Mere sex og få smukt hår

udgivet:

Gæsteindlæg: Mandeblogger udtaler: “Jalousi bunder i frygten for at blive dumpet”

Jalousi er en stor køter 

Er du nogle gange træt af jalousi? Hos dig selv eller hos andre?

Er det den store køter, som snapper af din tryghed og fortærer din sikkerhed?

Vi har været sammen i snart 20 år, men jalousien er stadig med os, som en, til tider, grum sort køter, som løber mellem benene på os og bider os i haserne.

Mandeblogger har tidligere skrevet for Miss Grey. Her kan du læse hans første indlæg til Miss Grey, som handler om styrkeforholdet i et BDSM-forhold.

Jalousi bunder i frygten for at blive dumpet…

Måske kan det være en trøst, at jalousi er en del af at være menneske. Det er et grundvilkår i alle relationer. Jalousi er ikke det samme som misundelse. Jalousi bunder i frygten for at blive dumpet. Misundelse er, når man ikke kan unde en anden et eller andet, fordi man selv dermed føler sig formindsket.

Jalousi er dermed en langt stærkere og mere grundlæggende følelse end misundelse, som er mere forbigående. Jalousi er så stærk en følelse, at den kan være en formildende faktor i en retsat. Det kan misundelse ikke.

Du kender sikkert frygten for at miste en person eller en særlig plads i andens liv eller i en vennekreds. Det er et vilkår, som er tæt vævet sammen med magt, kærlighed og begær. Jalousi er ikke kun en ”børnesygdom” i nye parforhold, som skal overvindes. Det er en del af at være menneske.

Men, måske overraskende, kan den også være en kilde til lyst.

LÆS OGSÅ: Mit løfte og min medicin mod jalousi: “Du er fri til at have andre mænd så længe du gør, hvad jeg siger i vores seng.

Et biologisk grundfjeld 

Mandebloggers kone fortæller:

Min mand og jeg blev hurtigt enige om, at hvis vi skulle leve et liv sammen, så var det urealistisk at kræve absolut troskab i tanke og handling af hinanden. Det var urealistisk og umenneskeligt at kræve af hinanden, at vi ikke måtte lade os fascinere af andre eller glide med øjeblikket til en fest og give sig hen. Det var ikke et løfte om et åbent forhold. 

Det var en fælles beslutning om, at indbygge en sikkerhedsventil i parforholdet. En sikkerhedsventil, som skulle sikre, at parforholdet ikke kæntrede på grund af luftmangel. Hvorfor give hinanden et løfte, som det er menneskeligt umuligt at holde, men som kan blive anstødsstenen til et kæntret parforhold?

Vi gav hinanden et løfte om at give hinanden plads til fejltrin på min mors og hans svigermors køkkengulv. Vi havde anerkendt biologiens tvingende kraft og havde dermed taget brodden af frygten for konsekvenserne af at træde ved siden af. Vi havde begge tilgivet hinanden på forhånd, for de fejltrin, som vi uafværgeligt ville komme til at begå, hvis vi skulle leve et langt liv sammen med børn, jobs og en opslidende hverdag.

Og i mange, mange år, gav dette løfte os styrke til at arbejde sammen år efter år.

LÆS OGSÅ: Mandeblogger fortæller om første gang i en Swingerklub

Åbenhed 

Mandeblogger fortæller:

For fire år siden besøgte vi en swingerklub for første gang, jeg fik besøg af konepasseren.dk og han begyndte at drømme højt om et liv med mig og en fast husveninde. Men det var ikke altid lige let at få følelserne under kontrol:

”Da vi for alvor begyndte at swinge, holdt jeg op med at være så sikker på hende. Hvorfor? Min hustrus skønhed og empati tiltrækker sig altid opmærksomhed ved sociale arrangementer, fester og i swingerklubber. Hun er dronningen. Honningkrukken, som de små bier flokkes om og som får bjørnene til at slikke sig om munden og brumme dybt. Jeg følte mig til overs og overset. På trods af, at min hustru forsøgte at forsikre mig om, at jeg intet at have at frygte, så kunne jeg ikke ryste følelserne af jalousi og misundelse af mig. Min hustrus byture blev til vågenætter ved telefonen, hvor jeg sov med åbne øjne og hånden omkring mobilen.Jeg var jaloux, fordi jeg var bange for at miste hendes interesse og hendes begær til fremmede. Og jeg var misundelig, fordi jeg hemmeligt ønskede, at jeg kunne tiltrække mig den samme eller mere.” 

De oprindelige biologiske vilkår, som havde dannet grundlag for vores aftale, var dermed ikke længere en almen menneskelig svaghed, som skulle indarbejdes i parforholdet, men et alment menneskeligt vilkår, som kunne udforskes og udnyttes. Dermed var grundvilkårene ændret. Fra at blive anset som en almen menneskeligt vilkår – som vi måtte tage højde for – blev det et alment menneskeligt vilkår, som kunne udnyttes og anvendes i ægtesengen.

Mandebloggers kone fortæller slutteligt:

Det tænder ham, når jeg går i byen, og han kan godt lide at fantasere om, hvad jeg laver:

”Engang kom jeg beruset hjem. Han lå i vores ægteseng. Han tog mig hårdt mens jeg fortalte ham, hvorledes den fremmede mand tog mig mellem benene i baren. Om hvordan jeg nød det. Vores små spil. Det var super lækkert at se ham blive jaloux og liderlig på samme tid. En djævelsk ring af smerte og lyst. Han kastede sig bevidst frem og tilbage mellem dråber af skarntyde og duften af moskus. Jalousi og liderlighed. Frihed og ejendom.” 

Mandeblogger

Mandeblogger driver sin egen blog,  hvor han fortæller om sine seksuelle erfaringer i et ægteskab. Mandeblogger blogger under et alibi – Cortado Marlowe – for at holde de følsomme og personlige emner for sig selv: Livet med sin hustru og lysten til hende, BDSM, Swingerliv (Mandeblogger har været eksponeret med et interview om dette i Ekstra Bladet før), kønsroller, fantasier, porno og hvad der ellers indrammer elementer i hans forståelse af sex og sit eget sexliv. Hvis du har spørgsmål til mandeblogger, svarer han også gerne på dem. Du kan skrive ind til ham på cortadomarlowe@gmail.com, hvis du er mand og gerne vil vide mere om dine egne tanker og lyster til at udforske BDSM med din kvinde.

Se Også