Missgrey psykologen "Derfor falder du for dårlige destruktive mænd"

udgivet:

Drop din jalousi kvinde: “Og giv din mand noget plads”

Jalousi er en grim ting. Og især hvis du lader det florere rundt i dit parforhold. Jeg oplever så ofte kærestepar, som konstant skal vide, hvor hinanden er. Og som ringer 40 gange, når deres partner er ude. Som kontrollerer hinandens hverdag til punkt og prikke, fordi de simpelthen er bange for, hvad der sker, hvis de ikke gør dette.

Jeg får nok hug for den her. Men må være helt ærlig og sige, at denne problemstilling, oftest er møntet på kvinderne. Og IKKE deres mænd.

Ikke for at sige, at der ikke findes mænd, der er jaloux anlagt. For det gør der helt sikkert. Jeg oplever bare som udgangspunkt, at kvinderne er de værste til det. Jeg har et par veninder, som sågar har en APP til at finde, og følge hvert eneste skridt deres partner tager i løbet af dagen. Eller veninder, som har alle koderne til deres mænds Facebook, Instagram, Snapchat osv. Så de hele tiden kan følge med. Og kontrollere dem.

Hvad i alverden går det ud på? Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at du som kvinde til tider kan blive ramt af jalousi. Det bliver jeg også selv fra tid til anden. Og det er forfærdeligt, men hold det dog for dig selv. Og lad det for guds skyld ikke gå ud over din mand, at du er usikker. Medmindre du har et ordentligt grundlag for det.

Jeg kan forstå det, hvis din kæreste har været dig utro, eller skrevet frække beskeder til en anden kvinde, at du så bliver jaloux. Men på den anden side. Hvorfor er du så stadig sammen med ham?

Jeg kunne ikke forestille mig noget mere irriterende end at bliver kontrolleret af min partner på den måde. Jeg var blevet komplet vanvittig. Min kæreste Mr. Perfekt er meget væk grundet hans arbejde. Og tager ofte på ferie med alle hans kammerater. Og Ja, jeg kan da godt få lyst til at overvåge ham til tider, eller kime ham ned i tide og utide, når han er afsted, for at have styring over, at han ikke laver noget dumt.

Men jeg er simpelthen bare nødt til at huske på, at den jalousi der kommer frem i mig der, er noget, der sker inde i mig selv. Og noget som jeg selv må arbejde med at få styr på. Det er på ingen måde hans fejl. Og han har ikke på noget tidspunkt givet mig grund til at jeg skulle tvivle på ham – så hvorfor gøre det?

Nu er det tid til at stramme op, kvinde!

Nu skal det her indlæg ikke udelukkende lyde som et surt opstød. Og jeg ved godt, at jeg er vildt dårlig til at pakke tingene pænt ind. Men hvad er det egentligt du er bange for? At han er sammen med en anden? Eller at han ikke kommer hjem igen? Hvis det endelig er tilfældet, er der jo alligevel ingen idé i at være sammen med ham?

Tro mig. Det dræner din mand fuldstændig, at du er jaloux og kontrollerende. Han har behov for luft. Og for at være sig selv. Han skal have lov til at tage i byen, eller på ferie med sine kammerater. Og lov til at have hans Facebook, Instagram og Snapchat for sig selv. Uden at du står og glor ham over skulderen. Han skal have lov til at lade op væk fra dig, på samme måde, som du selv skal nogle gange.

Et sundt og godt forhold bygger på kærlighed, tillid og ærlighed. Og ikke på jalousi, mistillid og overvågning. Så hvilken kæreste vil du gerne være?

Smid gerne en kommentar under dette indlæg, eller kontakt mig på: ml@missgrey.dk – og giv din mening til kende. De kærligste hilsner fra Miss Lara <3

Drop din jalousi

Se Også