Guide: Hvordan kysser man godt?

Det er de færreste, som har lyst til at blive husket som hende eller ham, der kysser, som var det en helikopter, der har travlt med at få luft under propellen. Derimod vil man gerne huskes for det uforglemmelige kys. Kysset, som får tid og sted til at forsvinde, måne og sol til at dukke op på nethinden og benet til at lette bare en lille smule. Derfor undersøger Sexskolen, hvordan kysser man godt? Kan du huske filmen “The Princess Diary”? Her drømmer Mia Thermopolis aka Anne Hathaway om det perfekte kys hele filmen igennem. Hun har en idé om, at det findes og at det må være sammen med skolens perfekte fyr. Men hun bliver hurtigt klogere. Det handler hverken om “det perfekte set-up”, den perfekte fyr eller de perfekte omgivelser. Det handler om SÅ meget mere. Det handler om kemi, indlevelse og at gøre det med den helt rigtige person. Og nå ja, så handler det om god, gammeldags øvelse. Læs med, og bliv klogere på, hvordan man kysser godt.

Hvordan kysser man godt?

Lets get to it: Hvordan bliver du en god “kysser”?

Først og fremmest, er det vigtigt at slå fast, hvor betydningsfuldt det er, om du er en god kysser eller ej. Der er meget forskning, som tyder på, at især kvinder vælger deres partner ud fra, hvor god en kysser partneren er. Mænd er modsat kvinder dobbelt så tilbøjelige til at have sex med en dårlig kysser. Så dagens lektie må være, at mænd skal blive bedre til at kysse, da en mand godt kan risikere at blive valgt fra af en kvinde, som finder ham “for let, duer ikke”. Dog er der hjælp at hente, for der er en række meget simple råd, som kan gøre dig til en god, hvis ikke bedre, kysser:

Vær til stede i nuet og i eventyret… ligesom Mia Thermopolis

Som kvinde, kan det være svært at være helt tilstede lige her og nu. Og dette gælder ikke kun, når det handler om kys, sådan er det også, når det handler om sex. Ofte hænger der lige en opvask, et møde, en lang liste eller noget bøvl fra jobbet i baghovedet. Men med tankerne andre steder end på din partner, er det svært at leve sig ind i kysset og i det, som sker. Første grundregel er derfor at være tilstede i nuet. På den måde, får du de bedste forudsætninger for at kysse godt. Sæt hele dit fokus på dine læber og din partner. Mærk efter, om din partner går mere livligt til værks, eller flytter hovedet lidt bagud. Begge dele kan være en indikation af, om kysset er godt eller mindre godt. Hvis din partner trækker sig en smule, skal du måske lade tungen få lidt mindre fri dressur. Og er du ikke tilstede i nuet, kan du ikke mærke dette og reagere på det. Dette leder os videre til: Tungen!

Det ruller tungt. Bare ikke med tungen

Et tungekys handler IKKE om at stikke tungen ned i halsen på din partner. Det burde være logik for burhøns. Men alligevel er der stadig mange mænd og kvinder, som ikke forstår det. Et tungekys er derimod noget, som du skal bygge op. Og dette er en grundregel, som er god at huske. Et tungekys starter med små, blide kys – og derfor aldrig nede i halsen på din partner. Tungen skal være dén ekstra, lille overraskelse, som gør, at kysset topper og bliver fuldstændig “beyond amazing”. Og hvordan fungerer dette så i praksis?

Start med at find hinandens rytme, imens I kysser med læberne. Her er det en god idé at lade manden tage føringen, da forskning viser, at også her, kan mænd lide at gå forrest. Tungen er derfor noget, som kommer i spil, når I er længere inde i kysset. Lad tungen gå på opdagelse og brug kun spidsen af tungen. Det er ikke en fordel at tage hele tungen i brug. Skift imellem at brug tungen og hold pause, hvor læberne får lov at være aktive igen. Det giver en god oplevelse af at få tilbudt slikkepinden, hvorefter den bliver fjernet igen. Og hvem kan ikke lide den leg?

Gå på opdagelse i “Body Wonderland”

Der er John Mayers sang: “Your Body is a Wonderland”. Og sådan skal du også tænke, når du går igang med at kysse din partner. Et godt kys foregår ikke udelukkende på læberne. Det tilfører kysset noget ekstra, hvis du forsigtigt bider en smule i øreflippen eller kysser din partner ned langs halsen. Pointen er: Udnyt hele kroppen. Ikke udelukkende læberne.

Skab dit eget romantiske film-kys

Et frækt og passioneret kys hænger sammen med intensitet. Vi kender alle sammen de klassiske film-kys, hvor vi mærker følelserne, der bygger sig op mellem karaktererne, når de kigger længselsfuldt på hinanden, mens vi sidder og hopper i sofaen og tænker: “Så kys hende dog!”, hvorefter de forløser vores spænding ved at udveksle det lidenskabelige kys i romantiske omgivelser. Her strømmer der en helt unik følelse gennem os som er tilskuere.

Du kan skabe den samme intensitet, hvis du er klar over, at det handler mindst ligeså meget, om det, du ikke gør, som det, du gør. Fokuser på at bygge den mentale spænding op ved at kigge din partner dybt og længe (men ikke for længe!) i øjnene, inden I kysser. På den måde skaber du plads til et par elektriske sekunder fyldt med forventning mellem jer.

Brug “The element of surprise”

Kys ham, når han mindst venter det. Ser du dig selv sidde i en kedelig situation på første date, hvor det eneste, du kan tænke på er, hvornår han mon kysser dig? Mand dig op og tag det første skridt selv. Han er ikke tankelæser, og de fleste mænd er ikke specielt gode til at aflæse vores signaler – især ikke hvis de selv er en smule nervøse samtidig med, at du stadig er en fremmed for ham. Ved at overraske ham med et kys viser du initiativ, mens du samtidig får stillet din egen nysgerrighed.

Tro på dig selv

Den gode kysser er selvsikker. Hvis du tænker for meget på, om du gør det godt nok, ender det såkaldte kys pludselig med, at I nikker skalder pga. en uheldig fejlnavigering, der resulterer i en uforudset tandlægeregning, fordi du eller han har mistet et stykke af en tand. Det kan også ende i de mere pinlige situationer, som eksempelvis at din tunge fejlagtigt går på opdagelse i hans næsebor. I tror sikkert, det er overdrivelse, men den slags sker, når kysser man med hovedet under armen.

Så hvordan kysser man godt? Du kan starte med at følge vores råd ovenfor og ellers kan du finde inspiration i en masse chick-film, hvor der er et hav af romantiske kys. Hvis ikke du er til “The Princess Diary” så prøv “Spiderman”, hvor Kirsten Dunst får et kys udover det sædvanlige. Ingen undskyldninger. Igang med at øv dig allerede nu!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here