er-vi-mere-end-bollevenner

udgivet:

Jeg har mistet lysten til sex – hvad nu?

Kære læsere

Denne lørdag skal dagens indlæg handle om noget jeg tror de fleste kvinder og måske også mænd har oplevet. Jeg har før i tiden prøvet og have perioder hvor jeg ikke har haft lyst til sex og lige nu har jeg desværre ramt en længere en af slagsen. Hvordan håndterer man det?

Det er helt okay ikke at have lyst!

.. også selvom din partner måske har lyst til sex. For folk udenfor et forhold kan og er manglende sex ofte et tegn på problemer i parforholdet. Men i mit tilfælde og sikkert også i andres er sagen en helt anden!

Det har intet med Mr. Teddy og gøre.

Det har noget med mig selv og min egen psyke at gøre. For mig hænger sex meget tæt sammen med min umiddelbare sindsstemning – er jeg glad, føler mig lækker og i godt humør har jeg langt mere lyst til sex end når jeg er stresset eller deprimeret. Og lige pt sker der en masse ting i mit liv som påvirker min psyke – jeg er stresset og føler et minimum af overskud.

Dette går altså ud over mit sexliv. Og Mr. Teddy er så inderligt bange for at det er ham der er noget galt med.

Jeg har en veninde som oplevede at hun ikke dyrkede sex med sin kæreste i over to måneder – simpelthen fordi hun inderligt absolut ikke havde lyst. Jeg må ærligt indrømme at da jeg hørte det blev jeg bekymret. Hvis man ikke længere har seksuelt lyst til sin kæreste, skal man så være kærester? Men som hun så fint forklarede så var det ikke ham hun ikke havde lyst til – det var sexen.

Det har intet med ham og gøre!

Det har intet med min partner og gøre! absolut ikke. Det er ikke fordi jeg ikke tænder på ham og det er ikke fordi han har taget på, lugter eller er grim. Han er præcis som han skal være. Men det er som om min psyke totalt blokerer for de kanaler hvori sexlysten løber (rent billedligt talt).

Når man nu ikke har lyst eller oplever at have en kæreste der ikke har lyst er der et par ting man absolut ikke må gøre:

  • Har man ikke lyst til at have sex, men din kæreste har – så gør det aldrig for din kærestes skyld. Medlidenheds sex er utroligt usundt for dit eget selvværd.
  • Pres aldrig på når din kæreste ikke har lyst – snak i stedet om det. Det kan være frustrerende når man selv har lyst, men det er ikke iorden at presse sin kæreste ud i noget vedkommende ikke har lyst til.
  • Hvis din kæreste truer med at gå et andet sted hen hvis vedkommende ikke får noget – ja så ved du vist godt hvad du skal gøre. Byt til noget nyt.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt og være ærlig overfor sig selv. Sexlyst kommer og går og det man i virkeligheden kan gøre er at vente. Jeg bliver i hvert fald nød til at vente til min krop igen kan overskue at tænke i seksuelle baner – men jeg er sikker på at den skal den nok på et tidspunkt.

Much Love

Miss Vanilla

Se Også