Eller hvad?

Det er selvfølgelig helt okay at have sin mening her. Måske mener du, at det handler om at dele det 50/50, eller at det handler om, hvem der har mest brug for at lytte og snakke i den pågældende situation.

Men min teori er, at gode veninder faktisk LYTTER meget mere, end de snakker. Og det betyder ikke hele tiden. Men det betyder meget af tiden.

Hvornår skal du lytte mere end du snakker?

Jeg vil gerne udfordre dig lidt på det, som du normalt gør i din vennegruppe eller overfor din rigtig gode veninde. Du skal prøve, ganske enkelt, at udvælge tidspunkter, hvor du udelukkende lytter.

Og det skal du ikke kun gøre, når din veninde har brug for det. For selvsagt, så lytter man jo, når der er krise. Basta.

Men prøv istedet at fokuser på at lyt meget mere, end du normalt gør i en helt almindelige “veninde-situation”. Tag på kaffedate med din bedste veninde, eller bare på shopping, og fokuser så på at have ørene ude. Det kan du gøre ved at være ultra-opmærksom, og spørge ind med en masse HV-ord. Det er faktisk super nemt og ligetil.

Spørg meget mere interesseret end du normalt gør. HVORFOR egentligt det? Har du tænkt over at se det på den måde? Og hvordan har du det egentligt efter det der skete for et par uger siden med kæresten eller ham flirten?

Er man gode veninder, når det er tvunget at gøre noget?

Ja. Det er man.

For denne øvelse handler om, at du aktivt interesserer dig for din veninde. Vi har SÅ travlt med at gå med hovederne i vores telefon idag, eller snakke om vores egne bedrifter, at vi glemmer andre.

Og tit, så er vi ikke engang selv klar over det.

Det er derfor, at du skal begynde at finde situationer, hvor du sætter din veninde i fokus, og hvor det er HENDE, som der primært får lov til at snakke. For hvis det kun er i krisesituationer, hvor du virkelig lytter, så går du glip af så mange andre tanker, din veninde tumler rundt med.

Så frem med lytteværktøjet. Undersøgelser viser faktisk, at når mennesker får lov til at snakke, hvor andre lytter, så føler de at samtalen er op til dobbelt så givende og god.

Du kan bare prøve kræfter med det et par gange, og så vil du hurtigere opdage, hvordan jeres venskab bare bliver bedre og bedre.

Og giver DU plads til at din veninde kan snakke, så går du også lov til det i langt højere grad i fremtiden, da hun vil føle, der er plads til begge parter i relationen.

Tidligere artikelMin første gang med… sex i badet
Næste artikel10 råd fra Miss Grey Psykologen: Slut fred med din krop
MISS GREY REDAKTØREN
Hej med dig (forhåbentligt faste læser). Mit navn er Mette, og jeg er stifter af konceptet - Missgrey.dk. Jeg er det, du kan kalde tovholder på hele projektet - og jeg sørger for, at der er styr på Missgrey-teamet og sitet. Jeg håber, at det her univers kan være med til, at du selv - midt i livet - tør og har lyst til at debattere lidt om sex, singlelife, kærlighed, vilde følelser og op/nedture i dit liv. Derudover skriver jeg også indlæg her på sitet for at sætte lidt skub i debatten, og fordi, jeg ofte har et eller andet på hjerte, som bare SKAL ud. Du kan ALTID kontakte mig på: Mette@missgrey.dk - husk også at besøge os på vores site: www.missgreyclub.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here