Missgrey-blog-cover

udgivet:

5 gode råd til at nå dine drømme!

Kæreste læsere!

Vi går nu endnu en fantastisk søndag i møde, og det betyder jo som regel, at vi også rammer temasøndag!
Og denne søndag snakker vi på Miss Grey om karriere, personlige drømme og kærlighed.

Jeg personligt er på forkant med dette emne, og har nærmest planlagt det meste af mit liv. Nogle vil sige, at det er noget nært umuligt, men det er altid godt at have et mål at gå efter – selv børnene er nærmest planlagt i mit og Mr. Greys liv, men jeg er også af den mening, at det bliver nødt til at være lidt planlagt, i forhold til karrieren jeg gerne vil starte på et tidspunkt!

5 gode råd til at nå dine drømme!

I mine unge dage (gymnasie årene) havde jeg absolut ingen idé om, at mit fremtidige job skulle omhandle omsorg, mennesker og det at have andre folks liv i hænderne. Alt dette fandt jeg først ud af, da jeg tog et sabbat år og tog på rejse i udlandet.

Jeg siger IKKE, at det er det der er bedst for dig, men tag dig den tid det tager, til at finde ud af, hvad det er du vil opnå karrieremæssigt, så du ikke ender med at springe på den forkerte uddannelse, for derefter at droppe ud et år efter. Der er intet der er mere demotiverende end at føle, at man har valgt den forkerte vej!

  1. Skriv en liste med ting du går op i. F.eks. var min, at jeg (rent faktisk) elskede at arbejde med børn, bl.a. gennem babysitting! Desuden var jeg god til kundekontakt gennem mit tidligere arbejde, og så elskede jeg at være social med alle slags mennesker.
    Hvis du ikke er god til sociale events, så skriv det ned – det kan blive en afgørende faktor for din kommende uddannelse – der er en uddannelse til alle! Hvis du er en person, der ikke kan sidde stille, så skriv det ned – for så skal du jo helt klart ikke ende som kontormus!
  2. Efter at have skrevet din liste, så lån uddannelsesbogen på biblioteket eller tjek uddannelsesguiden ud på nettet! Her kan man ud fra kriterier søge uddannelse, og læse om hvad de går ud på, og hvad du kan tjene pr. år.
  3. Læg en 5 eller 10 årsplan – det lyder underligt! Men skriv eventuelt ned, hvad du kan nå af uddannelse på enten 5 eller 10 år. Dette vil give dig et overblik over din situation, og husk nu endelig, at tænke økonomidelen ind i planlægningen! Nogle uddannelser kan koste dig det hvide ud af øjnene, så denne del, skal der selvfølgelig også være styr på.
  4. Find din uddannelsesby. Først skal du se på, hvor det geografisk er muligt, at tage din uddannelse, og dernæst placere dig det sted, du vil føle dig hjemme. Føler du dig ikke hjemme i byen, kan det blive svært at færdiggøre uddannelsen, da hjemveen måske vil trække på ens kræfter og lyst.
  5. Som det vigtigste, skal du nu søge uddannelsen. Og lad nu være med at søge kun ét sted, sørg for at have nogle plan b’er og c’er klar, hvis nu ønske nr. 1, skulle være fyldt, og desværre må afvise ansøgninger!

Hvad er mine drømme? Og har jeg nået det jeg ville?

Mit mål er at blive psykolog indenfor børneområdet. Jeg har altid været utrolig fascineret af psykologiens verden, og har selv nogle søskende, der bl.a. er autist og asperger. Dog er den præcise uddannelse jeg gerne vil tage, rigtig dyr, og det har derfor krævet rigtig meget planlægning, og opsparing – dog regnede jeg ikke med, at Mr. Grey ville komme ind i mit liv, og vi på det her tidspunkt skulle investere i Volvo, villa og vovse!

Jeg har ofret dele af mine drømme, og ligeså har Mr. Grey – bare så vi kan få det liv vi drømmer om sammen. Jeg skal heller ikke være bleg for at indrømme, at vi går og planlægger en graviditet til oktober, da vi føler, at det passer ind i vores liv og det sted vi er på det tidspunkt.

Jeg føler selv at jeg har nået det jeg vil, og der kommer så meget endnu, som jeg selvfølgelig skal dele med Mr. Grey. Så jeg fortryder ikke, at jeg har ofret lidt af mine drømme, for at få det her liv med min mand.

Tag et skridt af gangen i livet, og tag en chance indimellem, det kan aldrig gå helt galt! :-*

– Hvor er du i dit liv, og hvad mener du om, at jeg har ofret lidt af mine drømme? Læg en kommentar i feltet nedenunder eller skriv privat til mig på min mail MQ@MISSGREY.DK 🙂

Xoxo

– Quinn <3

Se Også