke genkendende til nogle af situationerne? Det er ingen undskyldning for utroskab, men jeg har måske et andet syn på de forskellige situationer end mange andre på grund af mine mange oplevelser. Tak fordi du læste med. Husk at smide en kommentar herunder. Du er helt anonym.

Lyt og lær fra sexolog Julie Houe herunder.

Julie er sexolog hos www.missgreyclub.dk

Se Også