Jaloux kæreste

udgivet:

Jaloux kæreste – serie om parforholdskriser

Kære læser

Velkommen til min serie omkring parforholdskriser. Her vil jeg tage dig gennem en lang række emner og problematikker, som jeg personligt har oplevet værende roden til mange parforholdskriser. De ting, jeg har skrevet om, er baseret på min egen personlige erfaring, eller hvad jeg har indhentet af oplysninger fra kvinder i min egen omgangskreds. Det er også vigtigt at huske på, at alle parforhold er forskellige. Jeg er ikke ekspert eller påstår at være det.  Jeg er derimod en ung kvinde, der har samlet værdifuld viden gennem mange personlige oplevelser.

Du kan se på disse indlæg, som gik du ud for at snakke med dine veninder eller din familie om dine problemer i forholdet. Jeg håber, du bliver inspireret til nogle forskellige problemløsninger, samt på en eller anden måde kan hjælpe dig og din kæreste (eller mand) videre med jeres parforhold. I disse indlæg får du derudover en masse historier fra forskellige læsere. Velkommen til mine personlige erfaringer med parforholdskriser. Dette indlæg er den første i en serie af flere og handler om jalousi. 

Jalousi – parforholdets evige kamp

Den første parforholdskrise, vi skal snakke om, er nok en af de mest almindelige i ethvert forhold. Det er en af de kriser, som er meget svær at overkomme, fordi det falder os så naturligt at være det. Men hvorfor bliver vi jaloux? Det er sikkert et spørgsmål, som mange stiller sig selv, deres partner eller deres veninder.

Jalousi kan være en irriterende og ærgerlig følelse. Det kan æde dig selv og din partner op og ødelægge jeres forhold. Jeg er ret sikker på, at vi allesammen på et tidspunkt i vores liv har følt os jaloux. For jalousi er nemlig mange ting. Det kan være dengang, du blev jaloux på din bedste veninde, fordi hun fik nye veninder, eller dengang din søster fik en federe gave til jul. Men de fleste af os kender jalousien fra parforholdet. Jeg har tit spekuleret på, hvorfor vi bliver jaloux? Nogle bliver ekstremt jaloux, og andre (inklusiv mig selv) mærker det kun kort engang imellem. Heldigvis findes der masser af ting, vi kan gøre og øve os på i parforholdet, som kan afhjælpe den svære jalousi.

Hører jalousi og kærlighed sammen?

Jeg tror personligt på, at der altid er en forklaring på, hvorfor vi føler, som vi gør. En af mine tanker omkring jalousi er, det for mange handler om dårligt selvværd eller selvtillid. En følelse af, at du ikke er god nok i kombination med frygten for at miste din partner. Der kan være mange psykologiske årsager til, hvorfor vi har dårligt selvværd, og dem skal vi ikke bevæge os ud i her.

Jeg har før observeret, hvordan både mænd og kvinder ubevidst ødelægger deres parforhold på grund af dårligt selvværd. Deres jalousi har ofte ført til destruktiv adfærd, som deres partner sjældent forstår. Mange af os er bange for at blive forladt til fordel for en anden, og det er egentlig en ret naturlig reaktion. Men jeg har før set, hvordan denne frygt bliver ekstremt destruktivt i et parforhold. Det er heller ikke særlig tiltrækkende at være jaloux, og sjældent noget din partner finder særligt givende. Men det er også vigtigt at huske på, at jalousi har mange forskellige former. Det kan ligefrem være godt med en smule af det i forholdet. Noget andet, jeg har bemærket og erfaret, er, at jalousi hos mænd er en anden ting end hos kvinder.

Mænd kan hurtigt blive ret territorielle og beskyttende i relation til noget, som er deres. Selvom min indre feminist skælder mig ud, når jeg omtaler mig selv, som noget min mand ”ejer”, så hellere tænke, at i et parforhold er han min, og jeg er hans. For så passer det meget godt, at jalousi er en naturlig reaktion fra mænd, når de ønsker at beholde noget, som er deres. Måske vi i virkeligheden føler os jaloux, når vi er bange for at miste noget, vi ønsker at beholde eller holder af. Lad os prøve at vende den rundt.

Hvis du oplevede, at din kæreste slet ikke var jaloux, hvis du var meget sammen med det modsatte køn eller anden opførsel, som burde fremkalde jalousi – ville du ikke tænke, at der var noget i vejen? Eller at han er ligeglad med dig?  For jalousi er i virkeligheden et udtryk for, at der er følelser til stede imellem jer.

Omvendt kan vi nogle gange godt lide at fremprovokere lidt jalousi. Det har jeg flere gange taget mig selv og mine veninder i. En god gammeldags manøvre til lige at sikre sig, at han rent faktisk synes, du stadigvæk er interessant. Vi har så travlt med at skulle holde op med at være jaloux og ser ofte på det, som en negativ ting. Men er jalousi blot en naturlig reaktion, der forekommer, når der er ægte følelser til stede? Dog ligesom med alt andet kan der være for meget af jalousi. Lidt er godt, men hvordan håndterer du det, hvis der i dit forhold er alt for meget jalousi?

Lad os kigge på nogle redskaber, I kan bruge til at overkomme jalousien.

Er du jaloux?

 • Første skridt består ofte i selverkendelsen. Nogle gange kan det være svært at indrømme overfor dig selv, at du har fejlet eller i dette tilfælde er jaloux. Hvad du går rundt og føler, vil være første skridt mod at løse det sammen med din partner.
 • Herefter må du sætte dig ned og finde ud af, hvorfor du bliver jaloux? I hvilke situationer kan du mærke din jalousi, og hvad sker der i situationen? Det kan virkelig hjælpe dig fremadrettet både til udvikling og forebyggelse, men også når du skal tage samtalen med din kæreste. Der kan være utroligt mange grunde til, at vi bliver jaloux, og alle grunde er individuelle. Det er vigtigt at vide, hvad du føler, fordi på den måde kan I nemmere undgå det i fremtiden. Hvis det er svært for dig at finde ud af årsagen, kan det være en idé at snakke med en anden om det.
 • Når du føler dig klar til at snakke med din kæreste om det, så kast dig ud i det. Husk at holde en god tone, når I kommunikerer om svære emner. Din kæreste er helt sikkert lige så interesseret i at løse den overvældende jalousi på den bedste måde. Forklar hvad du føler og tænker. Sammen må I finde på en god løsning. En god løsning indeholder nogle ting fra jer begge. Det kræver, at I mødes på midten. Husk ikke at begrænse hinanden. Eksempelvis hvis du er jaloux, fordi din kæreste har en tæt ven af modsatte køn, må du endelig ikke bede din kæreste om at slutte venskabet. Det bringer jer kun længere fra hinanden og resulterer ofte i ødelagt tillid (og for meget kontrol). Vær realistisk omkring jeres løsninger. Nedenunder giver jeg et lille eksempel på et problem, der ofte opstår blandt kærestepar og venner af modsat køn.

SCENARIE


”Et forhold er bygget på mange ting og især de ting, vi tager med os ind i forholdet. Men et venskab mellem din kæreste og en person af det modsatte køn kan være grobund for mange ting, såsom mistanke om utroskab og frygt for, hvad venskabet måske i virkeligheden indeholder, ofte uden nogen egentlige årsager til mistanken. Hvis du oplever, at din kæreste har et tæt venskab med en person af modsatte køn, kan det være svært at forholde sig til den tætte relation, der foregår. Måske venskabet har været der, længe før I mødte hinanden? Du har måske ikke mødt vennen eller veninden særligt mange gange og har derfor svært ved at definere forholdet. Eller også har I haft masser af tid sammen, men du bryder dig ikke rigtigt om, hvad venskabet indeholder mellem din kæreste og vennen eller veninden. Eller også har du svært ved at acceptere den store mængde tid din kæreste lægger i venskabet. Hvordan håndterer du din jalousi?” 


Det kan være svært at acceptere, når ens kæreste på nogle punkter virker tættere med en anden person end dig. I et forhold er I ikke blot kærester, men hinandens tætteste venner. Det kan derfor være forvirrende og virke som om, at en veninde eller ven forsøger at tage din plads, når du oplever deres tætte relation. Her kan jeg snakke lidt ud fra egen erfaring. Jeg har selv bragt to utroligt tætte venskaber med et par dejlige drenge ind i mit forhold. Heldigvis har der aldrig været noget problem fra min kærestes side af, fordi jeg sørgede for med det samme at vise venskaberne frem. Jeg ønskede klart og hurtigt at vise min kæreste, hvilket slags venskab vi havde, fordi jeg havde intet at skjule. Hvis han derimod havde haft noget imod venskabet, de ting vi snakkede om eller gjorde, er jeg ret sikker på, hvordan jeg ville reagere.

Jeg tror aldrig, jeg ville ofre et venskab for et forhold. Jeg ved, at det kan se sådan ud, når du er nyforelsket, og det eneste du ønsker er at være sammen med din kæreste, men et par hårde erfaringer har lært mig, at det er sandt, når man siger, at venskaber er for livet, mens kærester ofte ikke er. Jeg ønsker ikke at ofre hverken det ene eller det andet, så først og fremmest er der et par ting, jeg ville gøre. Det kan godt virke som en gentagelse, men kommunikation er vejen frem. I bliver nødt til at snakke om det, snakke om jeres forventninger til hinanden og være åbne omkring jeres frygt. I en situation, som den jeg har beskrevet længere oppe, kan det være en fordel at vise din kæreste, hvad venskabet indeholder, og hvis du er den person, som er jaloux på venskabet, så tag initiativ til at få det ud af verdenen.

For lige kort at opsummere, hvad du kan gøre for at komme ud af sådan en situation:

 • Husk på, at venskabet betyder meget for din kæreste. Venskaber er sunde for et forhold, og det er vigtigt, at I ser andre end hinanden.
 • Vær 100% ærlig og fortæl din kæreste, hvordan du har det med vennen eller veninden. På den måde er din kæreste opmærksom på det eller kan fortælle og forklare dig mere om venskabet.
 • Invester tid i din kærestes venner. Når I er i et forhold sammen, er hans venner dine venner og så alligevel ikke. Ligesom du får en ekstra familie i din svigerfamilie, får du også et par ekstra venner. Jeg siger ikke, du skal være bedste venner med dem, men invester tid i at lære dem at kende. De betyder tydeligvis noget for din kæreste. Men husk, det er godt at have venner hver for sig, og det kan være rart at være sammen med dem uden kæresten. Det er en hårfin balance. Pointen er, hvis du lærer dem at kende, forstår du bedre venskabet.
 • Du må aldrig forsøge at ødelægge et venskab. Det vil kun skabe splid mellem dig og din kæreste. Du må enten komme videre og over din jalousi efter bearbejdelse eller acceptere, at det måske vil ødelægge jeres forhold helt.

Hvis din kæreste er jaloux eller kontrollerende

Vi kan også opleve at være i et parforhold, hvor vores partner er utrolig jaloux anlagt. Der er selvfølgelig et par måder, du kan håndtere det på. Først og fremmest bliver jeg nødt til at snakke om forskellen på jalousi og kontrol. Der er en tydelig forskel mellem de to. En kæreste, der prøver at kontrollere dig, er langt mere alvorligt end jalousien. Jeg har før oplevet at have en veninde, der befandt sig i et meget kontrollerende forhold. Der kan være træk af jalousi, men egentlig handler det om rigtig meget andet. Derfor baserer jeg dette kapitel på hendes personlige oplevelser. Hun har ikke ønsket at udtale sig om det, men har hjulpet og inspireret mig til at dele, hvordan du opdager, om du er i et kontrollerende forhold.

Det kan være svært at skelne det ene fra det andet, derfor har jeg stillet det nemmere op, så du måske kan nikke genkendende til noget:

 • Du oplever, at din kæreste går meget op i, hvem du er sammen med, og hvor du er henne. Personen skal helst vide det hele tiden og bliver vred, hvis du protesterer eller ikke svarer.
 • Din kæreste ringer konstant for at kontrollere, om du nu laver det, du har sagt, du skulle.
 • Du føler dig overvåget og har en konstant klump i maven, når du er ude.
 • Du tager dig selv i at tænke over, om din kæreste nu vil synes, det er okay, det du laver.
 • Du får ikke lov til at være sammen med personer af modsatte køn.
 • Du skal spørge om lov til at gå ud, og du skal komme hjem, når personen siger det

Når vi er i et parforhold med en person, vi elsker, gør ordsproget ”kærlighed gør blind” sig meget gældende. Du opdager ikke, hvor alvorlige disse ting er eller henkaster dem som ”lidt for meget jalousi”.

Min veninde lagde aboslut ikke mærke til, hvor kontrollerende hendes kæreste i virkeligheden var. Efter meget lang tid gik det op for hende, at det han forlangte af hende, ikke var i orden. Hvis du kan nikke genkendende til nogle af de punkter, foreslår jeg, at du revurderer, om det er et forhold, du har lyst til at være i.

Nu hopper vi videre til det mere almindelige og til dels harmløse jalousi. Som jeg har sagt før, er jalousi almindeligt i langt de fleste parforhold. Selv i sunde og dejlige forhold. Jeg har selv oplevet det et par gange, selvom jeg plejer at markedsføre mig selv som værende den ikke-jaloux type. Hvis du oplever, at din kæreste er jaloux, er der et par ting, du skal overveje, før vi går til problemløsningen.

 • Kan der have været nogle hændelser i din kærestes liv, der gør, at han/hun er blevet mere jaloux end normalt?
 • Hvordan kommunikerer din kæreste sin jalousi ud? Skændes I om det? Kommer det pludseligt?
 • Er det noget, du føler begrænser dig?
 • Sker jalousien i forståelige situationer, eller er det helt malplaceret?
 • Føler du, at din kæreste stoler på dig?
 • Kan din egen adfærd være årsagen til din kærestes jalousi?
 • Prøver du på at opføre dig anderledes for at undgå jalousi?

At overveje mange af de her ting er bare en del af problemløsningen. For at komme til bunds med jalousien bliver du nødt til at finde ud af, hvorfor din partner er jaloux. Måske din partner har en god forklaring, eller måske kræver det kun et par småjusteringer. Uanset hvad er jalousi noget, der kan løses i mange situationer. Ofte bunder det i, at din partner føler sig en smule usikker. En læser har sendt en lille historie ind, som jeg synes beskriver, at ærlighed for det meste er meget godt.

PERSONLIG FORTÆLLING


”Jeg har længe gået og været irriteret på min kæreste. Han er konstant jaloux, hver gang jeg mødes med nogle af mine venner og veninder. Jeg føler slet ikke, at jeg kan gå ud, uden at han straks skal være sur og tvær. En dag fik jeg nok, da han brokkede sig over, at jeg skulle mødes med en ven. Jeg forklarede ham, at det betyder meget for mig at komme ud og bruge tid sammen med mine veninder. Min kæreste brød pludselig sammen. Forskrækket spurgte jeg ham, hvad der var i vejen. Han forklarede, at han før har oplevet sin ekskæreste være ham utro og har altid brugt undskyldningen om at skulle ses med en veninde. Jeg var helt målløs, for han har aldrig snakket om en ekskæreste før. Det kom også frem, at han har kigget min Facebook og Snapchat igennem mange gange. Det var utroligt hårdt at snakke om, men jeg forstår ham meget bedre nu og bliver ikke lige så irriteret, hvis han bliver en smule jaloux.”

(Kvinde, 27 år)


Et par gode råd, hvis din kæreste er jaloux:

 1. Spørgdin partner om jalousien. Find ud af årsagen bagved, for det kan hjælpe dig til at forstå, hvorfor din partner reagerer, som personen gør.
 2. Accepter jalousien, men lev ikke efter den. Du må ikke begrænse dig selv i de ting, du gør på grund af den, og lad ikke din kærestes jalousi styre, hvad du må og ikke må. Gør det klart, at du respekterer hans følelser, men stadigvæk gør de ting, du gerne vil, da du netop ikke gør noget forkert.
 3. Hold aldrig noget hemmeligt og lad være med at lyve. Det vil kun bidrage til mere jalousi og mistillid. Prøv at være så ærlig som muligt, selvom det måske skaber en konflikt.
 4. Husk den vigtige kommunikation. Snak om jeres problemer, jalousien og følelserne. Det er den eneste måde, I kan løse jeres problemer. Anerkend det og løs det.
 5. Husk meget gerne at bekræfte din kæreste i, at det er ham eller hende du gerne vil være sammen med. Hvis din partner er jalous kan det også bunde ud i at personen er usikker på dig eller jeres parforhold.

Porno og jalousi

Jeg har efterhånden mødt mange kvinder, som er utroligt snæversynede, når det kommer til deres kærester. Ofte er de typerne, som skal bestemme, hvad kæresten må, og hvad han ikke må. Jeg har oplevet, at det er kvinder, som er utroligt usikre på sig selv. Dermed er det nok en naturlig reaktion og et forsøg på at beskytte sig selv. Hvad jeg efterhånden har lært, er, at vi aldrig har ret til at diktere, hvordan andre mennesker skal leve deres liv. Eller hvad de må og ikke må gøre – og hvem de må se. Vi kan kun give udtryk for, hvad vores egen holdning er, og hvordan vi gerne vil leve vores liv. Og så kan vi indgå kompromiser, som får os til ubevidst og på en sund måde at udvikle os og rykke vores egne grænser.

Jeg har erfaret, at i det øjeblik vi forsøger at skabe restriktioner, skaber det noget helt andet. Nemlig et behov hos den anden for frihed. Især i de unge teenageår kender de fleste af os sikkert til fænomenet om at gøre præcis det modsatte af, hvad der bliver sagt. Når vi forsøger at begrænse andre ved at fortælle dem, hvilke ting de må og ikke må, er det muligt, at vi åbner op for en masse negative ting.

Personligt vil jeg gerne fortælle min historie. Jeg bliver ofte mødt med en forestilling om, at jeg er mere tolerant i mit parforhold end andre. Men det handler om, at jeg er fuldt ud klar over, hvor mine grænser går. Det handler om den kommunikation jeg oplever i mit parforhold og en forståelse af min kæreste, og hvem han er som person. Vi skal på ingen måde finde os i al opførsel. Vi skal kunne se ud over harmløse handlinger og tage de kampe, som er værd at kæmpe. Er det værd at kæmpe en endeløs kamp om at få din kæreste til at lade være med at kigge på andre kvinder? Det synes jeg ikke.

Jeg er sikkert lige så usikker på mig selv, som mange andre kvinder derude kan være. Men det synes jeg ikke skal gå ud over min kæreste, for det har noget med mig at gøre. Når vi er usikre på os selv, vil det ofte være bekræftelse, vi søger hos omverdenen. Typisk forventer vi den bekræftelse fra vores partner. Hvis hans opmærksomhed derimod er rettet mod andre kvinder på Instagram, via porno, eller hvad end det kan være, oplever vi en følelse af ikke at være nok, fordi vi ikke har modtaget den bekræftelse som kvinde, vi egentlig søgte.

Det er ofte, derfor vi er jaloux, når han ser porno eller opsøger andre kvinder på nettet. Vi er simpelthen jaloux over den bekræftelse, han viser i deres retning og ikke i vores.

Personligt gik jeg længe og manglede bekræftelse på et tidspunkt i mit parforhold. Det gik op for mig, at jeg ikke gad bruge mit liv på at gå rundt og spekulere på, hvad min kæreste laver på sin mobil og straffe ham i stilhed for hans manglende bekræftelse. Jeg kan alligevel ikke kontrollere, det han gør, og hvis jeg prøvede, ville han måske gøre det alligevel. Det ville skabe en masse mistillid, løgne og dårligt selvværd i vores parforhold.

PERSONLIG FORTÆLLING


”Jeg har altid vidst, at min kæreste har set porno. Dog endte jeg en dag med at kigge på hans computer for at finde en film med en veninde, og her fandt jeg også bekræftelsen. Jeg havde nok set det porno, han havde liggende, hvis min veninde ikke havde været der. Men jeg synes egentligt, det er okay, at han ser porno, da han skal have lov til at have nogle fantasier for ham selv og have ”ham tid”. På mange måder ser jeg porno som en positiv ting, da han måske kan lære lidt af det og om sig selv og sine egne fantasier. Han fortæller mig også, at han langt hellere vil have sex med mig og have, at jeg færdiggør ham.”

(kvinde, 25 år)


Hvad gør du, hvis du oplever, at din kæreste ikke giver dig den bekræftelse, du søger, eller du bliver jalousien, fordi han udforsker andre kvinder på nettet?

 • Kommunikation er vejen frem. Spørg ind til, hvorfor han gør det, hvilke behov han har og om han holder noget hemmeligt? Hvis jeres kommunikation er dårlig, så kig længere ned i kommunikationsafsnittet, hvor jeg forklarer, hvordan I kommunikerer bedre.
 • Tro på det, når jeg siger, at kærlighed og sex hører sammen, lige indtil det ikke gør. Selvfølgelig hører jeres kærlighed og jeres sex sammen. Men jeg oplever mange mænd sige, at når de kigger på nøgne kvinder, har det intet med dig eller jeres forhold eller jeres sex at gøre. Men det kan være svært, for som kvinde tænker vi på en helt anden måde, end mænd gør.
 • Sæt dine grænser – men respekter ham. Fortæl ham, hvad der går dig på og sammen må I finde en løsning. Husk aldrig at begrænse ham ved at sige: ”Jeg vil ikke have, du gør det”. Han er en voksen mand og kan gøre, hvad han vil. Det er her, du må forklare ham konsekvenserne af det, hvis du ikke kan leve med det.
 • Vær nysgerrig. Vi kvinder har travlt med at se negativt på hinanden, og du hader sikkert allerede de nøgne kvinder på hans mobil. Prøv engang at være nysgerrig og spørg om du må se med. Måske lærer du noget nyt om din kæreste. Føl aldrig, at du skal leve op til det, når han ser porno, ellers ville han ikke være sammen med dig. I kan prøve at se porno sammen? Måske tænder det dig, måske gør det ikke – uanset hvad har du vist engagement overfor din kæreste.
 • Anerkend, hvis det er dit eget dårlige selvværd, som er skyld i, hvordan du har det og arbejd med det. Hvis det er bekræftelse, du mangler, kan det være, du kan få det på en anden måde i dit parforhold eller lære at give dig selv det.

Ingen former for jalousi er ens

Jalousi er en helt almindelig følelse, som vi alle sammen oplever mange gange. Det kan være udtryk for store følelser, drømme eller undertrykte følelser, dårligt selvværd eller indre frygt. Roden til at håndtere det er at finde ud af, hvad din jalousi udspringer fra. Det er i hvert fald, hvad min erfaring fortæller mig.

Derfor er mit bedste råd til jer, at I skal finde jeres egen vej. Måske nogle af de ting jeg har præsenteret for dig i dette kapitel, kan hjælpe dig med at blive inspireret til at løse en eventuel problemstilling. Husk på, at jalousi er normalt i et parhold og mange andre aspekter af vores liv. Det er sjældent, vi oplever helt at være jalousifri. Du skal ikke bebrejde dig selv eller din partner for jeres jalousi, men arbejd med det og få det bedste ud af situationen.

LÆSERNE FORTÆLLER


Nu er jeg single, men da jeg havde en kæreste, blev jeg til tider jaloux, men han gjorde det heller ikke altid nemt for mig.

Vi bliver begge nogle gange jaloux, men den bedste medicin mod jalousi er kommunikation. Jeg kan nogle gange få kørt mig selv helt ned i et hul, fordi jeg overtænker hans seksuelle fortid. Jeg føler mig virkelig dobbeltmoralsk, da jeg selv har en fortid, men på en eller anden måde så er han stadig skurken. Jeg kan nogle gange blive ædt af den følelse, men så snart jeg fortæller ham, hvad det er, jeg føler uden at bebrejde ham for noget, så føler jeg, at der er en byrde løftet fra mine skuldre. Det giver på samme tid en mulighed for ham at fortælle mig hans tanker om jalousi, og ærlig talt hjælper det rigtig meget mig, når han fortæller, hvad han har været jaloux over før. Man føler sig bare lidt mere menneskelig, og så føler jeg også helt sikkert et stærkere bånd efter at have talt ud om sådan et følsomt emne.

Jeg bliver jaloux, når han hellere vil bruge tid på andre end mig – eksempelvis venner eller familie, fordi det føles som om, at jeg ikke længere er interessant. Jeg bliver jaloux, når han interagerer med andre kvinder, fordi jeg er bange for han skifter mig ud, efter jeg er blevet mor og har ændret mig rigtig meget.

 Jeg ved godt at min kæreste er en pæn soldat, så kan godt blive lidt jaloux, når en anden flot kvinde kigger efter ham.

Jeg er mest blevet jaloux, hvis min kæreste skal i byen og ikke har kunnet give mig ordentlig information om, hvad han skal, og hvem han skal være sammen med. Så føler jeg, han holder noget hemmeligt og udspørger ham, hvor jeg så virker enormt jaloux.

Det er ulideligt at være. Min kæreste har mange tidligere kvindelige kollegaer og veninder, som han ser og tager i byen med. Men jeg har aldrig mødt dem, så derfor bliver jaloux.

Når der har været utroskab, er man mistroisk og jaloux hele tiden. Tjekker alt, hvad han laver, spørger hele tiden og tror, at der er en anden konstant.

Min usikkerhed på mig selv gør, at jeg bliver jaloux, når jeg føler en anden kvinde vil være bedre til min mand.

Jeg kan bare ikke lide at dele, når jeg er i et forhold, og mistænker pludseligt alle kvinder at ville have min mand.

Jeg bliver jaloux, når jeg føler, at min kæreste bruger mere tid sammen med alle andre. Jeg vil nemlig gerne se ham hele tiden, men det ved jeg godt, vi ikke kan. 

Vi har været sammen i over ti år, og for nylig fortalte han om en sexpartner, som han ellers aldrig tidligere har nævnt. Ved ikke helt, om jeg var jaloux, men synes, det var lidt underligt, at han aldrig tidligere har fortalt, at han havde været sammen med hende. Det er en, vi sommetider har set til forskellig komsammen.

 Jeg har ikke verdens bedste selvværd og selvtillid, så der skal ikke altid så meget til. Hvis han viser en anden kvinde opmærksomhed, så bliver jeg let jaloux.

Se Også