Kære læsere

Velkommen til ‘Felicitys Frække Forelæsninger’. Denne lektion handler om det fysiske klimaks og den mentale forløsning, der til sammen udgør orgasmen.

I dette indlæg går vi i dybden med den kvindelige orgasme og definitionen af denne, hvorefter der vil være en forklaring af den fysiske og mentale del af orgasmen. Formålet med denne frække forelæsning er at uddanne jer i orgasmens mystiske verden, for når I kender til mekanismerne bag en orgasme, er I et skridt tættere på at opnå den.

God fornøjelse!

“The big O”

Først og fremmest skal vi i fællesskab blive bedre til at sætte ord på den kvindelige orgasme, for hvor mange er Jer er i stand til at beskrive, hvad en orgasme egentlig er, og hvordan det føles?  Jeg ser mig selv som et bevidst menneske, når det kommer til min seksualitet, men personligt ser jeg det som en udfordring at skulle forklare det.

Når man spørger eksperterne (sexologer, videnskabsmænd osv.) til råds kan man hurtigt komme i tvivl. Der findes nemlig utrolig mange måder at beskrive det på. Nogle tager udgangspunkt i den kropslige reaktion, der i litteraturen beskrives som sammentrækninger af bækkenbundens muskulatur, mens andre beskriver det som den seksuelle oplevelses klimaks.

Personligt er jeg kun enig til en vis grad i overstående, da orgasmen ikke er det fysiske respons alene, da det følelsesmæssige komponent spiller mindst ligeså stor en rolle for mig. Derudover er mit seksuelle klimaks ikke nødvendigvis forbundet med, at jeg selv kommer, da jeg har haft en række seksuelle oplevelser, som jeg finder meget mere spændende end selve forløsningen, men det er nogle helt andre historier, som jeg gemmer til en anden god gang.

De mange forskellige definitioner af orgasmen gør, at vi arbejder med et begreb uden en præcis beskrivelse. Jeg undrer mig derfor over, hvordan man ved, man har haft en orgasme, hvis der ikke ved nøjagtigt, hvad der er tale om? For mig er viden lig med magt, så hvis man ved, hvad der sker i fysisk og mentalt i forbindelse med klimaks, er man efter min mening bedre i stand til at overgive sig til den intense følelse, der indtræffer, når man kommer, fordi man ved, hvad der sker og kender den fornøjelse, der følger den. Så læs endelig videre, hvis du har lyst til at lære mere og derved blive bedre til at give dig hen til nydelsen.

Det fysiske klimaks

Kroppens forandringer op til orgasmen er tydelige i form af hurtigere vejrtrækning og stigende puls, som skyldes ophidselsesfasen. Noget der ikke er synligt, er centralnervesystemets signalering til hjernens belønningscenter, som svarer på nervernes signal ved at sende oplevelsen af  nydelse tilbage til kroppen, hvilket resulterer i orgasmens kropslige reaktion, der ses at være sammentrækninger af de nedre bækkenbundsmuskler, der for kvinder og mænd ligger omkring kønsorganerne og anus.

Et tip til de af Jer, der har svært ved at mærke om, kroppen reagerer som beskrevet. Stik en finger op i en af dine åbninger lige før eller under orgasmen. Alt efter hvor du fører den op, vil du mærke enten din skede eller anus arbejde i en pulserende bevægelse, der klemmer rundt om fingeren og slipper den igen ret hurtigt. Min erfaring er, at sammentrækningerne er lettest at mærke ved stimulering af klitoris.

Kvindens orgasme varer 20 sekunder eller længere, hvorimod mændenes fornøjelse ikke er længere end 3-10 sekunder. Derudover har vi som kvinder ikke den såkaldte refraktærperiode, som er et tidsrum, hvor muskel – eller nervecellerne skal oplade for igen at være modtagelige overfor aktivitet. Refraktærperioden gør altså, at kvinder kan få flere orgasmer i træk, fordi vores celler ikke behøver den samme “hvileperiode” som mændenes.

orgasme

Den mentale forløsning

Vores mentalitet styres ligesom kroppen af vores hjerne. Her er det til dels hjernens udskillelse af neurotransmitteren dopamin, der får os til at føle lykke og opstemthed. Det er de følelser, som dopaminen forårsager, der gør os afhængige og giver os lyst til mere, fordi det opleves af kroppen som fornøjelse. Derudover udskiller hjernen kærlighedshormonet oxytocin, der blandt andet gør, at vi knytter os til hinanden.

Ved hjerneskanninger er der observeret aktivitet i mere end 30 af hjernens regioner ved seksuel ophidselse. Det mest interessante fund er efter min mening, at disse skanninger har vist, at mennesket bogstavelig talt mister kontrollen under sex, eftersom den forreste del af hjernen også kaldet det orbitofrontale cortex simpelthen slår fra, når orgasmen indtræffer. Fordi denne del af hjernen er styrende for vores selv-evaluering, fornuft og selvkontrol giver det altså mening, at man ofte mister kontrollen over sig selv under en orgasme.

Sidst men ikke mindst tyder hjerneskanningerne på en eventuel sammenhæng mellem nydelse og smerte, da man hos undersøgelsens kvinder så, at der var et bestemt hjerneområde forbundet med smerteoplevelsen, som lyste op under orgasmen.

Over and out!

Det var alt for denne lektion. Jeg håber, at indlægget faldt i Jeres smag og har givet Jer en større indsigt i, hvad der sker med os, når vi kommer, og hvorfor det er forskelligt mellem kvinder og mænd.

Sidst men ikke mindst, vil jeg lige fortælle Jer, at I er mere end velkomne til at komme med forslag til stille spørgsmål til mig. Jeg tager imod alle Jeres henvendelser og besvarer dem personligt på min mail mf@missgrey.dk

Tak fordi I læste med – Jeg håber på at høre fra Jer!

– Miss Felicity

Tidligere artikelGuide: Skal Mr. Grey stryge skjorten?
Næste artikelMin første gang med… offentlig sex
MISS FELICITY
OBS: Miss Felicity blogger ikke længere hos Missgrey.dk. Hendes tidligere indlæg er stadig tilgængelige her på siden. Dem er du velkommen til at læse. For spørgsmål, da skriv til: Mette@missgrey.dk. Beskrivelse af Miss Felicity: "Jeg er blogger her på Miss Grey, hvor du kan kende mig under navnet Miss Felicity. Jeg byder dig velkommen til min verden, hvor jeg ærligt og uden filter skriver om mit liv som ung kvinde med alt, hvad det indebærer, når det kommer til kærlighed og sex. Mine indlæg handler altså om alt fra min sexede singleperiode til mit parforhold med Mr. Boyfriend, som jeg snart skal have mit første barn sammen med. Samtidig leverer jeg guides her på bloggen med fokus på at rådgive dig ud fra mine egne erfaringer med eksempelvis BDSM, som jeg er meget stor fan af. Du vil også kunne finde mere videnskabelige artikler fra min hånd, da jeg elsker at fordybe mig i forskning omkring sex og samliv. Denne passion vil jeg meget gerne dele med dig, så vi i fællesskab kan blive klogere på sex og følelser, der til tider kan være en kompliceret affære. Kort sagt indeholder mine blogindlæg altså lidt af det hele, så hvis du har brug for en veninde, der er hudløst ærlig og gerne giver dig et godt råd eller to med på din vej, kan du trygt følge med hos mig her på Missgrey.dk."

2 KOMMENTARER

  1. […] Mange udefrakommende forbinder S/M med vold og ydmygelse, men sådan er det ikke i min verden. For mig handler det på ingen måde om at blive tæsket gul og blå, for det kan umuligt være rart. Faktisk har jeg aldrig haft et eneste mærke efterfølgende. Derimod har S/M mange andre formål som eksempelvis magtovergivelse, pirring, fokus og tillid. Mange par bruger denne form for sex som et krydderi til deres øvrige sexliv, som er baseret på hengivenhed, intimitet og respekt for hinanden. S/M behøver overhovedet ikke være ekstremt. Efter min mening er intet forkert i at tænde på denne form for sex. Som jeg ser det, er der en vis form for aggression forbundet med alle former for sex. Faktisk kan sammenhængen mellem smerte og lyst være ret så naturlig, eftersom forskning har vist, at der skabes aktivitet i et bestemt hjerneområde, som forbindes med smerteoplevelsen, når man som kvinde får orgasme. […]

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here