Kære læsere.

Netop hjemvendt efter en dejlig uges ferie ved Vesterhavet, er Miss Robinson spring fyldt med energi og fuld badulje… næsten. Har brugt de sidste tre dage på sygdom, men venner, det er vilkår, og sådan er livet! Alligevel har jeg støvet min computer af, den har også været på ferie i 14 dage. Total offline…næsten, lidt nysgerrig er man jo alligevel. Facebook, Instagram og Twitter holder jo ikke ferie, og jeg vil ikke gå glip af noget. Dog har vi praktiseret “telefontid-pauser” hele ugen, uden at afstemme forventninger om, hvor meget tid vi skulle bruge på sociale medier, iPad og telefon. Vi har ubevidst holdt det på et minimalt, og jeg er faktisk stolt af familien. Vi klarede den! Fokus har været på samvær, familiehygge og nærvær.

Men mange familier klarer den bare ikke ligesom os.

Skilsmisseprocenten er altid ekstra høj i sommerferien. Ja, tænk engang. Vi hørte NOVA på vej hjem fra Legoland, hvor de talte om, hvorfor det er, at skilsmisseprocenten er så høj i sommeren. Hvad det er der gør, at hele læsset vælter og skilsmisserne bugner i sommeren. Radioen havde en parterapeut igennem, der udtalte sig om årsager og hvordan man kunne forebygge problemerne. I virkeligheden handler det om, at familierne og ægtefolk har alt for travlt i hverdagen. De får ikke afstemt forventninger til hinanden og forholdet, småproblemer ophober sig og bliver ikke løst. Når så ferietiden kommer, og man skal bruge en masse tid sammen, man har tid til at tænke lidt mere over tingene eller finder ud af, at nu skal man til at tale sammen om andet end vasketøj, skole og fodbold, så springer alle problemerne frem, og det hele vælter. Man har pludselig en masse konflikter der skal løses, i ferien, og det går voldsomt galt.

Få ryddet op i problemerne inden ferien, giv hinanden taletid og vigtigst af alt, afstem forventninger.

Var de råd terapeuten satte fokus på. I stedet for at gemme på de små irritationsmomenter og årsager til problemerne, så få dem løst og gerne inden I tager på ferie. Mange par har en tendens til at leve i vaner og gentagelser. Det er her det går galt, de kommer med på ferie. Et klassisk eksempel: Hun er træt af, at han ikke gør huslige pligter som hun helst vil have det, og han er træt af, altid at blive irettesat og har opgivet at sige noget. Hun lytter ikke mere og han siger ikke noget mere. Her er man simpelthen nødt til at gribe i armen på hinanden og få talt ud. Giv hinanden taletid. Aftal på forhånd en dag, hvor I taler sammen, og hvem der har taletid. Ikke afbryde hinanden og lær at lytte. Tro mig, det virker! Bin there done that.

Afstem forventninger til ferien og tag børnene med i dialogen.

Hold familiemøde inden I bestiller ferie. Hvad forventer I hver især af ferien? Hvad har I lyst til at foretage jer? Ingen er ens, og alle vil sikkert hvert sit. Men når forventningerne kommer på bordet, er det lidt nemmere at planlægge og gå på kompromis. Her taler vi selvfølgelig også om par uden børn. Den ene elsker museer og gamle bygninger og den anden elsker at ligge ved poolen gå på bar.

Der skal virkelig forhandles og planlægges. Men hvis alle er tilfredse, så bliver ferien 100% federe og alle kan nyde det.

liderlig om sommeren

Mr. Handy og jeg er heldigvis meget enige om, hvor vi skal hen, og hvad vi skal foretage os. Med små børn er det lidt begrænset, hvad man kan kaste sig ud i. Vi har efterhånden været i alle forlystelsesparker og Zoologiske haver i Danmark. Med aldersforskellen på børnene, kommer man til at tage turen flere gange. Legoland for 6. gang, men nu er det også slut! Efterhånden er børnene ved at blive større, så lidt anderledes destinationer er kommet på bordet. Vi har primært holdt ferie i Danmark. Sommerhuse i hele landet. Vi har turneret landet rundt. Heldigvis har vejret for det meste været med os, så det har været nogle dejlige sommerferier.

Vores største udfordring som par, har selvfølgelig været adgangen til sex og samvær. Danske sommerhuse har det med at være bygget af træ og tynde vægge. Man bor meget tæt på 45 kvm og kan nemt høre, når en i naboværelset slår en skid. Forholdene er bare ikke til, at Miss Robinson kan skrige sine orgasmer ud. Ja, man kan dæmpe sig med en hånd for munden og hovedet i en pude, og lidt ophidsende og udfordrende er det da, at man skal være stille. Men alligevel, det er bare ikke det samme.

Feriesex skal der være plads til. Det er her man har overskud til det.

To senge har vi ødelagt på vores ferier. Vi bruger altså sengen til andet end at sove i, også når vi er på ferie. Jeg ved ikke hvorfor, sommerhusejere vælger at møblerer sine sommerhuse med skodsenge. Pindebrænde og gammelt møg, der ikke kan holde til noget. Første gang det gik galt, lå vi pludselig begge to på gulvet i midten, benene under sengen i midten var bristet. Vi skreg af grin, mest af situationen, men også fordi det var vildt svært at komme op fra sådan en ødelagt seng. Nøgne forsøgte vi at finde alternativ til midlertidig reparation, så sengen kunne holde natten over. Dagen efter måtte vi lige en tur i byggemarked og købe træ og vinkler, så vi kunne reparerer den igen. Sjovt nok er det første vi kigger på, når vi lander i et feriehus, hvordan sengen er og om den lige skal have forstærkning.

Og hvor vil jeg så hen med alt det her? Det skal jeg siger jer, vi har været der før, og jeg siger det igen! AFSTEM FORVENTNINGER! Ingen læser tanker. Åben munden og sig hvad du vil have og godt kunne tænke dig. Det gør bare livet så meget nemmere i længden.

YOLO

Lumre knus fra

Miss Robinson

HUSK: Du kan følge med hos vores allerskønneste Miss Robinson på siden: “Det Lumre Hjørne” ved at klikke lige her. 

DEL
Tidligere artikelEr vi blevet deltidskærester?
Næste artikelJægermeister og 5 stive nordmænd!!!
MISS ROBINSON
Miss Robinson her! Jeg er det modne indslag på Missgrey.dk, og som den modne sexblogger i flokken, forventer man, at blogindlæggene omhandler alt fra det modne liv, set fra en moden synsvinkel. En bred palet af oplevelser, råd, vejledning og guides fra en kvinde, der efterhånden har prøvet en del, og har god erfaring på kontoen. Med god humor og lidt ironi, rådgiver jeg bl.a. om alt fra jalousi, utroskab, sexliv, børneopdragelse og livet som mor og hustru. Guider om udfordringer og problematikker, der kan opstå med svigerfamilie, veninder, manden og arbejdskolleger. Men også guides til, hvordan man forholder sig som mor og hustru, det at blive ældre og hvordan man plejer og værner om et godt sexliv, som moden kvinde og par. Jeg er til dagligt mor til tre og gift med min lækre håndværker, Mr. Handy, og lever et harmonisk familieliv. Som moden kvinde i fyrrerne, er jeg nået til et punkt i mit liv, hvor jeg hviler i mig selv, og sætter stor pris på et eksperimenterende og indholdsrigt sexliv. Livet skal ikke være kedeligt, det skal leves! YOLO. // Mail: Missrobinson@missgrey.dk - for kontakt! - Husk også, at du kan finde mere fra Miss Robinson på hendes egen side og blog: www.detlumrehjorne.dk <3

EFTERLAD ET SVAR